Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

Herenthout: Publieke raadpleging over startnota leidingstraat Antwerpen-Ruhr

Herenthout
Publieke raadpleging over startnota leidingstraat Antwerpen-Ruhr
Van 2 maart tot en met 30 april 2021 organiseert de Vlaamse overheid de publieke raadpleging over de startnota voor het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) 'Leidingstraat Antwerpen-Ruhr (Geleen). De Vlaamse Regering keurde op 18 december 2020 de startnota goed voor de opmaak van het GRUP Leidingstraat Antwerpen-Ruhr (Geleen). Het plan ligt op het grondgebied van 45 gemeenten in Antwerpen (waaronder Herenthout), Limburg en Vlaams-Brabant.
Lees verder

Vacature: Sportdeskundige
Lokaal bestuur Herenthout is op zoek naar een sportdeskundige. De sportdeskundige is verantwoordelijk voor de uitbouw, coördinatie en programmatie van het sportaanbod voor burgers en verenigingen van Herenthout en begeleidt de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de uitbouw van het sportaanbod in de gemeente.
Lees verder

Overlegcomité biedt perspectief: meer sociaal contact buiten vanaf maandag, horeca open vanaf 1 mei
Het Overlegcomité zat op vrijdag 5 maart opnieuw samen om te bekijken of er versoepelingen mogelijk zijn. Omdat de overleggroep voorzichtig wil blijven en tegelijkertijd toch al wat perspectief wil bieden, werkte ze een stappenplan uit. Het exitplan telt enkele versoepelingen die, als de situatie gunstig is en blijft, tussen nu en eind mei worden doorgevoerd.
Lees verder

De vrijwilligers van onze huiswerkbegeleiding en vakantieschool
Vorig jaar werd binnen samenwerkingsverband Neteland het project van de zomerschool opgestart. Kinderen met een leerachterstand krijgen spelenderwijs extra oefeningen en kunnen zich zo verder ontwikkelen. Wij zien het belang van het project in en besloten dit daarom met projectmiddelen en eigen financiering verder te zetten.
Lees verder