Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 maart 2021

Jonge vrouw verliest onderlip na aanval door hond: “De eigenares van de hond probeerde hem terug te roepen, maar da...

HLN
Jonge vrouw verliest onderlip na aanval door hond: "De eigenares van de hond probeerde hem terug te roepen, maar dat hielp niet."
Een jonge vrouw is zondagmiddag aangevallen door een hond bij de hondenweide aan Fort 3 in Borsbeek. De hond, waarvan men nu weet dat het een rottweiler was, beet in haar onderlip, waardoor die helemaal afscheurde. De vrouw heeft gisteren en vandaag verschillende operaties ondergaan. Haar vader diende vanmiddag een klacht in bij de politie, maar weet intussen wie de eigenaar van de hond was. "Het enige dat moet gebeuren is dat mensen de verantwoordelijkheid voor hun daden opnemen."
Lees verder

KIJK LIVE. KVM Esports neemt het opnieuw op tegen ION SQUAD in de Belgian League
De laatste speelweek van het reguliere seizoen van de Belgian League breekt aan samen met een lang geanticipeerde rematch tussen KVM Esports en ION SQUAD. Beide teams vechten voor de eerste plaats in de reguliere split en deze match is allesbepalend. Winst hier betekent dat je automatisch het beste team van de spring split 2021 wordt. Kijk hieronder live mee:
Lees verder

Mahdi vraagt visumsancties voor landen die niet willen meewerken aan terugkeer
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) pleit voor visumsancties voor landen die weigeren om eigen onderdanen terug te nemen wanneer ze worden uitgewezen. Concrete aanleiding is de zaak rond Malika El Aroud, die al jaren niet uit ons land kan worden verwijderd omdat haar land van herkomst Marokko medewerking weigert.
Lees verder

Schietpartij in school in Amerikaanse staat Arkansas blijkt "geïsoleerd incident"
Er heeft zich een schietpartij op een middelbare school in Pine Bluff in de Amerikaanse staat Arkansas voorgedaan, zo hebben meerdere Amerikaanse media maandag bericht. Volgens de schooldirectie gaat het om een "geïsoleerd incident".
Lees verder

Slechts 6 procent van Vlaams rusthuispersoneel weigert vaccin. Maar niet overal is dat aantal even laag
Van alle medewerkers in Vlaamse woonzorgcentra heeft 88 procent zich laten vaccineren. De helft van wie nog geen vaccin kreeg, had daar een goede reden voor en laat zich mogelijks alsnog inenten. Slechts 6 procent weigert pertinent. Het contrast met Brussel en Wallonië is groot.
Lees verder

ASSISEN. Postbediende Dirk Wauters schuldig aan doodslag op vriendin: "Opgekropte emoties zorgden voor een dodelijke cocktail"
"Kom mij straks niet vertellen dat het een ongeluk was." Aanklager Karel Claes zei het met de nodige nadruk, vanochtend. Hij keek daarbij even in de richting van de twee advocaten van Dirk Wauters, de 52-jarige postbediende beschuldigd van doodslag op zijn 13 jaar oudere partner Patricia Gaillet. Wouter Smet en Martijn Van Nooten dreven het nadien niet zo ver. Ze hielden ergens halverwege halt. Zonder succes.
Lees verder

Hondenuitlater Lady Gaga praat voor het eerst na brutale aanval: "Er staat me nog een lange genezing te wachten"
Ryan Fischer (30), de hondenuitlater van zangeres Lady Gaga (34), heeft voor het eerst van zich laten horen na de brutale aanval vorige week. Ryan werd daarbij neergeschoten, twee honden van Gaga werden ontvoerd. De overgebleven hond, Asia, was zijn beschermengel, zegt de hondenuitlater.
Lees verder

Volksjury samengesteld voor proces tegen 'duivelskoppel' dat vrijdag van start gaat
Zeven mannen en vijf vrouwen zullen vanaf vrijdag zetelen in de volksjury op het tweede assisenproces tegen Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57). Het zogenaamde 'duivelskoppel' kreeg in 2011 bij verstek al eens levenslang voor de moord op de Britse zakenman Marcus Mitchell (44). Lacote en Van Acker tekenden evenwel verzet aan. Bijna 25 jaar na datum verschijnen ze een eerste keer persoonlijk voor het Brugse assisenhof.
Lees verder

Signalisatie op plek waar fietsertje Loes (7) om het leven kwam
Op de plaats waar fietsertje Loes de Laat (7) verongelukte, heeft de Lokale Politie Schoten zaterdag tijdelijke signalisatie aangebracht. Knipperlichten vragen het passerend verkeer waakzaam te zijn. "Gelet op het ruim aantal personen dat er knuffels, tekeningen en bloemen komt neerleggen, is dat toch wel nodig", vertelt korpschef Jack Vissers.
Lees verder

'Wonder Woman'-actrice Gal Gadot in verwachting van derde kindje
Gal Gadot (35) is opnieuw in verwachting van een kindje. Dat maakte de Israëlische zelf bekend op Instagram.
Lees verder

