Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Het oude appartement van Lady Gaga staat te huur, en het is niet zo duur als je zou denken

HLN
Het oude appartement van Lady Gaga staat te huur, en het is niet zo duur als je zou denken
Wil je leven zoals een ster, maar niet de volle pot betalen? Dan ik dit voormalige appartement van Lady Gaga misschien wel iets voor jou. De popster woonde hier toen ze nog niet bekend was, maar intussen is het optrekje alweer te huur.
Lees verder

Eerste Belgische piloot behaalt 5.000 vlieguren in F-16
Commandant-vlieger Steven De Vries heeft vannamiddag de kaap van 5.000 vlieguren in een F-16 overschreden. Hij is de eerste piloot bij de Belgische luchtmacht die tot het selecte clubje van F-16-piloten met 5.000 vlieguren toetreedt. "Vrieske" is ineens ook de eerste niet-Amerikaanse piloot die de mijlpaal behaalt, want wereldwijd hebben enkel vijf Amerikaanse piloten de 5.000 uur gerond.
Lees verder

OVERZICHT. Van buiten afspreken met 10 personen tot de heropening van horeca: dit werd beslist op het Overlegcomité
Na een weekje 'time-out' omdat het de slechte kant leek op te gaan met de coronacijfers, heeft het Overlegcomité vandaag toch beslist om enkele "zo veilig mogelijke" versoepelingen "onder voorwaarden" aan te kondigen. Een overzicht.
Lees verder

Van Quickenborne: "Avondklok zal nog tijd van kracht zijn, ook als de horeca opent"
Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal de avondklok nog een ruime tijd van kracht blijven. "Ook als de horeca heropent, zal die avondklok er nog zijn. We willen die uiteraard zo snel mogelijk lossen, maar dat kan pas op het juiste ogenblik", zei de vicepremier in VRT NWS.
Lees verder

EK INDOOR ATLETIEK. Nafi Thiam blijft ook na verspringen op kop - Bolingo strandt in halve finale 400 meter
Na vier proeven heeft Nafi Thiam het goud binnen handbereik. De 26-jarige olympische kampioene zette een stevige kloof op het bord na het hoogspringen en het kogelstoten. Ze telt 157 punten voorsprong op landgenote Noor Vidts, die aan een medaille mag beginnen denken. Vanavond volgt nog de 800m.
Lees verder

ISS-astronauten maken ruimtewandeling van bijna 7 uur
Twee bemanningsleden van het Internationaal Ruimtestation (ISS) hebben vandaag een ruimtewandeling van bijna zeven uur afgerond. Dat meldt het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA.
Lees verder

Britse krant moet op voorpagina excuses maken aan Meghan na plaatsen brief
De bekende Britse krant Mail on Sunday moet op de voorpagina excuses aanbieden aan Meghan. Dat is het gevolg van een door de hertogin van Sussex gewonnen rechtszaak tegen de krant, bepaalde het hooggerechtshof vandaag.
Lees verder

Kustburgemeesters boos omdat horeca pas na drukke paasvakantie open mag: "Het is genoeg geweest, we moeten in opstand komen"
Het Overlegcomité heeft beslist dat de horeca pas op 1 mei opnieuw open mag. Die beslissing heeft vooral voor de kustgemeenten grote gevolgen. De kustburgemeesters riepen woensdag nog op om tenminste de horecaterrassen en strandbars te mogen openen, zodat er meer spreiding is van toeristen. De burgemeesters vrezen dan ook voor de gevolgen en burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker roept zelfs zijn collega's op om tegen die beslissing in te gaan. "Dat is hier een dictatuur aan het worden en ondertussen zitten wij met de gebakken peren aan de kust."
Lees verder

Studenten: "Hadden gehoopt op kotbubbel, maar tevergeefs"
De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) noemt het betreurenswaardig dat de kotbubbel ook op het Overlegcomité van vrijdag nog niet afgeklopt is. "Al enkele weken geleden hebben we daarover een akkoord gesloten met de verschillende ministers van Onderwijs", zei Sander Vanmaercke van de VVS in een eerste reactie aan VTM Nieuws. "Iedereen staat daarachter, maar toch komt die er nog altijd niet."
Lees verder

