Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Het vrouwelijk equivalent van Mathieu van der Poel en de 2.0-versie van Lotte Kopecky: ontdek de koers-meisjes van de...

HLN
Het vrouwelijk equivalent van Mathieu van der Poel en de 2.0-versie van Lotte Kopecky: ontdek de koers-meisjes van de toekomst
In onze vijfdelige Next Gen-reeks stellen wij de grootste koerstalenten uit ons land aan u voor. Gewikt en gewogen door een panel van kenners, met ook de youngsters zelf aan het woord. Vandaag in onze slotaflevering aandacht voor de vrouwen van de toekomst, met onder andere Julie De Wilde, die met de weg, piste én veld drie disciplines combineert en Marith Vanhove, die fantastische stats op de weg kan voorleggen.
Lees verder

Negen mensapen in de zoo van San Diego gevaccineerd tegen Covid-19
Negen mensapen in de San Diego Zoo - vier orang-oetans en vijf bonobo's - hebben veterinaire geschiedenis geschreven als 's werelds eerste niet-menselijke primaten die gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Dat heeft de directie van de dierentuin gisteren bekendgemaakt.
Lees verder

Hoogste rechter India raadt verkrachter aan om te trouwen met slachtoffer
De hoogste rechter van India gaf een verkrachter het advies om met zijn slachtoffer, een schoolmeisje te trouwen. Verkrachting binnen het huwelijk is immers geen misdaad in India. Vrouwenrechtenactivisten eisen het ontslag van de rechter.
Lees verder

Nostalgie: optredens uit legendarisch muziekprogramma Countdown vanaf nu op YouTube
Veertigers en vijftigers, spits de oren. Sinds 1 maart is een nieuw YouTubekanaal online gegaan met daarop optredens uit het legendarische Nederlandse muziekprogramma Countdown. In de jaren tachtig was het Veronica-programma ook bij ons erg populair. Vlaanderen keek toen nog massaal naar de Nederlandse zenders, iets waar met de komst van VTM in 1989 een einde aan kwam.
Lees verder

Vaccinaties nemen eindelijk - een beetje - vaart: 35.500 nieuwe prikken, een nieuw record
Er lijkt eindelijk wat tempo te komen in het aantal toegediende vaccinaties in ons land. Uit de nieuwste update van Sciensano blijkt dat er voor gisteren alleen meer dan 22.000 gezette dosissen zijn geregistreerd. Dat zullen er uiteindelijk nog veel meer worden: op de registratie van de vaccinaties zit namelijk een grote vertraging. In totaal kwamen er 35.560 nieuwe registraties bij, wat een record is.
Lees verder

Jakobsen over herstel na zware operatie in februari: "Laatste drie weken waren pijnlijk, maar er is licht aan het eind van de tunnel"
Een nieuw stap in de lange weg terug van Fabio Jakobsen naar het bestaan van een profrenner. De 24-jarige Nederlander deelde in een update op Instagram mee dat hij na een zware operatie vorige maand weer aan fietsen kan beginnen denken.
Lees verder

Een op de zes voertuigen te laat voor de keuring
Een op de zes voertuigen wordt te laat aangeboden bij de keuring en rijdt dus minstens een tijdje zonder geldig keuringsattest rond. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op een vraag van Vlaams parlementslid Karin Brouwers (CD&V).
Lees verder

Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één WhatsApp-foto
Een stagiair van de gevangenis van Heidering nabij Berlijn was blijkbaar zo blij met zijn nieuwe werkplaats dat hij trots via WhatsApp een foto stuurde naar zijn vrienden. Op het beeld was de jongeman zelf te zien mét - eveneens duidelijk in beeld - de generale hoofdsleutel (loper) in zijn handen. Het bleek niet meteen zijn beste ingeving te zijn. Alle 600 sloten in de gevangenis moesten daarop uit voorzorg meteen worden vervangen. Kostprijs: 50.000 euro.
Lees verder

Daarom is kans op besmetting in buitenlucht stuk kleiner (maar niet nul) en zo kan je veilig afspreken
Het Overlegcomité buigt zich vandaag over een mogelijke uitbreiding van de buitenactiviteiten. Viroloog Steven Van Gucht legde op de briefing van het Crisiscentrum uit waarom de kans op besmetting buiten een stuk kleiner is dan binnen, maar benadrukte wel dat ze "niet nul" is. Hij gaf meteen ook enkele praktische tips mee om veilig buiten af te spreken.
Lees verder

Echtscheiding van Adele is eindelijk afgerond én ondertekend
Twee jaar nadat Adele (32) en Simon Konecki (46) uit elkaar gingen, is hun scheiding niet alleen afgerond, maar ook ondertekend. Na het inschakelen van bemiddelaars vond het voormalig koppel een regeling voor de verdeling van het fortuin van de zangeres.
Lees verder

