Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 maart 2021

Israëlische premier Netanyahu wint verkiezingen nipt

HLN
Israëlische premier Netanyahu wint verkiezingen nipt
De Israëlische premier Netanyahu heeft de Israëlische verkiezingen nipt gewonnen, voorspellen prognoses na sluiting van de stemlokalen.
Lees verder

Dit zijn de 3 pijlers van de experten voor het Overlegcomité: "Als je effectief wil zijn, moet je naar een toestand zoals in maart vorig jaar"
Morgen komt het overlegcomité met strengere maatregelen. Voor de experten van de GEMS betekent dat dus zoveel mogelijk activiteiten stilleggen, kort maar krachtig. Opnieuw naar een lockdown, dus. "Als je effectief wil zijn, moet je naar een toestand zoals in maart vorig jaar, maar dan kortstondig", zegt Marc Van Ranst. Dit zijn volgens de experten de drie pijlers voor een doortastende aanpak waarmee de politiek morgen best rekening houdt.
Lees verder

Honderd studenten troepen samen op Leuvense Ladeuzeplein: "Wij hebben al corona gehad en zijn dus immuun"
Op het Ladeuzeplein in Leuven zijn momenteel nog zowat honderdvijftig studenten samengetroept. Er heerst een uitgelaten sfeer, inclusief drank en zelfs spelletjes 'beerpong'. Voorlopig laat de politie begaan.
Lees verder

Honderden studenten vieren feest op Leuvense Ladeuzeplein
Op het Ladeuzeplein in Leuven zijn momenteel honderden studenten samengetroept. Er heerst een uitgelaten sfeer, inclusief drank en zelfs spelletjes 'beerpong'. Van mondmaskers is veelal geen sprake. De politie is ter plaatse, maar grijpt voorlopig niet in.
Lees verder

Honderden studenten troepen samen op Leuvense Ladeuzeplein: "Wij hebben al corona gehad en zijn dus immuun"
Op het Ladeuzeplein in Leuven zijn dinsdagavond goed tweehonderd studenten samengekomen. Er heerste een uitgelaten sfeer, inclusief drank. Rond 23 uur werd het plein ontruimd door de politie.
Lees verder

Football Talk. Geen Greenwood op EK voor beloften - Wales ziet nog twee pionnen afhaken
Manchester United-spits Mason Greenwood (19) zal niet deelnemen aan het Europees Kampioenschap onder 21 jaar vanwege een blessure. Dat heeft de club laten weten. Het EK voor spelers onder de 21 gaat door in Hongarije en Slovenië.
Lees verder

Opvallend: achterkleinzoon van dictator Mussolini ondertekent profcontract bij Lazio
Romano Floriani Mussolini, de achterkleinzoon van de Italiaanse dictator Benito Mussolini, kondigde aan dat hij zijn eerste profcontract heeft ondertekend bij Lazio. De club wordt vaak geteisterd door supportersgroepen die het fascisme of neonazisme aanbelangen.
Lees verder

Wout van Aert verkent parcours E3 Saxo Bank Classic
Wout van Aert verkende vandaag het parcours van de E3 Saxo Bank Classic, die komende vrijdag op het programma staat. De 26-jarige Kempenaar van Jumbo-Visma trok op pad met zijn Nederlandse ploegmaat Timo Roosen. Het tweetal werkte een pittige trainingstocht van zo'n 160 kilometer af, met daarbij onder meer de beklimming van de Taaienberg, Oude Kwaremont, Paterberg en Tiegemberg (de slothelling in de E3, op 19 kilometer van de finish in Harelbeke). Van Aert wil duidelijk niets aan het toeval overlaten en is gebrand op een eerste seizoenszege op Belgische bodem. Onze landgenoot moet vrijdag dan wel afrekenen met zijn Nederlandse rivaal Mathieu van der Poel en Milaan-Sanremo-winnaar Jasper Stuyven.
Lees verder

Noord-Korea voert eerste rakettesten uit sinds aantreden Biden
Noord-Korea heeft zondag twee raketten afgevuurd, kort na het bezoek aan Seoel van twee Amerikaanse ministers. Het gaat om de eerste testen door Pyongyang sinds Joe Biden president is, meldt een Amerikaanse verantwoordelijke die anoniem wil blijven. "We zijn op de hoogte van twee raketten", aldus de verantwoordelijke. Volgens de Amerikaanse media ging het om korteafstandsraketten.
Lees verder

