Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 maart 2021

Kerngezonde trucker José (26) sterft aan corona: “In minder dan vijf uur waren we onze knuffelbeer kwijt”

HLN
Kerngezonde trucker José (26) sterft aan corona: "In minder dan vijf uur waren we onze knuffelbeer kwijt"
José Meire was amper 26 jaar, een beer van een vent en kerngezond. Tot de trucker uit Gooik vorige week geveld werd door corona. Het virus veroorzaakte een bloedklonter, en José stierf aan een hartstilstand. "In minder dan vijf uur tijd waren we onze zoon kwijt", zeggen zijn ouders Pascale (54) en Simon (62). Zij doen nu een ultieme oproep om de maatregelen te volgen. "Alsjeblieft: doe niet onnozel, hou je aan de regels, óók als je jong en gezond bent. Voor je het weet, is het ermee gedaan."
Lees verder

Verdachte toont hoe hij zoon Luke (26) ombracht met mes: "Gepland, zoals de moord op ex-vriendin Martine omdat zij een nieuwe relatie had"
In de landelijke villa die hij huurde aan de Tuintjesstraat in Oudenaarde, heeft Neil M. maandag aan de speurders getoond en uitgelegd, hoe hij op 5 december vorig jaar zijn zoon Luke (26) met een mes heeft vermoord om daarna naar Lokeren te rijden en ook zijn ex-vriendin te doden. "De verdachte heeft de tijd gehad om na te denken", zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de nabestaanden.
Lees verder

"Experten en politici, stop met om de haverklap doemscenario's over pandemie te lanceren"
Experten en politici moeten ophouden met om de haverklap allerlei doemscenario's over de pandemie te lanceren. Dat vraagt professor en klinisch psycholoog Elke Van Hoof (VUB) als voorzitster van de expertengroep rond de psychosociale impact van Covid-19 binnen de Hoge Gezondheidsraad.
Lees verder

Blankenberge schrapt festivals en optredens op zeedijk. Andere kustburgemeesters wachten af: "Alles afgelasten? Liever niet"
"Ik laat het gezond verstand spreken. We zullen onze handen vol hebben met 'crowd control' deze zomer." En dus schrapt burgemeester Daphné Dumery (N-VA) van Blankenberge nu al optredens op de zeedijk en festivals in haar badstad. Een wijze beslissing? En volgen de andere kustgemeenten?
Lees verder

"Supporters en ouders die apengeluiden maken: niet reageren, denk ik dan": ruim 1 op 3 jeugdvoetballers gediscrimineerd
"'Jullie moslims zijn allemaal terroristen', riep mijn tegenstander." Nu onderzoek eindelijk aantoont hoe groot het probleem is, getuigen jonge spelers en trainers openlijk over hardnekkig racisme en andere discriminatie in het jeugdvoetbal. "Ook ouders dragen een verpletterende verantwoordelijkheid", klinkt het in De Morgen.
Lees verder

Nooit een modeacademie aan de binnenkant gezien, toch ontwerper: waarom merken steeds vaker op BV's rekenen om hun kleren te verkopen
In september kunt u bij het Belgische modemerk CKS terecht voor een regenjas van Julie Vermeire (22) of een geruit hemd van Marcelo Ballardin (38). Zij zijn de zoveelste BV's in de rij die een collectie mogen ontwerpen voor een bekend merk. "Dit is geen voorbijgaande trend meer, maar een ingeburgerde marketingstrategie", zegt professor modemanagement Annick Schramme (UAntwerpen). "De win-win is te groot om ermee te stoppen."
Lees verder

Vermaelen zo blij als een kind om weer Rode Duivel te zijn: "Ik heb de ambitie om erbij te zijn op het EK"
Guess who's back? Thomas Vermaelen is na anderhalf jaar eindelijk weer Rode Duivel. En de 35-jarige verdediger is niet zomaar afgereisd uit Japan. "Ik heb de ambitie om erbij te zijn op het EK."
Lees verder

IJslandse Belg maakt machtige beelden vlak bij vulkaankrater
De Vlaamse natuurfotograaf Jeroen Van Nieuwenhove maakte unieke beelden van de vulkaanuitbarsting in IJsland. Zaterdag kon hij tot bij de lavastroom geraken, mét een gasmasker bij de hand. Vulkaan Fagradalsfjall, een kilometer of 40 onder de hoofdstad Reykjavik, begon vrijdagavond lava te braken.
Lees verder

Vlaamse fotograaf Jeroen stapt vier uur over lavaveld voor prachtige beelden van IJslandse vulkaanuitbarsting
De Vlaamse natuurfotograaf Jeroen Van Nieuwenhove maakte unieke beelden van de vulkaanuitbarsting in IJsland. Zaterdag kon hij tot bij de lavastroom geraken, mét een gasmasker bij de hand. Vulkaan Fagradalsfjall, een kilometer of 40 onder de hoofdstad Reykjavik, begon vrijdagavond lava te braken.
Lees verder

