Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

Hoog bezoek in ons land: Brad Pitt landt met privéjet en bezoekt museum in Brussel

HLN
Hoog bezoek in ons land: Brad Pitt landt met privéjet en bezoekt museum in Brussel
Hoog bezoek in ons Belgenlandje. Steracteur Brad Pitt (57) is maandag in alle stilte met een privéjet in Brussel geland. Daarna trok hij naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) in onze hoofdstad, waar binnenkort een expo te zien is van z'n goeie vriend Thomas Houseago (49).
Lees verder

Alle Covid-19-bedden op intensieve zorg liggen vol in Gent: "We hebben niet voor niets gevraagd om voorzichtig te zijn"
Op intensieve zorgen in Gent is het momenteel zoeken naar een vrij Covid-19-bed. De ziekenhuizen bevestigen dat de capaciteit van die afdeling, als het over coronagevallen gaat, bereikt is. Als er nog veel patiënten bij komen, komt ook de gewone zorg in gevaar.
Lees verder

Hoe wielrenners nu ook vaders mogen zijn en de eerste blik na de koers voor de baby is: "Aan de kinderen tonen wat papa doet, maakt hem trots"
Juichend over de finish suizen, na een aanval die 180 kilometer eerder begon, de remmen dichtknijpen, een blik werpen in de kinderwagen en zeggen: "Ik zal 'm maar laten slapen, zeker?" Daar moest je Wout Van Aert (26) voor zijn, zondag in Wevelgem. Of hoe coureurs tegenwoordig ook vaders mogen zijn; of andersom, het is maar hoe je het bekijkt.
Lees verder

Bijna 1.000 migranten onderschept op twee dagen tijd voor Libische kust
Bijna 1.000 migranten die Europa over zee probeerden te bereiken, zijn de afgelopen 48 uur onderschept voor de westkust van Libië. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).
Lees verder

Kleerkast van 3.630 euro in privéwoning El Kaouakibi betaald met subsidiegeld
Een factuur voor 3.630 euro met als referentie 'Wrap interieur dressing kasten'. Betaald met het subsidiegeld van vzw WeLoveBXL, het Brusselse equivalent van de vzw Let's Go Urban en opgericht door Sihame El Kaouakibi en haar partner. Eén belangrijk detail dat niet op de factuur staat: het gaat hier over een dressing in de slaapkamer van hun privéwoning die gerenoveerd werd. Dat blijkt uit e-mailverkeer dat VTM Nieuws kon inkijken.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi betaalde werken in haar slaapkamer met subsidies
Politica Sihame El Kaouakibi (Open vld) heeft subsidies die bestemd waren voor de vzw We Love Brussels, een project tegen radicalisering, gebruikt om haar slaapkamer op te frissen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws. Het gaat om 3.000 euro aan subsidiegeld dat aangewend werd om een zwarte dressing wit te maken.
Lees verder

Eerste prik beschermt 80 procent bij Pfizer/BioNTech en Moderna
Wanneer iemand een enkele prik van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech of Moderna krijgt, daalt de kans op besmetting met het coronavirus al met 80 procent. De tweede inenting verhoogt de bescherming naar 90 procent. Dat concludeert de Amerikaanse versie van Sciensano. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben het effect van de vaccins op 3.950 proefpersonen bestudeerd.
Lees verder

Suezkanaal eindelijk weer open, maar de gevolgen voor de scheepvaart zullen nog maanden voelbaar zijn
Op het Suezkanaal is de scheepvaart maandagnamiddag kunnen hervatten, nadat het vastgelopen containerschip 'Ever Given' vlotgetrokken was. Maar het zal nog enkele dagen duren vooraleer de file van honderden vaartuigen weggewerkt is. En wellicht zelfs maanden vooraleer de wereldwijde scheepvaart — die ook al te lijden had onder de coronacrisis — de verstoring weer te boven zal zijn.
Lees verder

SpaceX maakt zich op voor nieuwe test met Starship
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX maakt zich op voor een nieuwe test van een prototype van Starship, een volledig herbruikbaar raketsysteem voor missies naar bijvoorbeeld de Maan en Mars.
Lees verder

Connecting Europe Express moet treinverkeer in Europa promoten
Vanaf september trekt de 'Connecting Europe Express' langs verschillende Europese hoofdsteden, een speciale trein waarmee de Europese Unie de voordelen van treinverkeer in de kijker wil zetten. De Europese Commissie en het Portugese voorzitterschap van de EU stelden het project maandag voor, bij de officiële aftrap van het Europese jaar van het spoor.
Lees verder

