Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 maart 2021

KOERS KORT. Narvaez en Gaviria mogen streep trekken door voorjaar na val -

HLN
KOERS KORT. Narvaez en Gaviria mogen streep trekken door voorjaar na val -
Jhonatan Narvaez heeft zijn linkerpols gebroken na een val in de E3 Saxo Bank Classic. De 24-jarige Ecuadoraan ging na 86 kilometer koers zwaar tegen de vlakte samen met de Colombiaan Fernando Gaviria. Narvaez stapte nog wel op de fiets maar moest al snel weer aan de kant en gaf zeer geëmotioneerd op.
Lees verder

Trailer 'The Suicide Squad' belooft veel bloedvergieten: "Raak niet gehecht aan de personages"
Warner Bros. heeft zopas de nieuwe trailer van 'The Suicide Squad' gelost. Een reboot van de originele film, maar met een volledig volledig nieuwe cast - op Margot Robbie na. "Zij was zo goed als Harley Quinn dat ik haar niet kon vervangen", aldus regisseur James Gunn. Voor de andere personages ziet het er echter niet goed uit. "Ik stel voor dat je niet té gehecht raakt aan hen."
Lees verder

Trailer 'The Suicide Squad' belooft grote sterren en veel bloedvergieten: "Raak niet gehecht aan de personages"
Warner Bros. heeft zopas de nieuwe trailer van 'The Suicide Squad' gelost. Een reboot van de originele film, maar met een volledig volledig nieuwe cast - op Margot Robbie na. "Zij was zo goed als Harley Quinn dat ik haar niet kon vervangen", aldus regisseur James Gunn. Voor de andere personages ziet het er echter niet goed uit. "Ik stel voor dat je niet té gehecht raakt aan hen."
Lees verder

Kim (43) en Hans (55) beseften de afgelopen maanden hoe belangrijk spaargeld is: "Net drie maanden geleefd van 850 euro"
Onze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Hun huis is afbetaald en kinderen hebben ze niet, wat maakt dat Kim De Backer en Hans Heylen comfortabel kunnen leven. Al hebben ook zij een financieel lastige periode achter de rug. "Tijdens de tweede lockdown heb ik eenmalig een overbruggingspremie van 1.000 euro gekregen, maar ik heb een half jaar niet gewerkt", zegt Kim.
Lees verder

Linksachter die 'Legeartje' deed en doelman die dochter van balkon zag vallen: de Tsjechische elf doorgelicht
Willen de Rode Duivels straks 6 op 6, moet Tsjechië eraan. Geen sinecure in een donkerrood Praag, waar ze er ongetwijfeld op uit zullen zijn het nummer één van de wereld ten val te brengen. De Duivels zijn gehandicapt, maar ook Tsjechië mist enkele sterkhouders. Deze elf kijken onze Belgen vanavond in de ogen.
Lees verder

Jihadistische aanval in Mozambique: 180 mensen al drie dagen vast in hotel
Zowat 180 mensen, onder wie buitenlandse werknemers, zitten al drie dagen vast in een hotel in de stad Palma in het noordoosten van Mozambique, na een aanval van jihadisten. Dat melden de veiligheidsdiensten.
Lees verder

30 jaar na zijn vader Michael is Mick klaar voor F1-debuut: "Best grappig dat sommigen tegen twee generaties Schumacher zullen racen"
Mick Schumacher, zoon van, debuteert zondag voor Haas in de Formule 1. Schumacher junior (22) staat alvast te trappelen om in Bahrein zijn eerste race op het hoogste niveau te rijden. Daarin zal hij zes coureurs tegenkomen die het in het verleden ook al tegen zijn vader opnamen.
Lees verder

Leger Myanmar doodt vijftig demonstranten op militaire feestdag
De junta van Myanmar heeft op de militaire feestdag - verspreid over het land - zeker vijftig demonstranten gedood. De pro-democratische tegenstanders van de coup hadden op deze symbolische datum opgeroepen tot nieuw grootscheeps verzet tegen het bewind.
Lees verder

Barbara overwon hersentumor, verloor tienerdochter en krijgt op haar 57ste een baby
Een Amerikaanse vrouw die een hersentumor overwon en haar tienerdochter verloor aan dezelfde ziekte, is op haar 57ste weer moeder geworden. Barbara Higgins beviel afgelopen weekend van een zoon. Ze is daarmee de oudste vrouw in de staat New Hampshire die ooit een baby kreeg.
Lees verder

Geseind persoon gevat … door tangaslip voor zijn gezicht
Een geseinde man heeft het de politie van Sint-Niklaas vrijdag wel erg makkelijk gemaakt om hem op te sporen. In plaats van een mondmasker te dragen had de man er niks beter op gevonden dan een tangaslip over zijn hoofd te trekken.
Lees verder

