Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 28 maart 2021

“Ik ben al 12 jaar directeur maar ik heb besloten om te stoppen, het is gewoonweg te veel”: Gentse schooldirecteu...

HLN
"Ik ben al 12 jaar directeur maar ik heb besloten om te stoppen, het is gewoonweg te veel": Gentse schooldirecteurs slaken noodkreet
Het is gewoonweg te veel voor heel veel Gentse schooldirecteurs. Ze dragen de bekommernissen van hun personeel, hun leerlingen, hun ouders en moeten constant schakelen bij nieuwe maatregelen. Hun rugzak zit te vol om nog zelf te dragen dus legden een veertigtal directeurs zondagmiddag hun rugzak symbolisch af onder de Stadshal.
Lees verder

Zwaar zieke Eric (60) richt zich tot jongeren: "Jullie ongeduld is terecht maar het virus straft zonder onderscheid"
Eric Kenis (60) uit Gent hield zich perfect aan de coronamaatregelen, zag enkel zijn twee kinderen en toch werd hij ernstig ziek. Sinds dinsdag ligt hij met zware coronaverschijnselen in het ziekenhuis. Omdat hij merkte dat daar ook veel jongeren liggen, plaatste hij een post op Facebook waarin hij zich tot hen richt. " Ik zie hier dat het virus ook mijn twee tieners kan treffen."
Lees verder

Club haalt opgelucht adem: Noa Lang terug naar Brugge zonder grote schade aan knie
Opluchting bij Noa Lang en Club Brugge. Extra onderzoek sloot een ernstig knieletsel en een lange afwezigheid uit. De vleugelspits keert vandaag terug naar huis en zal in het Basecamp in Knokke-Heist verder revalideren.
Lees verder

LIVE. Van Aert zet door op tweede passage over Kemmelberg, snelle mannen uit kopgroep schuiven mee
In Flanders Fields where the poppies blow. Twee dagen na de E3 Saxo Bank Classic kruipt het peloton in Ieper alweer de fiets op voor Gent-Wevelgem. In hun tocht van 248 kilometer moeten de renners elf hellingen, drie plugstreets en de wind in De Moeren bedwingen. Krijgen we net als de voorbije jaren spektakel? Je volgt het allemaal LIVE op deze pagina!
Lees verder

Total evacueert duizend werknemers uit belegerde Mozambikaanse stad
De Franse energiereus Total heeft zondag zowat duizend werknemers geëvacueerd uit Palma. De kuststad in het Zuidoost-Afrikaanse Mozambique wordt belegerd door jihadistische strijders.
Lees verder

Waar zal staking maandag voor hinder zorgen?
Verschillende vakbonden gaan morgen staken. ACV en ABVV willen zo tonen dat ze niet akkoord gaan met de onderhandelingen over loonsopslag. Onder meer de NMBS verwacht hierdoor hinder, ook in verschillende bedrijven leggen de werknemers het werk neer.
Lees verder

Pasgeboren zoontje van Zweedse prins Carl Philip en prinses Sofia heet Julian Herbert Folke
De Zweedse prins Carl Philip (41) en prinses Sofia (36) hebben de naam van hun derde kind bekendgemaakt. Hun pasgeboren zoontje heet Julian Herbert Folke en hij wordt hertog van Halland. Dat maakte de Zweedse koning Carl Gustaf zondag bekend tijdens een regeringsbijeenkomst. Na de raad vond er een dankdienst plaatst in de kerk van het koninklijk slot.
Lees verder

De Keuken van mijn grootmoeder. Tweesterrenchef Thierry Theys (Nuance): "Mijn oma Barbara kruidde haar gerechten af met naastenliefde"
Amper 26 was Thierry Theys — bouwjaar 1984 — toen hij op njam! de pannen van het dak stond te koken en zijn restaurant Nuance in Duffel ook al twee Michelinsterren op zak had. Zijn grote voorbeeld? Grootmoeder Barbara, bij wie Thierry elke schoolvakantie doorbracht. Zijn lievelingsgerecht uit haar potten? Stoverij van varkenswangetjes.
Lees verder

Nmecha gelooft in Duitse kansen op kwartfinale op EK voor beloften: "Hebben het in eigen handen"
Op het EK voor beloften neemt Duitsland het in zijn laatste groepswedstrijd op tegen Roemenië. Na een vier op zes volstaat een punt om door te stoten naar de kwartfinales. Anderlecht-huurling Lukas Nmecha heeft vertrouwen in een goeie afloop.
Lees verder

Football Talk. Rafinha gaat in eigen land voetballen - Schalke-speler mikpunt van racisme op sociale media
De voormalige Braziliaanse international Rafinha (35) keert terug naar eigen land om er voor Grêmio te gaan spelen. Verschillende Braziliaanse media berichtten dat hij er een contract tot het einde van het jaar ondertekent.
Lees verder

