Doorgaan naar hoofdcontent

Het blunderboek van Anderlecht werd tegen KV Mechelen nog wat dikker: “Morgen is iedereen in het Lotto Park Buffalo”

HLN
Het blunderboek van Anderlecht werd tegen KV Mechelen nog wat dikker: "Morgen is iedereen in het Lotto Park Buffalo"
Het was andermaal niet het meest geïnspireerde Anderlecht, maar dan nog was puntenverlies onnodig. Het blunderboek is dik. Wint KV Oostende morgen, dan is play-off 1 zeer ver weg.
Lees verder

Laporta wint verkiezingen en keert terug als voorzitter van FC Barcelona
Joan Laporta keert terug als voorzitter van FC Barcelona. De 58-jarige advocaat kreeg vandaag tijdens de verkiezing veruit de meeste stemmen van de 110.000 'socios' achter zijn naam. Hij versloeg voormalig directeur Toni Freixa en ondernemer Victor Font met ruim verschil.
Lees verder

Napoli en Mertens boeken makkelijke zege tegen Bologna
Napoli heeft zondag op de 26e speeldag van de Serie A een 3-1 overwinning geboekt tegen Bologna. Dries Mertens stond aan de aftrap bij de Napolitanen, maar werd wel al na 53 minuten gewisseld.
Lees verder

De week van 'Big Brother': power to the ladies en een nieuwe bewoner moest z'n boeltje pakken
Ook deze week tuurden wij binnen bij de bewoners van Big Brother. En wat we daarvan vonden, lees je hier!
Lees verder

Doelpuntenfestival in Antwerp en Eupen, knullige owngoal van Standard: de hoogtepunten uit JPL-speeldag 30
Opnieuw heel wat hoogtepunten in de dertigste speeldag van de Jupiler Pro League. Club Brugge rekende makkelijk af met Zulte Waregem, terwijl het degradatiespook bij Waasland-Beveren nu echt wel opdoemt. Anderlecht liet door een nieuwe onnodige fout dan weer dure punten liggen in de strijd om play-off 1. Kijk hieronder naar alle samenvattingen, vanavond wordt nog AA Gent-KV Oostende gespeeld.
Lees verder

LIVE (20u45). Neemt KV Oostende in Gent een serieuze optie op play-off 1?
• Speeldag 30 JPL • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Wim Smet • Aftrap: 20u45
Lees verder

LIVE (20u45). Kunnen Lukaku en Inter ook Atalanta de baas?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Inter staat aan de leiding, Atalanta is vijfde
Lees verder

Zeldzaam kaartje van jonge Kobe Bryant levert anderhalf miljoen euro op
Een zeldzaam kaartje van Kobe Bryant, daterend uit zijn debuutseizoen 1996-1997 in de NBA, heeft zondag bij een online veiling liefst 1,795 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) opgeleverd. De verkoop is een absoluut record voor een kaartje van Bryant.
Lees verder

Doden en gewonden door brand in vluchtelingenkamp in Jemen
Door een brand in een vluchtelingenkamp in de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn minstens acht mensen omgekomen en 170 mensen gewond geraakt. "Het dodental ligt waarschijnlijk veel hoger", zegt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zondag op Twitter.
Lees verder

Duizenden demonstreren in Minneapolis op dag voor proces Floyd
Duizenden mensen hebben zondag, een dag voordat de rechtszaak begint tegen de witte politieman die wordt beschuldigd van doodslag op de zwarte man George Floyd, gedemonstreerd in de Amerikaanse stad Minneapolis. Ze droegen onder meer een replica-doodskist met zich mee die bedekt was met rode rozen. De betogers waren vooral stil en riepen af en toe de leus "geen gerechtigheid, geen vrede!"
Lees verder

Minstens 20 doden en honderden gewonden bij explosies in Equatoriaal-Guinea
Bij hevige explosies in de militaire basis van Bata in Equatoriaal-Guinea zijn minstens 20 doden en 600 gewonden gevallen. President Teodoro Obiang Nguema, die het Centraal-Afrikaanse land al 42 jaar met harde hand leidt, meent dat de explosies werden veroorzaakt door ongecontroleerde veldbranden van boeren en het "onzorgvuldig beheer" van dynamiet op de militaire basis. De president roept de internationale gemeenschap om hulp.
Lees verder