Tielemans blijft de speelminuten opstapelen: "Ik ben kandidaat om álles te spelen"
Zou hij ooit beter in z'n vel gezeten hebben? Youri Tielemans straalde gisteren. Top bij Leicester, top bij de Duivels. Wat wil je dan nog meer? "Mentaal voel ik me keigoed."
Lees verder

"Eeuwig verliefd op die ruige stad": Kat Kerkhofs leidt ons rond door 'haar' Napels
Met 'Kat Zonder Grenzen' op Play4 heeft Katrin 'Kat' Kerkhofs haar eerste tv-hit beet, maar ook in het dagelijkse leven overschrijdt mevrouw Dries Mertens - letterlijk - grenzen. Sinds 2013 woont de Leuvense immers in het Italiaanse Napels: "Een prachtige, onderschatte stad." Na een initiële cultuurshock heeft ze Napels volledig in haar hart gesloten. Haar beste eet-, ontspan- en shopadresjes deelt ze hier met ons. "Elke dag opnieuw wanen wij ons in een Italiaanse film."
Lees verder

Willy Sommers bijna geen artiest: "Ik moest auditie doen tussen twee bordelen en twijfelde om binnen te gaan"
Zanger en presentator Willy Sommers was vandaag te gast bij Ann Van Elsen in 'Speeltijd' op Joe. In het programma keert Ann elke week met een bekend persoon terug naar de schooljaren om de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Van toffe klasverhalen tot spannende eerste keren: Willy vertelde honderduit over zijn jeugd.
Lees verder

Tyson achterna: ook Oscar De La Hoya (48) maakt zijn comeback in de ring
Net als zijn landgenoot Mike Tyson, die in november vorig jaar na vijftien jaar afwezigheid terugkeerde uit pensioen, zal ook Oscar De La Hoya, een andere Amerikaanse bokslegende, zijn comeback maken. De La Hoya stapt op 3 juli opnieuw de ring in.
Lees verder

Loena Hendrickx daags na knappe vijfde plaats op WK kunstschaatsen: "Dit was de perfecte kür"
Loena Hendrickx (21), 'the day after'. Gisteren werd onze jonge landgenote knap vijfde op het WK kunstschaatsen in Stockholm na haar beste vrije kür ooit. Een bekroning voor haar doorzettingsvermogen na jaren blessureleed. "Ik heb nooit getwijfeld dat ik sterker zou terugkomen."
Lees verder

Plandelen is de nieuwe sporttrend die ook goed is voor het milieu
Vergeet padel of mindfull boksen. De lente is in het land en dat komt met een nieuwe fitnesstrend: plandelen. Misschien heb je 't al een keer gedaan zonder dat je het wist? Deze sport komt overgewaaid uit het Scandinavië en zet mensen aan om te wandelen én zwerfvuil op te rapen. Dat is dus niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor een nettere straat.
Lees verder

LIVE. Wie doet heersend INEOS Grenadiers nog wat in Ronde van Catalonië?
Zesde en voorlaatste etappe in de Ronde van Catalonië vandaag. INEOS Grenadiers domineert het algemeen klassement. Adam Yates is leider, ploegmaats Richie Porte en Geraint Thomas staan voorlopig mee op het podium. Kan iemand hen nog het vuur aan de schenen leggen in een heuvelachtige etappe? Volg het hier LIVE.
Lees verder

Peperdure handtassen en jurken van Beyoncé gestolen uit opslag in Los Angeles
Inbrekers zijn opslagruimtes van Beyoncé binnengedrongen en hebben voor meer dan een miljoen dollar (ruim 845.000 euro) aan spullen gestolen. Dat vernam entertainmentsite TMZ van politiebronnen.
Lees verder

Hoe duizenden Belgische bedrijven coronasteun misbruikten: "Ik draai mee in een frauduleus systeem"
Tijdelijk werkloos en toch verder moeten werken? Ons land haalde de bazooka boven om bedrijven en werknemers te redden toen de coronacrisis losbarstte. Maar dat heeft haast onvermijdelijk fraude met zich meegebracht, meldt De Morgen.
Lees verder

INTERVIEW. Ringo Starr nam noodgedwongen nieuwe muziek op: "Afgelopen jaar ben ik acht keer het huis uitgeweest"
Eigenlijk wilde hij geen nieuwe muziek meer opnemen, maar de coronacrisis dwong ex-Beatle Ringo Starr (80) om die mening bij te stellen. In dit interview stelt hij zijn nieuwe nummers voor - met een sterrencast als achtergrondkoor - en vertelt hij open over vaccinaties en het gemis van z'n familie. "Publiek op 1,5 meter van elkaar, mondkapjes, al het gedoe met reizen... Ik doe het niet."
Lees verder