Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

Kijk live wie doorstoot naar finale Belgian League

HLN
Kijk live wie doorstoot naar finale Belgian League
Kan ION SQUAD de code van KV Mechelen Esports kraken? Dat is de vraag bij de start van de play-offs in de Belgische League of Legends-competitie. Wie van de twee deze 'juggernautmatch' wint, stroomt door naar de finale. De uitzending start om 18u40.
Lees verder

Met de taxi of de 'prikbuddy', zo raken onze thuiswonende 85-plussers in het vaccinatiecentrum: "Wat er ook gebeurt, we laten niemand in de steek"
Volgende halte in de grote vaccinatieronde: thuiswonende 85-plussers. Een groep om niet licht over te gaan, want corona heeft deze leeftijdscategorie de voorbije maanden zwaar getroffen. Maar zien deze mensen de trip naar het vaccinatiecentrum – geen sinecure voor wie slecht te been is – wel zitten? En hoe gaat dat in zijn werk voor wie net die dag geen vervoer heeft? Een rondvraag bij onze ouderen en de burgemeesters. "Op eigen houtje als het kan, mét hulp als het nodig is: da's de bedoeling."
Lees verder

Nog geen witte rook in dossier regiovorming
De Vlaamse regering heeft nog geen akkoord bereikt over het dossier van de regiovorming. Dat verneemt persagentschap Belga uit goede bron.
Lees verder

Italië rondt de kaap van 100.000 coronadoden
Een jaar na het begin van de coronapandemie in Italië, telt het land maandag 100.103 coronadoden. De laatste 24 uur zijn er 318 overlijdens opgetekend. Dat meldt het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Veertiger negeert mondmaskerplicht, geeft vuistslag aan agent en vraagt vriend om hond op politie los te laten
Een 44-jarige man uit De Haan riskeert een jaar cel voor weerspannigheid, slagen en inbreuken op de mondmaskerplicht. De veertiger gaf een vuistslag aan een agent en vroeg zijn maat om z'n hond op de politie los te laten.
Lees verder

ONZE OPINIE: "Niemand weet of de avondklok effect heeft, maar niemand durft u dat te zeggen."
De avondklok blijft nog tot minstens eind deze maand behouden. Omdat ze effect heeft? "Niemand die het weet", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Alleen durft niemand u dat te zeggen."
Lees verder

De nieuwe Koude Oorlog lijkt te beginnen... op de maan
Russen en Amerikanen werken broederlijk samen in het internationale ruimtestation ISS, maar op de maan zit die harmonie er niet in. Rusland maakte onlangs bekend te kiezen voor de maanbasis van concurrent China. Dat brengt Europa, dat met alle partijen samenwerkt, in een lastig parket.
Lees verder

LIVE. Neemt KV Oostende in Gent een serieuze optie op play-off 1? Dorsch begint op de bank bij Buffalo's
• Speeldag 30 JPL • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Wim Smet • Aftrap: 20u45
Lees verder

Historische rechtszaak rond George Floyd gaat bijna van start: zo liggen de kaarten
"Eén van de meest spraakmakende zaken in de geschiedenis van onze natie", zo beschrijft Keith Ellison, de procureur-generaal van Minnesota, het proces dat normaal maandag van start ging. Agent Derek Chauvin staat terecht voor de dood van George Floyd, in een zaak die wereldwijd felle protesten tegen racisme en politiegeweld aanwakkerde. "De geschiedenis toont aan dat dit een echte uitdaging wordt", aldus de procureur-generaal. Het proces werd meteen met minstens een dag uitgesteld.
Lees verder

Eline Berings zwaar ontgoocheld na coronasoap op EK indoor: "Ik werd alleen nog maar aanzien als 'Covid'"
De Belgische delegatie die op het EK indoor vijf medailles veroverde, is terug in eigen land. Zo ook Eline Berings (34). Zij kon door een vals-positieve coronatest geen halve finale op de 60 meter horden lopen. "Ik heb mij nog nooit zo slecht gevoeld", vertelt ze aan VTM Nieuws.
Lees verder

