Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

Godelieve (106) overleefde corona én woont opnieuw zelfstandig thuis: “Ze hebben me hierboven blijkbaar nog niet n...

HLN
Godelieve (106) overleefde corona én woont opnieuw zelfstandig thuis: "Ze hebben me hierboven blijkbaar nog niet nodig. En ik wil eerst ook nog naar Lourdes en Normandië"
"Mijn tijd is nog niet gekomen", knipoogt Godelieve Voet (106). Ze geniet in haar huisje in Reninge van de eerste lentestralen terwijl kleinzoon Danny Cool (53), die vlakbij woont, haar gezelschap houdt. Een echte straffe madame is ze. Godelieve streed met succes tegen corona en woont sinds kort opnieuw zelfstandig thuis. O ja, op haar 104de sprong ze ook uit een vliegtuig. En ze heeft nog meer plannen.
Lees verder

Leerlingen van tweede graad secundair onderwijs mogen vanaf maandag 29 maart opnieuw voltijds naar school
Leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs mogen vanaf maandag 29 maart opnieuw voltijds naar school, als de epidemiologische situatie gunstig blijft. Dat is dinsdag beslist op het onderwijsoverleg, waarbij ook virologen aanwezig waren. "We willen stap voor stap meer contactonderwijs mogelijk maken, maar we blijven voorzichtig", zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Natuurlijk is het antwoord kwaliteit: op zoek naar het probleem van Anderlecht met analyse van de wedstrijdfilm tegen KV Mechelen
Staat Anderlecht op zijn plaats in het klassement? Om zelf voldoende geargumenteerd niet zomaar wat te roepen, staken we de tape van Anderlecht-KV Mechelen nogmaals in. Stopzetten, achteruitspoelen, het beeld bevriezen... We analyseerden de wedstrijdfilm, en stelden vast dat niets is wat het lijkt.
Lees verder

Opmars bitcoin brengt recordkoers van 58.000 dollar weer in zicht
De bitcoin zette zijn opmars van de afgelopen dagen dinsdag verder door, waarmee het recordniveau dat vorige maand werd aangetikt weer in zicht komt. De digitale munt steeg tot boven de 54.000 dollar, het recordniveau van 21 februari ligt op meer dan 58.000 dollar.
Lees verder

LIVE. Meunier begint op de bank bij Dortmund, Thorgan Hazard start wel tegen Sevilla
• Champions League • Dortmund won heenmatch met 2-3 • Signal Iduna Park • Aftrap: 21u
Lees verder

Bert Ostyn zingt al 20 jaar, maar krijgt nu pas erkenning bij grote publiek dankzij 'Liefde Voor Muziek': "Fans spreken me zelfs aan in de supermarkt"
Absynthe Minded werd twintig jaar geleden al boven het doopvont gehouden, maar nu pas bereiken de songs van de alternatieve rockgroep een heel breed publiek. Met dank aan het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek' waarin frontman Bert Ostyn (40) een van dé revelaties is. De zanger staat nu zelfs voor het eerst in de Vlaamse Top 50 van Ultratop. Nochtans stond Ostyn jarenlang sceptisch tegenover zo'n populaire programma's. "De coronacrisis heeft de doorslag gegeven. Anders zou ik toch maar ongelukkig thuis gezeten hebben."
Lees verder

ONZE OPINIE. Laten we vooral tonen dat niet haat, maar liefde - in héél veel kleuren en smaken - de norm is
Met wie je seks hebt, hoe vaak, waar en op welke manier, is - zolang het niet ten koste gaat van anderen - helemaal je eigen vrije keuze. Het zou niet ingewikkelder mogen zijn dan dat. Dat steeds meer mensen in Vlaanderen dat omarmen en, na de moord in Beveren, hun medeleven delen, is een lichtpunt. Net ook wanneer je zelf niet gay, lesbisch of bi bent, is het belangrijk om nu mee die regenboogvlag te delen. Al is het maar om te tonen dat niet haat, maar liefde - in héél veel kleuren en smaken - de norm is.
Lees verder

LIVE. Zet Juventus orde op zaken na nederlaag in heenmatch tegen FC Porto?
• Champions League • Porto won heenmatch met 2-1 • De Ligt niet van de partij • Aftrap: 21u
Lees verder

UITGELEGD. Wat is een cryptofoon? En hoe blijven criminelen met encryptiesoftware SKY ECC onder de radar?
SKY ECC levert over heel de wereld cryptofoons. Die zijn met name populair bij criminelen. Maar wat zijn cryptofoons? En wat doet de encryptiesoftware van SKY ECC dan juist? VTM NIEUWS legt uit.
Lees verder

