Doorgaan naar hoofdcontent

KOERS KORT. Alpecin-Fenix met Van der Poel en Merlier naar Tirreno-Adriatico - Porte houdt geen breuken over aan val ...

HLN
KOERS KORT. Alpecin-Fenix met Van der Poel en Merlier naar Tirreno-Adriatico - Porte houdt geen breuken over aan val in Parijs-Nice
Richie Porte houdt geen breuken over aan zijn val van zondag in de eerste etappe van Parijs-Nice. De 36-jarige Australiër van Ineos, in 2013 en 2015 winnaar van de Franse rittenkoers, ging op ruim 30 kilometer van de finish onderuit. Porte probeerde het nog wel even, maar moest al snel afstappen en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar werden geen breuken vastgesteld. "Hij gaat nu terug naar huis om te herstellen en om ervoor te zorgen dat hij er opnieuw klaar voor is", meldt het team op Twitter.
Lees verder

Minstens drie minderjarigen verdacht van moord op David (42): alle pistes liggen open, zegt parket
In het onderzoek naar de dood van de homoseksuele 42-jarige man van wie het lichaam zaterdag gevonden werd in een park in Beveren, zijn enkele verdachten opgepakt op verdenking van moord. Minstens drie verdachten zijn minderjarig, is bevestigd aan onze redactie. Het parket Oost-Vlaanderen kan nog niet bevestigen dat er sprake was van homohaat. Het motief wordt onderzocht en alle pistes liggen momenteel nog open, zegt het parket.
Lees verder

Koen Buyse over de succesvolle comeback van Zornik: "Alles ging zo snel tijdens de succesjaren, ik voelde me uitgeblust"
Twintig jaar na het verschijnen van hun allereerste single 'Love Affair' is rockgroep Zornik helemaal terug van weggeweest. Een reünieoptreden in de AB om die bijzondere mijlpaal te vieren was in enkele uren tijd zelfs helemaal uitverkocht. "Ik moest huilen van geluk toen ik dat nieuws vernam", aldus frontman Koen Buyse (44). Een gesprek over de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière, zijn bijzondere look tijdens de nillies en de andere passies in het leven: fietsen en z'n vriendin Sigrid.
Lees verder

Nooit verloor een bedrijf zo veel beurswaarde als Tesla de voorbije weken
Tesla heeft een record gebroken, zo heeft zakenblad Fortune becijferd. Nog nooit verloor een groot bedrijf in zo'n korte tijd zo veel beurswaarde als Tesla de afgelopen vijf weken. Op vrijdagmiddag was de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's 305 miljard dollar (256 miljard euro) minder waard dan op het hoogtepunt in januari.
Lees verder

Instagram doet hit-app Clubhouse na: wat zijn de verschillen?
Clubhouse is een grote hit: de app moet het makkelijk maken om audiogesprekken met mensen van over de hele wereld te voeren. Dat begon eerst klein, maar de populariteit van de applicatie nam explosief toe toen beroemdheden als Elon Musk en Oprah Winfrey accounts openden en met duizenden mensen tegelijk gingen chatten.
Lees verder

Ex van miljardair Jeff Bezos hertrouwt met leraar: "Ik volg haar en zal grootste deel van mijn rijkdom wegschenken"
Dan Jewett, een leraar wetenschappen uit Seattle, stapt niet alleen in het huwelijksbootje, maar ook in een voor hem nieuwe wereld. Jewetts wederhelft is filantrope MacKenzie Scott, een der rijksten op aarde. Scott is de ex-vrouw van Amazonbaas, miljardair en dé allerrijkste mens ter wereld, Jeff Bezos.
Lees verder

Weer schip vastgelopen voor kust van Mauritius, race tegen de klok om ernstige vervuiling te vermijden
Een vissersschip met 130 ton stookolie aan boord is gestrand voor de kust van Mauritius. Het is de tweede keer in circa zeven maanden tijd dat het eiland wordt geconfronteerd met een scheepsongeluk waarbij de toeristische tropische kusten met ernstige vervuiling worden bedreigd.
Lees verder

Socialemediagebruikers springen in de bres voor dodelijk slachtoffer van gaybashing: "Geef niet toe aan de haat. Er bestaat niets mooier dan de liefde"
De moord op David P. (42), die het slachtoffer werd van gaybashing, beroert de gemoederen. Dat is duidelijk te zien, te horen en te lezen op sociale media. Tal van gebruikers delen hun ongenoegen, maar er is ook veel ruimte voor steun, warmte en liefde: #Loveislove.
Lees verder

De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgeslagen
De gaybashing waarbij David P. (42) in Beveren het leven liet, is voor zover bekend het eerste dodelijke homofobe geweldsincident in Vlaanderen. Over de taalgrens moeten we terug naar 2012. In dat jaar kwamen twee homo's om het leven bij los van elkaar staande geweldsdelicten, beide in Luik. Ihsane Jarfi (32) stierf in april, Jacques Kotnik (61) overleed in juli.
Lees verder