Cruciale matchen volgen elkaar in sneltempo op voor Kompany en Anderlecht: "Niet de indruk dat mijn groep nerveus is"
't Wordt andermaal een cruciale match voor Anderlecht, het thuisduel van zondag tegen KV Mechelen. In de strijd om play-off 1 kan RSCA elk punt gebruiken. Maar Kompany heeft niet het gevoel dat z'n groep daar extra druk voor voelt, zo zegt hij. "Er zit een gezonde dosis naïviteit in de groep. Gelukkig."
Lees verder

Wit-Rusland vraagt om oppositieleidster Tichanovskaja uit te leveren, Litouwen "kijkt nog liever toe hoe hel dichtvriest"
Wit-Rusland heeft Litouwen gevraagd om de Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja uit te leveren. De vrouw wordt in eigen land vervolgd voor haar rol in de protestbeweging na de verkiezingen van 2020. Litouwen wijst het verzoek kordaat af.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Waarom veranderde Verboomen twee keer van gedacht? "Toen Vormer het veld dreigde te verlaten, begon hij te twijfelen"
Afgekeurd, goedgekeurd, afgekeurd. Wat gebeurde er in het hoofd van ref Nathan Verboomen, diep in de blessuretijd van Club Brugge-Standard? En waarom was er geen VAR om hem bij te staan? Of hoe Pro League en bond de hete aardappel vooral naar elkaar doorschuiven. "Toen Mignolet zich uit ongeloof op zijn knieën smeet en Ruud Vormer dreigde het veld te verlaten, begon Verboomen te twijfelen." Een reconstructie.
Lees verder

Komt er een nieuwe 'Harry Potter'-film? WarnerMedia-CEO ziet een vervolg alvast zitten
"Ik zie veel potentieel in een vervolg op de 'Harry Potter'-films." Met die woorden zette WarnerMedia-CEO Jason Kilar (39) donderdag de deur op een kier voor een sequel rond de populaire tovenaar.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Waarom veranderde Verboomen twee keer van gedacht? Waarom was er geen VAR? Of hoe Pro League en bond de hete aardappel vooral naar elkaar doorschuiven
Afgekeurd, goedgekeurd, afgekeurd. Wat gebeurde er in het hoofd van ref Nathan Verboomen, diep in de blessuretijd van Club Brugge-Standard? En waarom was er geen VAR om hem bij te staan? Een reconstructie. "Toen Mignolet zich uit ongeloof op zijn knieën smeet en Ruud Vormer dreigde het veld te verlaten, begon Verboomen te twijfelen."
Lees verder

Move over, SpongeBob: Patrick Ster krijgt eigen serie op Nickelodeon
Klaar voor een stevige portie nostalgie? Nickelodeon alvast wel! De zender bevestigde namelijk dat ze momenteel bezig zijn met een spin-off van 'SpongeBob SquarePants en daar krijgt niemand minder dan zijn beste vriend Patrick Ster de hoofdrol in.
Lees verder

Greenpeace sleept Vlaanderen voor de rechter: "België overschrijdt nog steeds Europese gezondheidsnorm voor luchtvervuiling"
In ons land wordt de Europese jaargrenswaarde voor ongezonde luchtvervuiling, die van kracht is sinds 2010, nog altijd overschreden. Dat concludeert Greenpeace op basis van nieuwe modelkaarten die Ircel, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu, vandaag publiceerde. De milieuorganisatie sleepte daarvoor zowel de Vlaamse als de Waalse overheid voor de rechter.
Lees verder

KOERS KORT. Campenaerts en Armée naar Parijs-Nice - Cofidis verlengt contract van kopman Martin - Cavendish in GP Monseré
Mark Cavendish wordt het speerpunt van Deceuninck-Quick.Step in de negende editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré (1.1) die zondag wordt gereden. De oud-wereldkampioen rijdt dit weekend zijn derde wedstrijd, na de Clasica de Almeria (94e) en Le Samyn (29e). Hij krijgt tussen Hooglede en Roeselare (202,1 km) hulp van Iljo Keisse, Stijn Steels, Bert Van Lerberghe, de Nieuw-Zeelandse kampioen Shane Archbold, de Tsjech Josef Cerny en de Duitser Jannik Steimle.
Lees verder

Geen Armenië dit jaar op het Eurovisiesongfestival
De Armeense publieke omroep AMPTV heeft vrijdag aangekondigd zich dit jaar terug te trekken uit het Eurovisiesongfestival (ESC). Ondanks alle inspanningen zegt de zender dat verschillende gebeurtenissen het onmogelijk hebben gemaakt om op tijd een inzending te kiezen.
Lees verder

LIVE UK OPEN DARTS. De Vos meteen naar huis, vandaag nog 4 Belgen in actie
Dit weekend gaan we weer volop darten. Op de prestigieuze UK Open willen vijf Belgen indruk maken. Deze namiddag zijn Kim Huybrechts, Geert De Vos, Mike De Decker en Brian Raman aan zet, vanavond is het de beurt aan Dimitri Van den Bergh. Die avondsessie kan u LIVE bekijken op VTM 2. Maken onze landgenoten een goeie beurt? Volg het op deze pagina!
Lees verder