Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Kaap van miljoen gevaccineerde inwoners is gerond

HLN
Kaap van miljoen gevaccineerde inwoners is gerond
België heeft vandaag de symbolische kaap van het miljoen gevaccineerde inwoners gerond. In totaal 1.010.181 Belgen hebben nu ofwel één ofwel beide dosissen van een van de drie beschikbare coronavaccins gekregen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Sciensano. Elke dag komen er nu meer dan 35.000 vaccins bij, waarmee de versnelling zich verderzet.
Lees verder

Van 102 naar meer dan 6.000: stad Antwerpen investeert fors in laadpalen
De elektrische wagen wordt steeds populairder en daar wil ook de stad Antwerpen op inspelen, dat meldt Gazet van Antwerpen. De laadinfrastructuur in de stad moet op vijf jaar tijd aanzienlijk uitgebreid worden. Maar is dat haalbaar? HLN Drive ging op onderzoek.
Lees verder

Aisha Van Zele over haar nieuwe liefdesgeluk: "Ik ben nog altijd getekend voor het leven, maar ik moet vooruit"
"Philip terugzien in de herhalingen van 'The Sky Is The Limit', dat zijn mooie herinneringen", zegt Aisha Van Zele (36). En die koestert ze sinds kort in haar nieuwe thuis, bij Miguel Dheedene (47). Met hem en Valentina (10), zijn dochter met Tanja Dexters (44), vormt Aisha een samengesteld gezin, nu ze samenwonen in Antwerpen. Een gesprek over haar nieuwe relatie, rouwen, haar kinderwens, zakelijke plannen en de verhouding met Tanja. "Ik hoop dat ik met Tanja door één deur kan in de toekomst."
Lees verder

Johan Walem wordt nieuwe coach van damesploeg Anderlecht: "Het perfecte project op het perfecte moment"
De terugkeer van een kind van het huis. Johan Walem (49) gaat weer voor Anderlecht werken. Hij volgt Patrick Wachel op als coach van de damesploeg. "Dit is een zéér interessant project. Daarom hem ik geen enkel probleem om het mannenvoetbal te verlaten."
Lees verder

Zidane over Benzema, die nog steeds niet opgeroepen wordt voor Frankrijk: "Denk dat veel mensen het niet begrijpen"
Loopt er momenteel een betere Franse spits rond dan Karim Benzema? Kylian Mbappé misschien, maar diens profiel is totaal anders. De inmiddels 33-jarige spits van Real Madrid verkeert in de vorm van z'n leven, maar wordt na een schandaal nog steeds gepasseerd door Frans bondscoach Didier Deschamps. Een keuze die op veel weerstand botst, ook bij Real-coach Zinédine Zidane.
Lees verder

Jakub Mareczko maakt zegegebaar in openingsetappe Settimana Coppi e Bartali, Cavendish tweede
Jakub Mareczko heeft de ochtendrit in de Settimana Coppi e Bartali gewonnen. De 26-jarige Italiaan was de beste in een massasprint. De renner van Vini Zabù is meteen ook de nieuwe leider. Mark Cavendish eindigde tweede. Deze middag staat er een ploegentijdrit op het programma.
Lees verder

Poetin wordt ingeënt, maar naam vaccin blijft geheim
De Russische president Vladimir Poetin wordt vandaag ingeënt tegen het coronavirus, maar het blijft geheim welk vaccin hij krijgt. Het Kremlin wil alleen kwijt dat het gaat om een middel dat in Rusland is ontwikkeld.
Lees verder

Ecclestone: "Hamilton wordt misbruikt door Black Lives Matter. En niemand die weet waar dat geld naartoe gaat"
F1-coureurs die knielen zou hij schorsen. Net zoals zij die met een t-shirt rond antiracisme pronken op het podium. Ook de liefde tussen Hamilton en Black Lives Matter stelt hij in vraag. Wanneer F1-paus Bernie Ecclestone (90) zijn ongezouten mening geeft, wordt er nog steeds geluisterd.
Lees verder

Welke Gareth Bale krijgen we te zien in Leuven? De man van 100 miljoen of die van de solden?
Zonder Aaron Ramsey - geblesseerd - blijft bij Wales één prima donna over: Gareth Bale, 31 intussen. Toch qua naam: want ook Bale lijkt niet langer op de wereldvedette van weleer. De ooit zo vurige vlam doofde uit als een kaars. En toch! De laatste weken flakkert de vlam plots weer op bij Tottenham. Welke Bale krijgen we morgen te zien?
Lees verder

Arnout Hauben trekt 'Dwars door de Middellandse Zee' in nieuw programma
Na 'Rond de Noordzee' en 'Dwars door België' vertrekt Arnout Hauben (45) op een nieuwe, avontuurlijke tocht: 'Dwars door de Middellandse Zee'. Hij reist van Gibraltar naar Jeruzalem, van west naar oost, langs bekende en minder bekende eilanden. Vanaf maandag 5 april gaat Arnout op Eén met zijn aanstekelijk enthousiasme op zoek naar het verhaal van de mensen die in en met de Middellandse Zee leven.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Virus weert zich als een duivel in een wijwatervat, maar we kunnen deze opstoot nog neerdrukken"
"Het virus weert zich als een duivel in een wijwatervat, met de hete adem van het vaccin in de nek." Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum. "De cijfers zijn rood en de kaarten kleuren rood", zei Van Gucht. Hij bleef wel hoopvol dat we het tij nog kunnen keren. "We kunnen deze opstoot nog neerdrukken."
Lees verder