Marokko schort vanaf morgen alle vliegverkeer op van en naar België
Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft tot nader order besloten om alle passagiersvluchten van en naar België op te schorten vanaf middernacht op 1 maart. Dat meldt de FOD Buitenlandse Zaken maandag op zijn website. Op Brussels Airport wordt een 50-tal vluchten getroffen.
Lees verder

Ferrari terug in 24 uur Le Mans: Leclerc staat te springen voor deelname
Scuderia Ferrari wil vanaf 2023 terug deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Het Italiaanse Formule 1-team is zelfs al bezig met het ontwikkelen van een wagen voor de nieuwe Hyperclass. Wie die wagen dan zal besturen is nog niet zeker, maar Charles Leclerc stelde zich alvast kandidaat.
Lees verder

Verrassing: Alec Baldwin voor de zevende keer vader geworden
Alec Baldwin (62) en zijn echtgenote Hilaria (37) zijn opnieuw ouders geworden. Het is hun zesde kindje samen, Alec heeft nog een dochter uit een vorige relatie. De geboorte komt als een verrassing, want in november gaf Hilaria nog aan dat ze genoeg kinderen had.
Lees verder

Twee jonge ondernemers verkopen truien en t-shirts met daarop de opvallende boodschap van Erika Vlieghe: "We moeten stoppen met te veel te zeuren"
Infectiologe Erika Vlieghe vindt dat er te veel wordt gezeurd over de coronamaatregelen. Dat zei ze zondag in De Zevende Dag. "Ik ga dat eens op een trui laten zetten. We moeten stoppen met te veel te zeuren", klonk het. "Zo gezegd, zo gedaan", dachten de twee jonge ondernemers achter het merk Flâneur. Zij brengen de wens van Vlieghe in vervulling en verkopen vanaf vandaag t-shirts en truien met de niet mis te verstane boodschap in hun webshop. "We moedigen onze volgers aan om positief te blijven en zich met positieve vibes te omringen", vertelt Seger Scheyving.
Lees verder

Hoe kan het dat gezondheidswerkers twee keer worden uitgenodigd en 'gewone' burgers profiteren van vaccinoverschotten?
Dat de vaccinatiestrategie niet op wieltjes loopt, is een understatement. De voorbije weken zijn honderden zorgverleners gewoon niet komen opdagen in een vaccinatiecentrum. De meesten hadden echter een uitstekend excuus: ze waren namelijk al gevaccineerd. Volgens Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie, zouden de problemen van de baan moeten zijn en zullen - zoals in Limburg gebeurde - geen kleuterjuffen meer voor hun beurt worden ingeënt.
Lees verder

De patstelling rond het aflopende contract Refaelov: waar wacht Antwerp op?
Hij wacht al drie maand. Tevergeefs. Lior Refaelov, Gouden Schoen en dé belangrijkste speler van Antwerp dit seizoen, weet nog altijd niet waar hij binnen vier maanden voetbalt. Een voorstel van Antwerp, laat staan een akkoord, kwam er nog altijd niet. De Great Old twijfelt, da's duidelijk. Refaelov twijfelt ook. Maar hoe lang nog?
Lees verder

Opnieuw spannende week voor Club: bekermatch op Standard gaat zéker door, blauw-zwart hoopt onder meer op Vanaken
Uitstel in de beker is geen optie. En dus volgt voor Club Brugge opnieuw een spannende week, waarin het de eerste Covid-19-slachtoffers hoopt te recupereren. Al is de vraag hoe wedstrijdfit Vanaken en co zullen zijn.
Lees verder

Belgian Cycling brieft wielerploegen voor GP Le Samyn: "Niet knuffelen na zege"
Ook het profwielrennen ontsnapt niet aan knuffeltaferelen, bleek na de triomf van Davide Ballerini en Mads Pedersen dit weekend. Belgian Cycling vraagt voor de GP Le Samyn vandaag dat ploegleiders hun renners briefen dat gedrag te vermijden.
Lees verder

Kimmer Coppejans bereikt achtste finales challengertornooi Gran Canaria
Kimmer Coppejans (ATP 185) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het Challengertoernooi in Gran Canaria.
Lees verder

Vaccins Pfizer en AstraZeneca doen kans op ziekenhuisopname bij 80-plussers al na één dosis met 80 procent dalen
De coronavaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca laten de kans op ziekenhuisopnames wegens Covid-19 al na het toedienen van één dosis met tachtig procent dalen bij de tachtigplussers. Dat blijkt maandag uit gegevens van de Britse gezondheidsdienst Public Health England (PHE), op basis van de vaccinatiecampagne in Engeland. Vier weken na het toedienen van een eerste prik ligt het aantal symptomatische coronagevallen ook bij zeventigplussers al opvallend lager, zo blijkt uit het onderzoek. Voor het vaccin van Pfizer gaat het om een effectiviteit van 57 tot 61 procent, bij AstraZeneca is dat tussen de 60 en 73 procent.
Lees verder