Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

Jeroen Meus is trots op 10 jaar ‘Dagelijkse Kost’: “De overheid wil dat mensen naar journaals kijken, daar zorg...

HLN
Jeroen Meus is trots op 10 jaar 'Dagelijkse Kost': "De overheid wil dat mensen naar journaals kijken, daar zorg ik mee voor"
"Mezelf neem ik niet serieus, maar mijn werk wél", zegt Jeroen Meus (43). Dat heeft ertoe geleid dat 'zijn' 'Dagelijkse Kost' inmiddels tien jaar en 2.500 recepten telt. Tijd voor een gesprek, waarin hij vertelt over de beginjaren, het masterplan de VRT en de hevige strijd met andere programma's. "Ik kijk elke dag naar mijn kijkcijfers én naar die van de concurrentie."
Lees verder

Aanvaller van Brugse burgemeester wordt geïnterneerd voor moordpoging: verdediging gaat mogelijk in beroep
De Brugse raadkamer heeft de internering bevolen van Bart G. (35) uit Torhout, de man die vorig jaar de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aanviel met een mes. Aan De fauw moet de dertiger voorlopig 1 euro schadevergoeding betalen. De verdediging had vergeefs gevraagd om G. vrijuit te laten gaan, maar beraadt zich over een eventueel beroep.
Lees verder

Zo ver moet je televisietoestel van je luie stoel staan
Als je op zoek bent naar een nieuwe tv, zal je geneigd zijn om vooral naar de grootte te kijken. De fabrikanten hebben ons zo geconditioneerd, om toestellen van 55 tot 65 inch te beschouwen als een 'normale' schermdoorsnede. Maar eigenlijk zijn dat absoluut niet de ideale afmetingen voor iederéén, en al helemaal niet voor wie niet zo groot woont. Onze techredacteur somt een paar vuistregels over de grootte van je televisie én de ideale kijkafstand op.
Lees verder

Twee derde Vlaamse 85-plussers kreeg al coronavaccin, drempel van 10 procent ingeënte Belgen overschreden
De vaccinatiecampagne in Vlaanderen en bij uitbreiding België lijkt nu echt een versnelling hoger te schakelen. Elke dag komen er gemiddeld ongeveer 40.000 spuitjes bij, met op piekdagen meer dan 70.000. Alles bij elkaar is meer dan 10 procent van de volledige bevolking minstens deels gevaccineerd. Van de 85-plussers, momenteel de belangrijkste doelgroep in Vlaanderen, is al 66,6 procent gevaccineerd.
Lees verder

Van Gucht: "Mogelijk binnen week al piek van aantal besmettingen"
Als de coronamaatregelen goed worden nageleefd, dan wordt de piek van het aantal besmettingen mogelijk al binnen een week bereikt. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vandaag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum en het gezondheidsinstituut Sciensano over de coronapandemie.
Lees verder

Bondscoach Martínez over afwezigen, late afreis naar Praag en toestanden in Qatar: "Boycot is niet de juiste oplossing"
Na de winst tegen Wales gaan de Rode Duivels in Tsjechië voor niets minder dan 6 op 6. Yannick Carrasco kan Thorgan Hazard niet meer vervangen, "maar we hebben nog opties genoeg op die linkerflank", vertelt bondscoach Roberto Martínez aan VTM Nieuws. Hij had het ook over de late afreis naar Praag en steeds meer landen die het WK in Qatar willen boycotten. "We zullen een stelling innemen als alles duidelijk is."
Lees verder

Football Talk. Xabi Alonso trekt niet naar Gladbach - Beerschot verliest oefenpot in Westerlo
Begin deze week meldde het Duitse BILD dat Xabi Alonso weleens de trainer van Borssia Mönchengladbach kon worden voor het volgende seizoen. De ex-middenvelder van onder meer Real Madrid, Liverpool en Bayern München drukt die geruchten nu de kop in met een verlengd verblijf bij Real Sociedad. Daar coacht de Spanjaard sinds de zomer van 2019 het tweede elftal.
Lees verder

Football Talk. Xabi Alonso wuift interesse van Gladbach weg met contractverlenging bij Real Sociedad
Begin deze week meldde het Duitse BILD dat Xabi Alonso weleens de trainer van Borssia Mönchengladbach kon worden voor het volgende seizoen. De ex-middenvelder van onder meer Real Madrid, Liverpool en Bayern München drukt die geruchten nu de kop in met een verlengd verblijf bij Real Sociedad. Daar coacht de Spanjaard sinds de zomer van 2019 het tweede elftal.
Lees verder

Ex-Miss België Virginie Claes is nieuwe tv-gezicht Transportmedia
Voormalig Miss België Virginie Claes (38) heeft een nieuwe job. Ze wordt het nieuwe gezicht van de tv-uitzending van Transportmedia, en zal verschillende programma's gaan presenteren op Kanaal Z.
Lees verder