LIVE. Charleroi en STVV trappen 30ste speeldag op gang
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays • Charleroi is teruggezakt naar plek 11, STVV is 15de
Lees verder

"De sneltesten kunnen belangrijk deel worden van de exitstrategie"
Hoe, waar en wanneer ze precies zullen worden ingezet, moet nog blijken, maar snel- en zelftesten zullen breed beschikbaar gesteld worden zodat ze een rol kunnen spelen bij het opnieuw mogelijk maken van meer binnenactiviteiten in de maand mei. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd na afloop van het Overlegcomité.
Lees verder

België boven in vijfkamp op EK indoor: Thiam verovert goud met Belgisch record, Vidts is knappe tweede
Nafi Thiam heeft zich op het EK indoor in Torun tot Europees kampioene op de vijfkamp gekroond. Noor Vidts maakte het Belgische feestje helemaal compleet door zilver te veroveren. Thiam brak het Belgisch record van Tia Hellebaut op de vijfkamp met een totaal aantal punten van 4.904.
Lees verder

Socialistische vakbond niet blij met oproep Horeca Vlaanderen: "1 mei laten we niet kapen"
De horecasector is blij dat er eindelijk een concrete datum naar voor geschoven wordt voor de heropening van de sector. Op het Overlegcomité werd de datum van 1 mei naar voor geschoven. Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, riep meteen op om van 1 mei de dag van de horeca te maken. Daar is alvast de socialistische vakbond ABVV niet blij mee, zo blijkt.
Lees verder

'Suits'-acteur maakt koningshuis met de grond gelijk: "Meghan is te goed voor jullie"
'Suits'-acteur Patrick J. Adams heeft snoeihard uitgehaald naar het Britse koningshuis om zijn oud-collega Meghan Markle te verdedigen. De acteur vindt het onverteerbaar dat Buckingham Palace vermeend pestgedrag van zijn vriendin onderzoekt. "Een schaamteloze actie van een instituut zonder enig fatsoen", twittert hij.
Lees verder

Zo beslist Disney welke films 'aanstootgevend' zijn
Met de opkomst van de 'Black Lives Matter'-beweging steeg ook de nood om kritischer naar ons filmische verleden te kijken. Kunnen films als 'Gone with the Wind' of Disney-klassiekers als 'Peter Pan' eigenlijk nog wel door de beugel? Filmstudio's zitten met de handen in het haar over hoe ze met die problematische content om moeten gaan. Disney heeft alvast een manier bedacht, klinkt het in The Hollywood Reporter.
Lees verder

Bewoners schrijven brieven aan thuisfront: "Ik heb nog veel pijn om mama"
Alweer een emotioneel momentje in het 'Big Brother'-huis. De bewoners kregen de mogelijkheid om een brief te schrijven aan een vriend, vriendin, familielid of geliefde.
Lees verder

"Meerdere gewonden bij steekpartij aan Chinees afhaalrestaurant in Wales"
Bij een incident in Wales zijn vandaag meerdere mensen gewond geraakt. Dat melden Britse media, die ook melding maken van minstens één dode. Volgens mediaberichten ging een aanvaller met een mes tekeer in een Chinees afhaalrestaurant. De politie van Zuid-Wales spreekt op Twitter over "een ernstig incident" in Treorchy, in het graafschap Rhondda Cynon Taff.
Lees verder

LIVE. Brilscore aan de rust in Charleroi-STVV
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays • Charleroi is teruggezakt naar plek 11, STVV is 15de
Lees verder

"Barbecueën met 10 in iemands tuin mag, maar niet om schouder aan schouder pintjes te drinken"
Wat vorige vrijdag nog te vroeg was, kan nu wel: de regel van vier wordt uitgebreid. Vanaf maandag mogen we in de openlucht met tien samenkomen. In het bos of park dus, maar ook in iemands tuin. Al is één ding heel belangrijk om te onthouden: "Het is niet om schouder aan schouder een pint te drinken en intussen een babbeltje te slaan."
Lees verder

Twitter test annuleringsknop
Twitter werkt aan een knop waarmee je de publicatie van een tweet na het versturen ervan nog even ongedaan kan maken. Dat heeft het bedrijf bevestigd na geruchten op sociale media.
Lees verder