Bert Ostyn verrast zijn collega's in 'Liefde Voor Muziek': "'Envoi' was een toevalstreffer"
Vanavond in 'Liefde voor Muziek' is het de beurt aan Bert Ostyn (40) van Absynthe Minded om zijn songs uit te lenen. Ook doet de zanger zelf een onthulling over zijn eigen hit 'Envoi': "Dat was een echte toevalstreffer."
Lees verder

'Liefde voor Muziek'. Bert Ostyn verrast iedereen vanavond: "'Envoi' was een toevalstreffer"
Vanavond in 'Liefde voor Muziek' is het de beurt aan frontman, zanger en gitarist Bert Ostyn (40) van Absynthe Minded om zijn songs uit te lenen. Ook doet de zanger zelf een onthulling over zijn eigen hit 'Envoi': "Dat was een echte toevalstreffer."
Lees verder

Ook onder de hersenpan zijn man en vrouw anders: "Het brein van vrouwen is kleiner, maar werkt harder"
Vrouwen hebben een kleiner brein en minder hersencellen, maar dat betekent niet dat we moeten onderdoen voor mannen. Volgens psychiater en neurowetenschapper Iris Sommer spelen we het met ons compacter brein klaar om dezelfde denkprestaties neer te zetten. Meer zelfs, de unieke samenstelling van ons roze brein heeft heel wat voordelen. "Niet alleen ons afweersysteem is actiever, maar we zijn ook vriendelijker, bedachtzamer, taalvaardiger én stressbestendiger."
Lees verder

Toptalent Quinn Simmons komt na ophef rond pro-Trump-uitspraken weer boven water
Het was een Strade Bianche om duimen en vingers af te likken. Een kopgroep met alleen maar grote namen: van de winnaar van de Ronde van Vlaanderen tot de man die de Tour de France afgelopen seizoen op zijn palmares schreef. Toch waren er twee verrassende namen die mee de koers kleurden. De Oostenrijker Michael Gogl en de negentienjarige Amerikaan Quinn Simmons. De renner van Trek-Segafredo werd vorig seizoen nog op non-actief gezet na enkele tweets over het debat rond racisme.
Lees verder

Opnieuw doden bij protesten Myanmar, burgers leggen massaal het werk neer
Myanmarese burgers hebben uit protest tegen de militaire staatsgreep massaal het werk neergelegd. Banken, winkelcentra en fabrieken bleven vandaag dicht in de grootste stad Yangon. De massale protesten tegen de coup gingen ondertussen gewoon door. Er vielen zeker twee doden toen betogers onder vuur werden genomen in de stad Myitkyina.
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix met Van der Poel en Merlier naar Tirreno-Adriatico - Deceuninck-Quick.Step rekent op Alaphilippe
Richie Porte houdt geen breuken over aan zijn val van zondag in de eerste etappe van Parijs-Nice. De 36-jarige Australiër van Ineos, in 2013 en 2015 winnaar van de Franse rittenkoers, ging op ruim 30 kilometer van de finish onderuit. Porte probeerde het nog wel even, maar moest al snel afstappen en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar werden geen breuken vastgesteld. "Hij gaat nu terug naar huis om te herstellen en om ervoor te zorgen dat hij er opnieuw klaar voor is", meldt het team op Twitter.
Lees verder

Adele maakt best verkochte album van afgelopen eeuw
Adele (32) mag zichzelf tot een van de meest succesvolle zangeressen van de eeuw rekenen. Haar tweede album '21' is het best verkochte album door een Britse zangeres sinds 2000.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Belgisch kampioen en Sander Armée kiezen voor de aanval
Ook dag twee van Parijs-Nice heeft alle schijn van een krachtmeting tussen de spurters. Het parcours richting aankomstplaats Amilly is overwegend vlak, onderweg ligt slechts één beklimming van derde categorie. Sam Bennett won gisteren met overmacht de openingsrit en pakte de eerste gele trui. Wie houdt de Ier van een tweede ritzege? Op deze pagina volgt u de etappe LIVE.
Lees verder

Zanger Aaron Carter en verloofde Melanie Martin verwachten een kindje
Aaron Carter (33) wordt binnenkort vader. Zijn verloofde Melanie Martin (28) is zwanger. Dat maakte het koppel zelf bekend op Instagram.
Lees verder

Aaron Carter en verloofde Melanie Martin verwachten een kindje
Aaron Carter (33) wordt binnenkort vader. Zijn verloofde Melanie Martin (28) is zwanger. Dat maakte het koppel zelf bekend op Instagram.
Lees verder

Wim, een vriend van vermoorde David, reageert: "Wij strijden al jaren voor betere beveiliging op datingapps"
"Het nieuws komt heel hard aan. Niet alleen omdat we hem persoonlijk kennen, maar ook omdat het de tweede homofobe moord in België is", zegt Wim Raes, een vriend van de vermoorde 42-jarige David P., aan VTM NIEUWS. Afgelopen zaterdag werd David dood aangetroffen in een buurtpark in Beveren, nadat hij via een datingapp voor homoseksuelen benaderd en in de val gelokt. Raes, die actief is bij holebi-vzw Tiszo, pleit voor een betere beveiliging van datingapps.
Lees verder