LIVE E3. Van der Poel: "Als ik goed ben, is een verre aanval mogelijk", Van Aert: "Mathieu is degene die ik geen 10 meter wil geven"
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Nog geen reactie van politiek op pakkende oproep ALS-patiënt om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren
Momenteel is er nog altijd geen enkel antwoord op de pakkende oproep van ALS-patiënt Alain Verspecht om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Dat meldt de ALS Liga vandaag aan HLN LIVE. "Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts ingeschat op nul procent", aldus Verspecht.
Lees verder

Loodsen van Suezkanaal niet onbesproken: zijn zij medeoorzaak blokkade? "We noemen het Marlboro-land"
Er duiken verschillende getuigenissen op van voormalige kapiteins die denken dat er nog een andere oorzaak is van de blokkade van het Suezkanaal: de bedenkelijke reputatie van de loodsen die het scheepsverkeer moeten regelen.
Lees verder

Loodsen van Suez-kanaal niet onbesproken: zijn zij medeoorzaak blokkade? "We noemen het Marlboro-land"
Er duiken verschillende getuigenissen op van voormalige kapiteins die denken dat er nog een andere oorzaak is van de blokkade van het Suez-kanaal: de bedenkelijke reputatie van de loodsen die het scheepsverkeer moeten regelen.
Lees verder

Transporteconoom over gevolgen geblokkeerd Suezkanaal: "Langer wachten op fiets of meubels, mogelijk ook hogere prijzen"
Het vrijmaken van een vastgelopen containerschip in het Suezkanaal zal nog minstens een week duren. De gevolgen daarvan zullen we ook hier merken. "Wie een fiets, auto of meubels besteld heeft, zal mogelijk langer moeten wachten", zegt Christa Sys, die professor Maritieme Economie is aan de Universiteit Antwerpen. "Mogelijk uit het zich ook in hogere prijzen."
Lees verder

OPROEP. Wat wil jij aan minister Verlinden vragen over de nieuwe coronamaatregelen?
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is vanavond studiogast in het VTM Nieuws van 19 uur. Ze komt er onder meer vragen beantwoorden over de nieuwe regels van de paaspauze: de regels voor de winkels, de controles op de kleinere buitenbubbel, controles in de paasvakantie,... Heb jij een vraag voor de minister? Stel ze dan via onderstaand formulier.
Lees verder

Fotograaf maakt adembenemende foto van vulkaanuitbarsting én noorderlicht
In het zuidwesten van IJsland is de vulkaan Fagradalsfjall tot uitbarsting gekomen. Deze eruptie leverde alvast enkele spectaculaire beelden op, maar de fotograaf die met de prijs voor de allermooiste foto gaat lopen is wellicht Christopher Mathews. Hij slaagde erin om een foto van de vulkaanuitbarsting én het noorderlicht te maken.
Lees verder

Landgenoot en globetrotter Tom Saintfiet loodst voetbaldwerg Gambia naar eerste groot tornooi: "Strafste stunt uit mijn trainerscarrière"
Kempenaar Tom Saintfiet (die maandag 48 wordt) is de architect van een enorme stunt in het Afrikaanse voetbal. De trainer uit Mol leidde het kleine Gambia (nummer 157 op de FIFA-ranglijst) voor het eerst naar de Afrika Cup. "Dit is schitterend, maar we kijken zelfs al verder. Het ultieme doel is deelname aan het WK 2026", zegt Saintfiet.
Lees verder

Paul de Leeuw deelt lief en leed in eigen podcast
Sinds deze week heeft Paul de Leeuw (58) z'n eigen podcast 'De Leeuw Lult' waarin hij zowel serieuze als humoristische onderwerpen aanhaalt. Zo komen we te weten dat de Nederlandse zanger en presentator vanaf nu de strijd tegen de coronakilo's aangaat.
Lees verder

Onze redactrice test de datingapp Happn: "Ik zie dat Nick mijn huis 32 keer is gepasseerd. Is hij een stalker?"
"Plots ben ik weer single, en dat tijdens de grootste sociale crisis die we ooit gekend hebben." Dus begeeft redactrice Grâce (23) zich, net als veel andere singles, richting datingapps. Vijf datingapps. In deze voorlaatste aflevering van digidate test ze Happn, een app die werkt met je locatie. Ze ontdekt er dat sommige romantische idealen moeilijk in te lossen zijn, liefde letterlijk een spel is en je beter in je eigen buurt blijft om te daten: "Wie privacy hoog in het vaandel draagt, kan beter geen liefde zoeken via Happn."
Lees verder

Treincrash in Egypte, minstens 32 doden
In Egypte zijn minstens 32 doden gevallen bij een treincrash. 66 anderen raakten gewond.
Lees verder