Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

Kasper Asgreen na zege in E3 Saxo Bank Classic: “Dit was fantastisch teamwerk”

HLN
Kasper Asgreen na zege in E3 Saxo Bank Classic: "Dit was fantastisch teamwerk"
Kasper Asgreen (26) was de sterkste vandaag in de E3 Saxo Bank Classic. De Deen van Deceuninck-Quick.Step won na een late aanval. "Ik heb er de hele dag in geloofd."
Lees verder

KUL-rector Luc Sels: "Mijn kinderen spelen thuis rector en vicerector. Met toga en al"
Rector Luc Sels van de KU Leuven kroop op z'n 33 door het oog van de naald: als bij wonder overleefde hij een zwaar motorongeval. Sindsdien gaat hij positiever door het leven. Het afgelopen coronajaar kwam dat van pas: alles wat z'n studenten niet mochten, moesten z'n wetenschappers net wél. Uit hun kot komen. "De lat ligt hoog en het is verdomd hard werken, maar het is een voorrecht elke dag te mogen bezig zijn met wat je nieuwsgierig maakt."
Lees verder

Het laatste woonzorgcentrum van Vlaanderen dat grote corona-uitbraak moest bedwingen: "Dit beestje viel niet te temmen"
"Het ergste is achter de rug. Maar nu krijgen we allemaal de weerbots." Als laatste rusthuis in Vlaanderen moest het Oostendse woonzorgcentrum A. Lacourt een zware corona-uitbraak onder controle krijgen. Met de vaccinaties al in zicht haalde de Zuid-Afrikaanse variant verwoestend uit en lieten bewoners het leven. Dagelijks verantwoordelijke Björn Pannecoucke: "Misschien zijn we op één vlak tekortgeschoten en dat is communicatie naar familieleden toe."
Lees verder

Staking in de gevangenis van Marche-en-Famenne
De cipiers van de gevangenis in Marche-en-Famenne hebben vrijdag gestaakt om het personeelstekort aan te klagen. Slechts één enkele cipier is vrijdagochtend in de gevangenis komen opdagen. Dat hebben de vakbonden en de directie bevestigd.
Lees verder

Football Talk. AA Gent geeft Nigeriaanse testers contract - Jonge Duivels kloppen Standard
AA Gent heeft twee Nigeriaanse testers hun eerste profcontract gegeven. Adewale Oladoye en Chinonso Emeka - allebei 19 jaar oud. Beide jongeren, geboren in 2001, werden opgeleid door de Nigeriaanse academie Water FC, waar zij opgemerkt werden door ex-Buffalo Egu Augustine en Marc Clarysse.
Lees verder

Pieter De Crem: "Crisiscentrum kon rol niet ten volle spelen aan begin van coronacrisis"
Het Nationale Crisiscentrum heeft bij het begin van de coronapandemie zijn wettelijke opdracht niet naar behoren kunnen vervullen. Dat heeft voormalig minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) vrijdag verklaard in de Kamer. De reden is dat de informatiedoorstroming vanuit de FOD Volksgezondheid niet voldeed en omdat politiek was beslist dat dezelfde FOD de lead zou houden, aldus De Crem.
Lees verder

13-jarige jongen nog steeds in levensgevaar na ongeval: "We zijn heel voorzichtig hoopvol"
De 13-jarige fietser die vrijdagochtend zwaargewond raakte nadat hij op het kruispunt van de Burgemeester Jos Chalmetlaan en de Burgemeester Camille Leynlaan aangereden werd door een auto, verkeert nog steeds in levensgevaar. "Heel voorzichtig mogen we hoopvol zijn dat het de goede kant opgaat, maar het is te vroeg om dat met zekerheid te zeggen", zegt Joachim Van De Sype van de politiezone Regio Puyenbroeck.
Lees verder

Pogingen tot phishing ontdekt in uitnodigingen vaccinatiecentra: zo trap je er niet in
In Wallonië zijn vanochtend verschillende pogingen tot phishing met valse vaccinatie-uitnodigingen gesignaleerd. Dat meldt het kabinet van Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale, die oproept tot waakzaamheid. Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, bevestigt dat er ook in Vlaanderen al een beperkt aantal meldingen zijn binnengelopen.
Lees verder

Naesen en Van Avermaet tonen zich in finale: "We waren op de afspraak"
Greg Van Avermaet en Oliver Naesen hebben zich als kopmansduo van AG2R Citroën kunnen tonen in de E3 Saxo Bank Classic. "We waren op de afspraak", aldus Naesen. Alleen botsten ze op een ijzersterke Asgreen en het stevige blok van Deceuninck-Quick.Step.
Lees verder

Football Talk. AA Gent geeft Nigeriaanse testers contract - Jonge Duivels winnen tegen Standard
AA Gent heeft twee Nigeriaanse testers hun eerste profcontract gegeven. Adewale Oladoye en Chinonso Emeka - allebei 19 jaar oud. Beide jongeren, geboren in 2001, werden opgeleid door de Nigeriaanse academie Water FC, waar zij opgemerkt werden door ex-Buffalo Egu Augustine en Marc Clarysse.
Lees verder