Marleen Merckx speelt voor het eerst aan de zijde van dochter Britt in waargebeurde fictiereeks over de aanslagen in Zaventem
Op 22 maart 2021 is het exact vijf jaar geleden dat de luchthaven van Zaventem werd opgeschrikt door een terroristische bomaanslag. Normaal gezien zouden de laatstejaarsstudenten van het Sint-Ritacollege in Kontich die ochtend op reis vertrekken naar Rome. Vlak voor hun vertrek kwamen er echter twee bommen tot ontploffing in de vertrekhal. In '22/3: Wij waren daar', een waargebeurde fictiereeks, krijgen we nu te zien hoe zes fictieve leerlingen omgaan met de gevolgen van deze traumatische gebeurtenis.
Lees verder

Studentencollectief verwerkt trauma Zaventem-aanslagen tot zesdelige fictiereeks voor VTM: "Het is een verhaal geworden waar hoop uit straalt"
22 maart had de zesdejaars van het Sint-Ritacollege uit Kontich in Rome moeten brengen voor beklijvende indrukken van het Colosseum en de Sixtijnse Kapel. De aanslagen in Zaventem zetten alles op zijn kop. Vijf jaar later hebben twee oud-leerlingen een zesdelige fictiereeks gemaakt voor VTM en VTM GO. "We laten zien hoeveel veerkracht jongeren van achttien hebben, het is absoluut geen zielige of duistere reeks."
Lees verder

Jelle (43) is doodziek, maar komt nog niet in aanmerking voor vaccin: "Wij hebben geen tijd meer, mag mijn man nog afscheid nemen van zijn vrienden?"
In november 2020 krijgen Liesbet (40) en haar man Jelle (43) het slechtst denkbare nieuws. De kanker, waar hij dan al een jaar tegen vecht, is niet te behandelen. Hij moet nu zijn afscheid voorbereiden: van zijn vrouw, van zijn zoontje Charlie (7), van zijn vrienden... Een vaccin, dat hem moet toelaten om zijn vrienden eens goed vast te pakken, krijgt hij voorlopig niet. Hij is te jong en dus kunnen de artsen hem geen prioriteit toekennen.
Lees verder

Moedige Rode Duivels Futsal missen stunt tegen Italië na 4-1-nederlaag
De 4-1-eindcijfers tegen Italië zijn wat ze zijn. De ervaren thuisploeg maakte de favorietenrol waar. Ondanks de nederlaag speelden onze Rode Duivels Futsal een moedige wedstrijd en hadden ze ruime tijd uitzicht op meer. In de slotfase brak de veer, zodat men bonuspunten liet liggen.
Lees verder

'Vlaanderen gaat in 2022 screenen naar ziekte baby Pia'
In 2022 wil Vlaanderen via de hielprik screenen op de dodelijke spierziekte SMA – beter bekend als de ziekte van baby Pia. Dat laat minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) weten na een vraag van PVDA-parlementslid Lise Vandecasteele, meldt De Morgen.
Lees verder

LIVE. Komt Dortmund nog in de problemen in terugwedstrijd tegen Sevilla?
• Champions League • Dortmund won heenmatch met 2-3 • Signal Iduna Park • Aftrap: 21u
Lees verder

De Wever wil meer middelen voor strijd tegen drugsmaffia
Antwerps burgemeester Bart De Wever wil dat de federale overheid snel meer middelen vrijmaakt voor de strijd tegen de drugsmaffia. Dat zei hij dinsdagavond in 'Terzake' op Canvas.
Lees verder

LIVE. Morata kopt huizenhoge kans recht op Marchesin
• Champions League • Porto won heenmatch met 2-1 • De Ligt niet van de partij • Aftrap: 21u
Lees verder

Honden van Joe Biden keren snel weer terug naar Witte Huis na incident
Major en Champ, de twee honden van de Amerikaanse president Joe Biden, verblijven momenteel bij zijn familie in Delaware na een incident. Dat meldden Amerikaanse media eerder op de dag en het nieuws werd dinsdagavond (Belgische tijd) ook bevestigd door de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki.
Lees verder

Eerste Amerikaanse sancties tegen Iran onder president Biden
De Verenigde Staten hebben de eerste sancties onder president Joe Biden afgekondigd tegen Iran. Twee ondervragers van de oppermachtige Islamitische Revolutionaire Garde zijn op de zwarte lijst van Washington gezet omdat zij zich schuldig maakten aan grove schendingen van mensenrechten tijdens antiregeringsprotesten de afgelopen twee jaar.
Lees verder

RECENSIE. 'De Klas': "Tranen in de kille sportzaal"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'De Klas', waarin een BV lesgeeft over een thema dat hem of haar nauw aan het hart ligt. In de de eerste aflevering had Dieter Coppens het over het belang van sociaal contact. "'Van wat heeft je mama je mondmasker gemaakt?', vroeg hij aan één van de leerlingen. Waarop die droog antwoordde: 'Uhm, van stof.' De nuchterheid van een 16-jarige, daar kan je zelfs als BV niet tegenop."
Lees verder