Melissa (39) bouwt huis van oma en opa na met legosteentjes, tot in de details: "Zelfs het Mariabeeld op de kast is niet vergeten"
Omdat ze samen met het huis van haar overleden grootouders ook haar eigen kindertijd verloren zag gaan, heeft Melissa Matthys (39) uit het Oost-Vlaamse Evergem het dan maar nagebouwd in... legoblokjes. Op accurate wijze — zelfs het Mariabeeld op de kast ontbreekt niet — legde ze afgelopen weekend het laatste steentje van haar grootouderlijke huis: "Het heeft me twee jaar werk gekost, maar ik ben zo blij met het resultaat."
Lees verder

Na het overgeven van Sam Bennett in Gent-Wevelgem: alles wat u moet weten over gelletjes in de koers
Dankzij gelletjes valt een wielrenner niet zonder energie, maar ook daar geldt: te veel is te veel. Dat ondervond Sam Bennett zondag nog in Gent-Wevelgem. Maar wat doet zo'n gelletje precies en waarom eet élke wielerprof het? Arne Heyse, chemicus en productontwikkelaar bij Sanas, een bedrijf dat allerlei soorten voedingssupplementen maakt en onder andere Lotto Soudal bevoorraadt, legt het uit. "Er zijn zelfs gels met peperoni-smaak."
Lees verder

Barty plaatst zich ten koste van Azarenka voor kwartfinales WTA-toernooi Miami
Nummer één van de wereld Ashleigh Barty heeft zich maandag met moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WTA 1000-toernooi in Miami. De Australische, eindwinnares in Miami in 2019, versloeg de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA 15) na één uur en 54 minuten tennis in drie sets (6-1, 1-6 en 6-2).
Lees verder

Twee Belgische F-16's onderscheppen Russische bommenwerpers boven Noordzee
Twee Belgische F-16's zijn maandagochtend vanop de luchtmachtbasis in Florennes opgestegen om Russische bommenwerpers te intercepteren die het Nederlandse luchtruim boven de Noordzee naderden. Dat meldden militaire bronnen.
Lees verder

"Waterbedrijf Marc Coucke naar de beurs tegen 14 euro per aandeel"
Ekopak, het waterbehandelingsbedrijf uit Tielt waarvan Marc Coucke bijna de helft van de aandelen bezit, zou naar de beurs van Brussel trekken aan 14 euro per aandeel. Dat bericht het persagentschap Bloomberg. De prijs van de beursintroductie ligt daarmee aan de onderkant van de vork, klinkt het.
Lees verder

Een integrale Zoom met Thibaut Courtois, geen blad voor de mond: "Die kwetsende berichten op sociale media... Wij zijn ook maar mensen"
Een Zoom-persconferentie gaat onvermijdelijk alle kanten uit. In het geval van Thibaut Courtois (28) – in Tsjechië sterk en altijd uitgesproken – is dat evenwel geen belet om elk woord te publiceren. Bij deze: Courtois integraal.
Lees verder

Een integrale Zoom met Thibaut Courtois, geen blad voor de mond: "Pas in de zomer op het EK moeten we exceptioneel zijn"
Een Zoom-persconferentie gaat onvermijdelijk alle kanten uit. In het geval van Thibaut Courtois (28) – in Tsjechië sterk en altijd uitgesproken – is dat evenwel geen belet om elk woord te publiceren. Bij deze: Courtois integraal.
Lees verder

Philippe Gilbert even toe aan fysieke en mentale reset: "Maar ik geef niet op, want die Grote Drie zijn niet onklopbaar"
Rien ne va plus. En dus legt Philippe Gilbert (38) er liever even het blok op. Tijdelijk, preciseert hij. "Ik kondig je niet het einde van mijn carrière aan." Koersen is wat hij nog steeds wil. En winnen. Huh? Tegen Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe? "Op mijn beste niveau en met een fris hoofd moet dat kunnen."
Lees verder

President Venezuela wil olie ruilen voor vaccins
De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft aangeboden om olie te ruilen voor Covid-19-vaccins, met het oog op het stijgend aantal besmettingen en Amerikaanse sancties tegen het Zuid-Amerikaanse land.
Lees verder

Wit-Russische bondscoach geeft zich niet op voorhand gewonnen: "We hebben een plan"
Met een 4-2 zege tegen Estland heeft Wit-Rusland een geslaagde start van de WK-kwalificaties achter de rug. Het duel van dinsdagavond in Leuven tegen België kondigt zich als heel wat lastiger aan, maar dat wil zeker niet zeggen dat de Wit-Russen zich op voorhand gewonnen geven.
Lees verder