"We verliezen uit het oog wat kan motiveren: de mensen die aan het vechten zijn voor hun leven"
Erika Vlieghe is opgelucht dat er dan toch coronaverstrengingen kwamen. Maar het gekrakeel onder politici ziet ze met lede ogen aan. "Zo verliezen we uit het oog wat kan motiveren, namelijk de mensen die aan het vechten zijn voor hun leven en voor wie we dit doen", zegt ze in De Morgen.
Lees verder

Lil Nas X lanceert sneaker met druppel menselijk bloed
Rapper Lil Nas X (21) heeft een sneaker ontworpen met Nike naar aanleiding van zijn nieuwe single 'Montero'. De zool van de nieuwe sneaker, die 'Satan Shoe' heet, bevat een druppel menselijk bloed.
Lees verder

LIVE. Derde Kemmelberg zorgt voor geen nieuwe aardverschuiving, Van Aert met sprinters naar de meet?
In Flanders Fields where the poppies blow. Twee dagen na de E3 Saxo Bank Classic kruipt het peloton in Ieper alweer de fiets op voor Gent-Wevelgem. In hun tocht van 248 kilometer moeten de renners elf hellingen, drie plugstreets en de wind in De Moeren bedwingen. Krijgen we net als de voorbije jaren spektakel? Je volgt het allemaal LIVE op deze pagina!
Lees verder

Tientallen arrestaties bij Koerdische operatie in vluchtelingenkamp Al-Hol
Koerdische strijdkrachten hebben een grootschalige veiligheidsoperatie gelanceerd in het vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië, zo heeft het Syrische Waarnemingscentrum voor de Mensenrechten zondag gemeld. De Koerden pakten tientallen bewoners op die verdacht worden van lidmaatschap van terreurbeweging Islamitische Staat.
Lees verder

NINA trakteert: win een online kookworkshop met voedingscoach Claudia Van Avermaet
"Een gezonde relatie met voeding, dat is iets waar veel mensen mee struggelen." En dus maakt voedingscoach Claudia Van Avermaet er haar missie van om Vlamingen intuïtief te leren eten. Geen strenge diëten, wel lekkere en voedzame maaltijden die je lichaam geven wat het nodig én waar het zin in heeft. Geen idee hoe je daaraan begint? Je leert het in een exclusieve kookworkshop.
Lees verder

Vettel krijgt gridstraf bij debuut voor Aston Martin en start helemaal achteraan in Bahrein
Sebastian Vettel (Aston Martin) zal in de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein, de opener van het WK-seizoen, achteraan van start moeten gaan. De 33-jarige Duitser heeft een gridstraf van vijf plaatsen gekregen. Dat heeft de internationale autosportfederatie FIA gemeld.
Lees verder

Winkelen op afspraak zorgt voor "tot 85 procent minder omzet"
Winkels die vanaf dit weekend verplicht op afspraak moeten werken, hebben gisteren/zaterdag 60 tot 85 procent minder omzet geboekt. Dat zegt handelaarsfederatie Comeos op basis van een rondvraag. "In de praktijk komen de nieuwe regels neer op een derde sluiting", zegt CEO Dominique Michel.
Lees verder

Van Aert zet kabinetstukje neer in Gent-Wevelgem en sprint na meer dan 180 km in het offensief sneller dan Nizzolo
Wout van Aert heeft een spektakelrijke Gent-Wevelgem gewonnen. Onze landgenoot was de snelste van een kopgroep die zich al na 70 kilometer wedstrijd in het waaiergeweld had gevormd. Nizzolo werd tweede op de Vanackerestraat, Trentin kwam als derde over de meet.
Lees verder

Scenarist Marc Punt en acteur Manou Kersting over 'Fair Trade' in het écht: "Figuren uit onderwereld belden me gewoon zelf op"
Denkt u bij het volgen van de gewelddadige avonturen van Wilson, 'de Pater' en 'Martino' in 'Fair Trade' ook weleens: 'Ja ja, 't zal wel...'? Niet helemaal terecht, zo blijkt. Dat deze misdaadserie niet zo vergezocht is, bleek toen Operatie Sky losbarstte. "Ik ben daar niet erg van geschrokken", zegt 'Fair Trade'-scenarist Marc Punt (58), die zelf in de onderwereld dook ter voorbereiding van de reeks. "Misdaadbazen zijn patsers, hé. Die zijn trots op wat ze doen en vertellen gráág hun verhaal."
Lees verder

Duizenden Duitsers op vakantie naar Mallorca
Duizenden Duitse toeristen zijn dit weekend ondanks de coronapandemie naar het Spaanse eiland Majorca gevlogen voor een zonvakantie tijdens de paasperiode.
Lees verder