Nederlanders mogen rond Pasen hopen op terrasjes
De Nederlandse minister-president Mark Rutte hoopt rond Pasen "nieuwe stappen" te kunnen zetten met het afschalen van de coronamaatregelen. Vooral de horeca mag weer hoop koesteren.
Lees verder

Spanje en Uruguay in shock: ex-spits Villarreal (25) dood aangetroffen
Voormalig Villarreal-aanvaller Franco Acosta is dood aangetroffen in geboorteland Uruguay. De 25-jarige spits, die sinds zaterdag vermist werd, zou zijn omgekomen tijdens het zwemmen in een rivier ten zuiden van Uruguay.
Lees verder

Spanje en Uruguay in shock: lichaam ex-spits Villarreal (25) dood aangetroffen
Voormalig Villarreal-aanvaller Franco Acosta is dood aangetroffen in geboorteland Uruguay. De 25-jarige spits, die sinds zaterdag vermist werd, zou zijn omgekomen tijdens het zwemmen in een rivier ten zuiden van Uruguay.
Lees verder

Drama in 'Thuis': Jacques maakt nieuw slachtoffer
De 'Thuis'-kijkers werden maandagavond getrakteerd op een nieuwe portie drama. Wolf in schapenvacht Jacques (Peter Van De Velde) liet namelijk de wagen van Roxanne (Eve Van Avermaet) exploderen. En dat betekende meteen het einde van het personage.
Lees verder

Holebigemeenschap houdt stille wake voor vermoorde David: "Drempel om elke vorm van homofobie te melden moet naar omlaag"
In het buurtpark Hof ter Welle is maandagavond een stille wake gehouden voor David Polfliet (41). De man werd afgelopen weekend slachtoffer van gaybashing en bekocht dit met zijn leven. Bij de holibegemeenschap is er veel verontwaardiging dat dit anno 2021 nog kan gebeuren.
Lees verder

Campenaerts transformeert tot klassieke eendagscoureur: "Zou me landverrader voelen mocht ik een ticket voor de Spelen inpalmen"
Schrik niet als Victor Campenaerts (29) morgen in Gien geen wereldchrono klokt in de tijdrit van Parijs-Nice. In volle transformatie tot klassieke eendagscoureur acht hij die kans zelf heel reëel. "De tijdrijder in mij is niet dood. Maar hij kent zijn plaats in de huidige hiërarchie."
Lees verder

Vlaamse regering houdt al zeker tot paasvakantie vast aan maximum 1 hobby per kind
De Vlaamse ministers bevoegd voor Cultuur, Sport en Jeugd, Jan Jambon (N-VA), Ben Weyts (N-VA) en Benjamin Dalle (CD&V), hebben maandagavond beslist om de aanbeveling te handhaven om het aantal naschoolse activiteiten te beperken tot één per week. De oproep geldt tot voor de paasvakantie, laten ze in een mededeling weten.
Lees verder

Vlaamse regering bevestigt aanbeveling van één naschoolse activiteit per week
De Vlaamse ministers bevoegd voor Cultuur, Sport en Jeugd, Jan Jambon, Ben Weyts en Benjamin Dalle, hebben maandagavond beslist om de aanbeveling te handhaven om het aantal naschoolse activiteiten te beperken tot één per week. De oproep geldt tot voor de paasvakantie, laten ze in een mededeling weten.
Lees verder

LIVE. Tweede grote kans voor KV Oostende: Sakala kopt van dichtbij naast
• Speeldag 30 JPL • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Wim Smet • Aftrap: 20u45
Lees verder

Mauri Vansevenant terug op de boerderij na eerste profzege: "Dat TikTok-filmpje? Ik lag plat van het lachen, zò had ik mijn familie nog nooit gezien"
"En, hoeveel schapen hebben gelammerd terwijl ik weg was?" Wielrenner Mauri Vansevenant (21) van Deceuninck-Quick.Step vloerde afgelopen zondag dan wel Quintana, Mollema en Landa, vandaag haastte hij zich vanuit Italië naar de boerderij om lammetje Rudy de fles te geven. "Ik vind het belangrijk om naast het werk nog over iets anders te kunnen praten."
Lees verder