Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

Is deze vliegende auto de toekomst?

HLN
Is deze vliegende auto de toekomst?
Als we de filmklassieker Back to the Future mogen geloven, was de vliegende wagen al enkele jaren geleden doorgebroken. Dat is helaas niet gebeurd, maar volgens het Britse bedrijf Airspeeder zal dat moment niet lang op zich laten wachten. HLN Drive neemt de Airspeeder Mk 3 onder de loep.
Lees verder

Verkeersagressie vastgelegd op beeld: BMW snijdt de pas af en gaat dan vol op de rem
Een bestuurder uit Maldegem heeft met zijn dashcam kunnen vastleggen hoe een bestuurder van een zwarte BMW hem een paar keer de pas afsnijdt en op gevaarlijke momenten vol op de rem gaat staan. De politie heeft de beelden ondertussen ontvangen.
Lees verder

Olga Leyers geeft inkijk in haar leven: "Wie vrouwen niet serieus neemt, ontwijk ik"
Het gaat Olga Leyers (23), de jongste dochter van Jan Leyers, voor de wind. Ze woont alleen, studeert, heeft een eigen kledinglijn en ook in de liefde loopt ze op wolkjes. Ze verloor haar hart aan Giancarlo Angeletti, oprichter van het modelabel Vier Antwerp. "Het gevoel om liefst met hem alleen te zijn, is nieuw voor mij", aldus Olga.
Lees verder

LIVE E3. Asgreen bezig aan straffe solo, wat doen Van Aert en Van der Poel?
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

LIVE E3. Asgreen bezig aan straffe solo, Van Aert en Van der Poel in achtervolgende groep
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Vaticaan vaccineert gratis daklozen ondanks geldzorgen
Het Vaticaan zal in de paasperiode zo'n 1200 daklozen, straatarme mensen en verstotenen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. Deze week kondigde de paus nog aan dat de lonen van onder meer kardinalen dalen om kosten te besparen.
Lees verder

Regering maakt 5,5 miljoen vrij voor de aanpak van stress op het werk
De federale regering maakt 5,5 miljoen euro vrij voor de aanpak van stress op het werk. Dat heeft de ministerraad donderdagavond beslist. Het gaat onder meer om een federaal plan voor mentale veerkracht op het werk, dat in 2022 af moet zijn.
Lees verder

Gezocht: getuigenissen van op het Suezkanaal
Het containerschip Ever Given, 400 meter lang met een capaciteit van 200.000 ton, ligt sinds dinsdag diagonaal in het Suezkanaal en blokkeert de scheepvaart op een van de belangrijkste zeeroutes ter wereld. Schepen kunnen niet anders dan wachten of een omweg maken. Het Laatste Nieuws is op zoek naar Belgische schepen en crewleden die zijn komen vast te zitten en willen getuigen over hoe het er daar aan toegaat.
Lees verder

LIVE. Cavagna gegrepen in Ronde van Catalonië
Naast de E3 Saxo Bank Classic blijt het peloton ook koersen in de Ronde van Catalonië . Adam Yates start als leider aan de vijfde etappe in de Spaanse rittenkoers. Op weg naar Manresa volgt een tocht over heuvelachtig terrein. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Red Lions starten EK-verdediging op 5 juni tegen Spanje
In juni verdedigen de Belgische hockeymannen hun titel op het EK in het Nederlandse Amstelveen. Deze namiddag werd het speelschema vrijgegeven. De Red Lions (FIH 1) beginnen eraan op zaterdag 5 juni (14u45) met een duel tegen Spanje (FIH 9). Dat wordt een heruitgave van de finale van 2019, toen België de Spanjaarden op het EK in Antwerpen met 5-0 klopte in de strijd om goud.
Lees verder

Kleine profclubs dwepen met studie om macht G5 aan te klagen: "Huidige competitievorm is een gedrocht"
Bij de kleinere profclubs (K13) circuleert deze week een wetenschappelijk rapport over het financieel noodlijdende Belgisch voetbal, met aanbevelingen hoe het beter kan. De studie van sporteconoom Stefan Kesenne vindt de te grote macht van de G5 in België nefast: koren op de molen dus van de K13. Kesenne stelt zeven hervormingen voor, en die zijn revolutionair te noemen.
Lees verder