Amerikaanse fabrikant van stemmachines eist schadevergoeding van 1,6 miljard van Fox News om beschuldigingen van fraude
Dominion Voting Systems Corp, een fabrikant van elektronische stemmachines, eist een schadevergoeding van 1,6 miljard dollar (1,36 miljard euro) van Fox News, omdat de Amerikaanse nieuwszender ten onrechte zou hebben beweerd dat Dominion de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 vervalste in het voordeel van Joe Biden.
Lees verder

Schorsingen en coronaboetes bij Lazio
Het Italiaanse federale sporttribunaal heeft Lazio een boete van 150.000 euro en voorzitter Claudio Lotito een schorsing van zeven maanden opgelegd wegens overtreding van de coronaregelgeving eerder dit seizoen, zo maakte de Italiaanse voetbalfederatie FIGC vrijdag bekend. De clubartsen Ivo Pulcini en Fabio Rodia worden een jaar aan de kant gezet.
Lees verder

Woensdag beslissing omtrent toekomst Champions League
De Europese Voetbalconfederatie UEFA beslist komende week woensdag tijdens het Uitvoerend Comité hoe de Champions League er vanaf het seizoen 2024-2025 zal uitzien, zo bekende Lars-Christer Olsson, voorzitter van European Leagues.
Lees verder

Colruyt, Mediamarkt, H&M en Ikea getroffen door Suez-crisis, maar hoe groot is de impact?
Het containerschip dat het Suez-kanaal blokkeert, zal niet meteen voor lege vakken in de winkelrekken zorgen. Dat leert een rondvraag bij enkele grote ketens. De Colruyt-groep, Ikea, H&M en Mediamarkt weten nu al dat bepaalde leveringen twee tot drie weken vertraging zullen oplopen, maar dat kan hun voorraad voorlopig aan. Omdat de winkels vanaf zaterdag in semi-lockdown gaan, zal die voorraad ook minder snel slinken dan normaal. Ook online-winkel Zalando voorspelt de komende dagen geen problemen voor de klant.
Lees verder

Sloveense premier in clinch met Europees Parlement omdat hij video niet mag tonen
In het Europees Parlement is het vandaag tijdens een hoorzitting over de persvrijheid in Slovenië tot een aanvaring met premier Janez Jansa gekomen. Jansa wou zijn interventie starten met een video, maar toen hem dit verzoek werd geweigerd, ontaardde de zitting in een hevige woordenwisseling met voorzitter Sophie in 't Veld. Uiteindelijk verliet hij boos de webstream.
Lees verder

Opnames voor all-starseizoen van 'The Sky is the Limit' zijn gestart
De opnames voor het nieuwe seizoen van de docureeks 'The Sky is the Limit' zijn gestart. Tv-maker Peter Boeckx werkt aan een all star-editie met oude bekenden zoals stellingbouwer Michel Van den Brande, kusthandelaar Harry Schurmans en Olga Zelenko.
Lees verder

Wout van Aert countert kritiek op Jumbo-Visma: "Het lijkt wel een sport om ons team te 'downsizen'"
Geen absolute topdag voor Wout van Aert in de E3 Saxo Bank Classic, gewonnen door Kasper Asgreen. Onze landgenoot reed lek op een slecht moment en kwam in de finale te kort. In die finale zat Van Aert al snel zonder ploegmaats. Hij countert de kritiek echter. "Het lijkt wel een sport om ons team te 'downsizen'."
Lees verder

Nadat Naomi op de valreep de halve finale mist bij 'Big Brother': "Ik neem Julie niets kwalijk"
85 dagen. Zo lang zat kandidate Naomi (31) in het 'Big Brother'-huis. Net niet lang genoeg voor de finale, en dat valt de Mechelse vegan consulente zwaar. "Ik gun het iedereen om door te gaan. Maar toen ik besefte dat het echt voorbij was, heb ik wel geweend."
Lees verder

Ronin de Goede fotografeerde de tatoeages van de Japanse maffia: "Ik ben altijd heel gastvrij behandeld, als een koning"
De Nederlandse fotograaf Ronin de Goede volgde tien jaar lang een Japanse tatoeagemeester in Tokio met full body tattoos als specialiteit. Die zijn vooral geliefd bij de yakuza, de Japanse maffia. De foto's, nu te zien in Antwerpen, bieden een unieke inkijk in deze besloten wereld. "Zo'n tatoeage getuigt van het feit dat je goed tegen de pijn kan, want het zijn echt eindeloze sessies."
Lees verder

Hoe besmettelijk zijn kleuters?
"Kleuters zijn minder besmettelijk dan adolescenten", zegt Tyl Jonckheer, voorzitter van de pediatrische coronataskforce. Ze zijn immers minder vatbaar voor infectie, en aangezien ze minder ziek worden als ze besmet zijn, kunnen ze het virus minder makkelijk overdragen.
Lees verder