Chipbedrijf Intel steekt miljarden in uitbreiding productie
Het Amerikaanse chipconcern Intel gaat 20 miljard dollar investeren om zijn productiecapaciteit te vergroten. Daarbij worden onder meer nieuwe fabrieken gebouwd in de Amerikaanse staat Arizona.
Lees verder

"Beleggingsplatform Robinhood doet aanvraag voor beursgang"
Beleggingsplatform Robinhood, een van de hoofdrolspelers rond de beursgekte op Wall Street bij fondsen als GameStop en AMC Entertainment, heeft een aanvraag ingediend voor een beursgang. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Beginnen Rode Duivels WK-kwalificaties met zege tegen Wales?
• 1ste speeldag WK-kwalificaties • Aftrap: 20u45 • King Power At Den Dreef Stadion • Live te bekijken op VTM en HLN.BE!
Lees verder

Hooggerechtshof Brazilië: rechter proces oud-president Lula was bevooroordeeld
Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat rechter Sergio Moro bevooroordeeld was toen hij in 2017 de linkse oud-president Luiz Inacio Lula da Silva veroordeelde wegens corruptie. De uitspraak is een nieuwe overwinning voor Lula, die een politieke comeback wil maken.
Lees verder

Grootste schilderij ter wereld geveild voor 52 miljoen euro
Het grootste schilderij ter wereld, van de hand van de Britse kunstschilder Sacha Jafri, is in Dubai geveild voor een bedrag van 62 miljoen dollar (ongeveer 52 miljoen euro). Dat heeft de organisator van de veiling laten weten. The Journey of Humanity (De reis van de mensheid), zoals het werk heet, bestaat uit 70 delen en is 1.595,76 vierkante meter groot, de oppervlakte van bijna vier basketbalvelden.
Lees verder

Amnesty International vraagt om dringend ingrijpen na nieuwe aanvallen door Boko Haram
Strijders van de jihadistische beweging Boko Haram hebben zich in het noordoosten van Nigeria schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden: ze hebben vrouwen verkracht en onderworpen aan ander seksueel geweld. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
Lees verder

Premier De Croo schakelt versnelling hoger, Overlegcomité komt vandaag om 9 uur samen
Het Overlegcomité komt deze ochtend om 9 uur al opnieuw samen. Dat is bevestigd aan onze redactie. Gisteren overlegde premier Alexander De Croo (Open VLD) eerst nog met de minister-presidenten, terwijl gisteravond ook de topministers van de federale regering bijeenkwamen.
Lees verder

Ophef over nieuwe vertaling eerste deel Dantes Goddelijke Komedie
Een recente vertaling van De Hel, het eerste deel van Dantes meesterwerk De Goddelijke Komedie heeft op sociale media voor ophef gezorgd. In de nieuwe Nederlandse bewerking van Lies Lavrijsen is de profeet Mohammed namelijk geanonimiseerd om te voorkomen dat het boek "onnodig kwetsend zou kunnen zijn". Dat laat uitgeverij Blossom Books weten.
Lees verder

Suezkanaal geblokkeerd door 400 meter lang containerschip
Het Suezkanaal in Egypte is geblokkeerd door een groot containerschip dat is gestrand toen het een draaimanoeuvre uitvoerde in het kanaal. Dat meldt de Britse omroep BBC. Door het incident loopt het scheepvaartverkeer in het belangrijke kanaal vertraging op.
Lees verder

LIVE. Hongkong en Macau schorten vaccinatie met Pfizer-vaccin tijdelijk op na verpakkingsprobleem
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is met maar liefst 41 procent toegenomen, het aantal overlijdens met 1,7 procent. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zit in de lift en is met 22 procent toegenomen. Anderzijds is er ook hoopgevend nieuws: de miljoenste eerste prik is inmiddels gezet. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Nog één keer terug naar die ellendige avond in Rijsel, 5 jaar geleden: "Iedereen had het eigenlijk al gehad"
A trip down memory lane. Naar 1 juli 2016. Naar die ellendige vrijdagavond in Lille, toen onze EK-droom onverwacht – nou ja – uiteenspatte tegen godbetert Wales. "Iedereen wou naar huis", klinkt het bij een Duivel die het debacle vanop de eerste rij meemaakte. Hoe toenmalig bondscoach Marc Wilmots in de aanloop naar die match het advies vanuit de spelersgroep na de verloren opener tegen Italië in de wind sloeg en na de uitschakeling zwaar clashte met Thibaut Courtois.
Lees verder