OPROEP. Met welke coronageste kon jouw baas je blij maken?
Veertig dagen extra vakantie. Dat krijgen àlle werknemers van het Belgische investeringsbedrijf Sofina als dank voor de extra inspanningen tijdens de pandemie. "Onze mensen hebben de voorbije periode vele extra uren hard online gewerkt Het bedrijf wil hun nu teruggeven wat ze de voorbije tijd het meest gemist hebben: qualitytime met familie en vrienden", zei de woordvoerder Van Sofina aan De Tijd.
Lees verder

Unizo roept vakbonden op terug te onderhandelen: "Als ze het nu nog niet begrepen hebben, wanneer dan wel?"
"Vakbonden, kom uit jullie loopgraven, trek die stakingsaanzegging in en kom opnieuw aan de onderhandelingstafel." Zo luidt de oproep die Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, lanceert naar aanleiding van de publicatie van de nieuwste ERMG-enquête. "Dit is toch niet het moment om elkaar de duivel aan te doen?", klinkt het.
Lees verder

Gookie de emoe maakt boottocht om te ontsnappen aan Australische overstromingen
Van honden tot kangoeroes, verschillende Australische dieren moeten worden geëvacueerd door het aanhoudende noodweer om te ontsnappen aan de verdrinkingsdood. Triest, maar het levert ook ongeziene beelden op. Zo redden de hulpdiensten een emoe in een reddingsboot. Wel waren daar drie volwassenen mannen voor nodig.
Lees verder

Gewone verkoudheid kan Covid-19 verjagen uit lichaamscellen
Het rhinovirus, dat een van de meest voorkomende gewone verkoudheden veroorzaakt, duldt het nieuwe coronavirus niet naast zich in lichaamscellen. Dat blijkt uit een Schots onderzoek van de universiteit van Glasgow. Het rhinovirus is zo wijdverbreid dat het zou kunnen helpen om Covid-19 mee te onderdrukken, luidt de conclusie.
Lees verder

KOERS KORT. Stybar verdedigt titel in E3 Saxo Bank Classic - Opnieuw pech: Sep Vanmarcke is ziekjes
Deceuninck-Quick Step start vrijdag in de E3 Saxo Bank Classic met drie Belgen, Yves Lampaert, Iljo Keisse en Tim Declercq en uittredend winnaar Zdenek Stybar. De Tsjech won in 2019 in Harelbeke. Vorig jaar ging de semiklassieker niet door wegens de coronapandemie.
Lees verder

Kate Ryan voert promotie voor groenten en fruit: "Ik zou liever weer op een podium staan"
"Ik droom ervan om opnieuw op een podium te staan, maar ik besef dat ik nog even zal moeten wachten." En dus vloog Kate Ryan (40) dit keer niet naar Spanje om op te treden voor een meute uitzinnige fans, maar wel om een spotje op te nemen voor de Europese Commissie. "Ik mocht een glitterjurk aantrekken, waardoor het toch een beetje als een optreden aanvoelde."
Lees verder

Coronacrisis leidde tot minder kankerdiagnoses: "5.000 kankerpatiënten zijn niet tijdig bij hun arts te rade gegaan"
Tijdens de piek van de eerste coronagolf vorig jaar werden maar half zoveel kankers vastgesteld in vergelijking met een jaar eerder. Dat bleek dinsdag op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum, op basis van cijfers van de stichting Kankerregister. Viroloog Steven Van Gucht benadrukt daarom dat het belangrijk is om bij gezondheidsklachten tijdig een arts te raadplegen.
Lees verder

UGent-statisticus klaagt "kafkaiaanse puinhoop" rond quarantaines aan: "We hollen hele tijd achter besmettingen aan"
Volgens UGent-statisticus Joris Meys is het slecht werkende quarantainebeleid in ons land een van de redenen waarom het coronavirus maar niet ingedijkt geraakt. "We hollen de hele tijd achter de besmettingen aan."
Lees verder

Moestuinieren is een hype: 4 Vlamingen delen hun beste tips, vers uit de volkstuin. "Er zijn veel natuurlijke trucjes"
"Dit weekend haalden we na het wandelen pastinaak, aardpeer en savooikool uit de moestuin om er thuis meteen een gratin van te maken. Verser kan niet", vertelt Shana (35). Ze is bijlange niet de enige Belg die de moestuin heeft ondekt. Bij vzw Het Voedselbos in Kruisem zijn ondertussen alle cursussen om te leren moestuinieren volzet, er zijn zelfs wachtlijsten. En kan het niet in de eigen tuin, dan in de volkstuintjes die als paddenstoelen uit de grond schieten. Vier Vlamingen met een perkje in zo'n volkstuin vertellen over de magie van de moestuin en delen hun beste tips.
Lees verder