New Yorks gouverneur Cuomo wil niet aftreden
De 63-jarige gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft zondag laten weten dat hij niet van plan is om af te treden. In het weekend doken er nieuwe getuigenissen op over grensoverschrijdend gedrag. Verschillende hooggeplaatste Democraten uit New York voeren intussen de druk op om hem te laten aftreden.
Lees verder

Wat kan hij niet? De verbluffende slotklim van Van der Poel in cijfers: "Mathieu is in staat om alle Monumenten te winnen"
De kanonskogel van Mathieu van der Poel (26) zindert na. Met behulp van wat rekenwerk achterhaalden we de gemiddelde wattages tijdens zijn verbluffende slotklim. En hij lijkt nog lang niet op zijn limieten te botsen. "Een goede Mathieu kan elke eendagswedstrijd aan", klinkt het bij ploegmanager Christoph Roodhooft.
Lees verder

Prins Harry en zijn vrouw Meghan verwachten meisje
Het tweede kind van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan is een meisje. Dat hebben de twee bekendgemaakt tijdens hun interview met Oprah Winfrey zondagavond.
Lees verder

"Biden ontvangt Japanse premier in april in Witte Huis"
De Amerikaanse president Joe Biden is van plan de Japanse premier Yoshihide Suga in april in het Witte Huis te ontvangen, meldt nieuwssite Axios op basis van ingewijden. Het zou gaan om het eerste persoonlijke bezoek van een buitenlandse leider aan de VS tijdens Bidens presidentschap.
Lees verder

LIVE. Von der Leyen verwacht vanaf april 100 miljoen vaccins per maand in Europa
Vanaf vandaag mag je buiten met 10 personen samen zijn. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen afgelopen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

INTERVIEW. GEMS-voorzitter Erika Vlieghe hoopt dat iedereen zich een beetje inhoudt: "Maak er alstublieft géén tien knuffelcontacten van"
Met z'n tienen buiten. Na de lange, donkere winter lijkt wel een nieuwe tijd aangebroken. Erika Vlieghe (49) legt uit dat we deze kleine opening best niet verknallen. "Begin niet met gewoon over te gaan tot de orde van de dag. 'Doen zoals het vroeger was.' Dat gaat grandioos misgaan en zou heel erg frustrerend en jammer zijn voor al wie zit te wachten op een echte heropening."
Lees verder

Club Brugge raast verder en duldt geen verslapping: "Het is op recordjacht, gevoed door eergevoel"
Vergeet vier op een rij. Club Brugge zit al aan tien. Wie dacht dat de uitschakelingen in Europa en in de beker sporen zouden hebben achtergelaten, weet intussen beter. De leider is op recordjacht.
Lees verder

Slangen op maandag. Een parlement met een eigen omroep, dat draagt toch steeds het parfum van landen als China, Cuba, Venezuela of Noord-Korea
Die Vlaamse stoverij met pruimen mogen we vergeten. Neen, declameert de voorzitter van het Vlaams Parlement Liesbeth Homans, van een kookprogramma op vlaamsparlement.tv is nooit sprake geweest! 'Fake news' noemt ze het. Geruststellend is dat niet. Want als het Vlaams Parlement 'gastronomie' wil brengen en het gaat niet over een kookprogramma, moeten we dan gaan denken dat het parlement voortaan op onze kosten op restaurant gaat?
Lees verder

Het vaccinatiesysteem uitgelegd door baas van IT-bedrijf dat het ontwikkelde
Naar 320.000 Belgen is een uitnodiging verstuurd om een prik te halen in één van de 200 vaccinatiecentra. Dat zegt Frank Robben, topman van het IT-bedrijf dat instaat voor het systeem achter die uitnodigingen. Hij legt uit hoe dat precies in z'n werk gaat.
Lees verder