Nederlandse regeringsvorming: voor Rutte staan "dobbernegers" het fatsoen niet in de weg
Als het van Mark Rutte afhangt, dan krijgt JA21 een plekje in zijn regering. Ja wie? De partij bestaat nog maar drie maanden en scheurde af van Thierry Baudets Forum voor Democratie. Tegen dat Forum en de PVV van Geert Wilders geldt er soort van cordon sanitaire. Maar JA21 heet fatsoenlijk rechts te zijn — al noemde één van de stichters het ebolavirus een oplossing voor de vluchtelingenstroom.
Lees verder

Twitter-topman verkoopt eerste tweet voor 2,9 miljoen dollar
Jack Dorsey, één van de stichters en huidig topman van Twitter, heeft zijn eerste tweet verkocht voor 2,9 miljoen dollar (2,4 miljoen euro).
Lees verder

Bart De Wever: "Populairste zendmast voor Sky-telefoons staat in wijken waar granaten ontploffen"
Burgemeester Bart De Wever zet de operatie Nachtwacht, zijnde politiecontroles na de granaataanslagen vorige zomer, zeker niet stop. "Niet toevallig staat de meest gebruikte zendmast voor Sky-telefoons op de grens van Borgerhout en Deurne-Noord, net daar waar de aanslagen plaatsvonden."
Lees verder

Advocate verdedigt Belgische staat in klimaatzaak: "Wij zijn niet de domkop van de Europese klas"
"België is niet de domkop van de Europese klas." Dat heeft advocate Nathalie Van Damme namens de Belgische staat gezegd op het klimaatproces voor de burgerlijke rechtbank van Brussel.
Lees verder

Londen snoeit beduidend in zijn aantal soldaten
De Britse regering zal haar aantal soldaten beduidend verminderen, zo heeft minister van Defensie Ben Wallace in het parlement gezegd. Volgens de bewindsman is het de bedoeling het troepenaantal tegen 2025 terug te brengen van 76.500 tot 72.500 manschappen. De "toegenomen ontplooibaarheid" en "technologisch voordeel" maken dat "een groter effect kan worden bereikt door minder mensen."
Lees verder

"Tuberculose blijft bron van zorg in Europa en Centraal-Azië"
Tuberculose (tbc) blijft een grote bron van zorg op het gebied van volksgezondheid in Europa en Centraal-Azië. Daarvoor waarschuwen het Europees Centrum voor Ziektepreventie (ECDC) in Stockholm en de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Kopenhagen. Tbc was afgelopen jaar de dodelijkste infectieziekte na Covid-19 in die delen van de wereld.
Lees verder

Tatyana en Yannick Beloy blikken terug op aanslagen in Zaventem: "De tweede bom ontplofte vlak voor mijn ogen en ik zag het plafond naar beneden komen"
Het is vandaag vijf jaar geleden dat de aanslagen in Zaventem plaatsvonden. Ook actrice Tatyana Beloy (36) en haar broer Yannick (31) waren op dat vreselijke moment in de Brusselse luchthaven. Ze vertellen op hun Instagram hoe ze de aanslagen beleefd hebben. "Eerst wist ik niet wat er aan het gebeuren was. Ik keek om me heen en zag iedereen panikeren, dus ik dacht 'ik moet naar mijn zus rennen'."
Lees verder

Juan Martin del Potro hoopt met vierde knieoperatie nog fit te geraken voor Olympische Spelen
Juan Martin del Potro blijft maar op de sukkel met zijn knie. De Argentijnse tennisser liet in een videoboodschap op Instagram weten dat hij morgen opnieuw geopereerd wordt. De ingreep moet hem de kans bieden aan te treden op de Olympische Spelen in Tokio.
Lees verder

Amélie (11) en Aline (9) brengen Alpaca-kaka op de markt: "Zelfs dode kamerplanten hebben we met deze mest terug tot leven gebracht"
Ze moeten ongetwijfeld de jongste bedrijfsleiders van het land zijn. Amélie (11) en Aline (9) Dubourg uit Tielrode verkopen sinds kort de gedroogde uitwerpselen van hun zeven alpaca's als meststof. "Op de weide is het gras nergens groener dan op de plaats waar hun drolletjes liggen." De naam van hun bedrijf: Alpacaca.
Lees verder

Tranen in de ogen en een enthousiaste polonaise: emoties à volonté in 'Liefde voor Muziek'-aflevering rond Geike Arnaert
Maandagavond zat Geike Arnaert (41) op een emotionele rollercoaster tijdens haar aflevering in 'Liefde voor Muziek'. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de song van Tourist LeMC (37) over de zangeres haar vertrek bij Hooverphonic in 2008. Ook het nummer van Ronny Mosuse (49) raakte een gevoelige snaar bij Geike. Gelukkig zorgde Willy Sommers (68) voor de vrolijke noot met zijn danceversie van 'Zoutelande'.
Lees verder

Politie maakt jacht op schutter bij supermarkt in Colorado
De politie van Boulder in de staat Colorado roept de burgers via Twitter op om uit de buurt van een supermarkt te blijven waar een schutter is gemeld.
Lees verder