Unizo hekelt "kafkaiaanse" telewerkregistratie: "Buitensporige rompslomp voor nul resultaat"
Ondernemersorganisatie Unizo is niet te spreken over de procedure die de overheid invoert om beter te kunnen controleren op telewerk. Alle ondernemingen zullen elke maand moeten invoeren wie niet kan telewerken. "Buitensporige rompslomp voor nul resultaat", is de visie van Unizo.
Lees verder

Belgische F-16's kunnen komende 3 jaar ingezet worden in snelle reactiekracht van de NAVO
De luchtcomponent van het Belgische leger heeft het bekwaamheidscertificaat gekregen om de komende drie jaar met zes F-16's deel te nemen aan de snelle reactiekracht NATO Response Force (NRF). Dat is uit militaire bron vernomen.
Lees verder

"Hoopvolle aanwijzingen dat coronavaccins ook risico op besmetting fors verminderen"
Het Europees Geneesmiddelenagentschap beschikt over "bijzonder hoopvolle" aanwijzingen dat de goedgekeurde coronavaccins ook de overdracht van het virus drastisch inperken. Dat was te horen tijdens een webinar.
Lees verder

OVERZICHT. Nieuwe coronamaatregelen in ministerieel besluit gegoten: deze regels gelden vanaf middernacht
In het Staatsblad zijn zonet de gewijzigde coronamaatregelen gepubliceerd die vanaf middernacht ingaan. Het ministerieel besluit regelt onder meer het verplicht winkelen op afspraak in de niet-essentiële winkels, de registratieplicht voor werkgevers van personeel dat niet kan thuiswerken, en de "vensterregel" op de treinen naar toeristische plaatsen. Rijscholen mogen dan weer wel open blijven.
Lees verder

Lennard Kämna is de slimste en de sterkste in Ronde van Catalonië
Lennard Kämna heeft de vijfde etappe in deze Ronde van Catalonië gewonnen. Na een aangenaam kijkstuk mocht hij het zegegebaar maken. Adam Yates blijft leider.
Lees verder

Sylvie en Ann kregen na hun miskraam amper tijd om te herstellen: "Donderdag belde ik mijn bazin. 'Maandag weer op het werk?', vroeg ze"
"Ik wilde het nieuws niet aan mijn collega's vertellen. Maar ik had wel nog hevige bloedingen en krampen. Mijn lichaam was mijn miskraam nog aan het verwerken, en ik was op het werk." Net als zo veel vrouwen krijgen Ann (40) en Sylvie (32) na hun miskraam amper tijd om fysiek en mentaal te herstellen. In Nieuw-Zeeland geeft een nieuwe wet koppels vanaf nu drie dagen betaald verlof na het verlies van een prille zwangerschap. Hier in België vragen vrouwen en hun partners nog altijd om meer begrip.
Lees verder

Louvre stelt zijn collecties online tentoon
Het Louvre heeft een databank online gezet met de werken uit al zijn collecties. Iedereen krijgt daardoor de mogelijkheid om via internet gratis de kunstwerken te bekijken die in het bezit zijn van het museum. Zowat driekwart van de collectie, ook werken die niet worden tentoongesteld, is inmiddels opgenomen in de databank.
Lees verder

Italië telt in 2020 hoogste aantal overlijdens sinds WOII
Italië heeft in 2020 het hoogste aantal overlijdens sinds de Tweede Wereldoorlog geregistreerd. Door de coronapandemie waren er meer dan 100.000 doden meer dan het gemiddelde van de afgelopen vier jaar. Dat blijkt uit statistieken die vrijdag zijn vrijgegeven.
Lees verder

Vingegaard wint zijn tweede etappe in de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali, Vansevenant vijfde
Jonas Vingegaard heeft de vierde etappe in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali gewonnen. De Deen van Jumbo-Visma toonde zich na 154,8 km de sterkste in San Marino en haalde het voor Javier Romo (Astana-Premier Tech) en Nick Schultz (Team BikeExchange). Mauri Vansevenant finishte als vijfde, Ben Hermans als zevende. Vingegaard verstevigt daarmee zijn leidersplaats in het klassement nadat hij eerder ook al de tweede etappe won.
Lees verder