Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

‘Gert Late Night’ keert niet terug dit voorjaar, maar Gert en James pakken wel uit met ‘De Cooke & Verhulst Sho...

HLN
'Gert Late Night' keert niet terug dit voorjaar, maar Gert en James pakken wel uit met 'De Cooke & Verhulst Show'
Ze wilden het nieuws zelf nog even voor zich houden, maar wij kunnen vandaag met zekerheid melden dat Gert Verhulst (53) en James Cooke (36) dit voorjaar niet zullen logeren op de Evanna voor 'Gert Late Night'. In plaats van de talkshow op het luxejacht van Gert, pakt het vrolijke duo straks op Play4 uit met de nieuwe, dagelijkse 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Formeel beslist: AstraZeneca-vaccin ook voor 55-plussers, geen uitstel voor tweede dosis Pfizer
Het coronavaccin van AstraZeneca mag aan alle volwassen Belgen worden toegediend, dus ook aan 55-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid van ons land beslist. Het interval tussen een eerste en tweede prik van het Pfizer-vaccin wordt voorlopig niet vergroot.
Lees verder

Italiaanse oud-premier Matteo Renzi ontvangt kogelbrief
De Italiaanse oud-premier Matteo Renzi heeft woensdag een enveloppe ontvangen met twee kogels erin, meldt zijn partij Italia Viva. De enveloppe, naar verluidt zonder geschreven brief erin, werd bezorgd bij de Senaat in Rome, waarvan Renzi lid is.
Lees verder

55-jarige Pat Krimson nu al opgeroepen voor vaccinatie: "En dat is géén vergissing"
"Ik heb prijs", schreef Patrick Claesen (55), beter bekend als Pat Krimson, dinsdag op Facebook. Bijgevoegd een foto van zijn oproepingsbrief om zich te laten vaccineren. Het ontketende een storm aan reacties. In het Radio 1-programma 'De Wereld Vandaag' legde de muzikant uit waarom hij wél al gevaccineerd mag worden: "De uitleg is eigenlijk heel simpel."
Lees verder

Exit Gent in de Croky Cup: dramatisch seizoen Buffalo's bereikt in Eupen nieuw dieptepunt
Het pijnlijke seizoen van AA Gent heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Am Kehrweg sneuvelde een teleurstellend Gent in de kwartfinale van de Beker. Heris tekende vlak na rust voor het enige doelpunt.
Lees verder

Ex Phil Collins veilt nog meer van zijn bezittingen
De 2 miljoen dollar die ze vorige maand ophaalde met de verkoop van persoonlijke items van haar ex-man Phil Collins (70) waren duidelijk niet genoeg voor Orianne Cevey (46). Volgens de New York Post zet zij woensdag opnieuw een aantal spullen te koop in een online veiling.
Lees verder

LIVE. Napoli komt op gelijke hoogte bij Sassuolo, Mertens naar de kant gehaald
• 24ste speeldag Serie A
Lees verder

Louvre krijgt twee kunststukken uit de 16e eeuw terug, nadat ze 40 jaar na diefstal plots opduiken bij erfenis
"Cold case" opgelost in het Louvre: twee kunstwerken uit het midden van de 16de eeuw zijn woensdag, bijna 40 jaar nadat ze gestolen waren, naar het Parijse museum teruggekeerd. De politie kwam ze op het spoor bij de afhandeling van een erfenis in Bordeaux.
Lees verder

Buckingham Palace onderzoekt klachten over pesterijen na reactie Meghan Markle
Buckingham Palace onderzoekt de klacht van enkele (voormalige) personeelsleden over pesterijen van Meghan Markle (39). Dat schrijft Sky News. Meghan zelf heeft ondertussen ook gereageerd, en laat weten dat ze het slachtoffer is van een lastercampagne.
Lees verder

Napoli, met Dries Mertens in bijrol, bijt tanden stuk op Sassuolo
Napoli kwam bij Sassulo niet verder dan een 3-3 gelijkspel. In een spektakelrijke wedstrijd met veel kansen voor beide teams kende Napoli een stevige dosis pech. Dries Mertens speelde een anonieme wedstrijd en werd na 67 minuten naar de kant gehaald.
Lees verder

Bloedigste dag in Myanmar: maar liefst 38 demonstranten gedood
Veiligheidstroepen in Myanmar hebben vandaag opnieuw het vuur geopend op burgers die demonstreren tegen de staatsgreep door het leger. Volgens de Verenigde Naties zijn maar liefst 38 mensen omgekomen. "Het was de bloedigste dag sinds de coup op 1 februari", meldde de Zwitserse VN-gezant voor Myanmar, Christine Schraner Burgener.
Lees verder

Opnieuw zwaar ongeval met goederentrein aan overweg: truckchauffeur (55) sterft ter plaatse
Bij een zwaar ongeval tussen een goederentrein en vrachtwagen in Dudzele (Brugge) is woensdagavond een 55-jarige man om het leven gekomen. De ravage is groot.
Lees verder

KIJK LIVE. Kan Anderlecht Cercle de baas in de beker?
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder

Acht gewonden bij terreurdaad in Zweden, politie schiet twintiger neer
In de gemeente Vetlanda in het zuiden van Zweden zijn acht mensen gewond geraakt bij een aanval met een scherp voorwerp. De dader, vermoedelijk een man van in de twintig, zou in zijn been zijn geschoten door de politie. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Twee mensen zouden ernstig gewond zijn.
Lees verder

KIJK LIVE. Anderlecht komt al vroeg op voorsprong tegen Cercle Brugge
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder

Auto's gaan binnenkort ook je voeten masseren
Fabrikanten van luxe auto's proberen zich te onderscheiden met exclusieve opties. Massagestoelen zijn daar een goed voorbeeld van. General Motors (GM) gaat nu een stap verder door binnenkort ook voetmassages aan te bieden in zijn luxere modellen. Dat blijkt althans uit een deze week gepubliceerde octrooiaanvraag.
Lees verder

Vrees voor vulkaanuitbarsting na reeks aardbevingen in IJsland
Op het schiereiland Reykjanes in het zuidwesten van IJsland is sinds 24 februari een krachtige golf van aardbevingen begonnen. "Er werden al mee dan 10.000 aardbevingen gedetecteerd op het schiereiland", zegt Michiel Bonte van weerdienst Noodweerbenelux. Hij wijst erop dat de kans op een vulkaanuitbarsting in de regio toeneemt.
Lees verder

LIVE. Speelt Barcelona de extrasportieve zorgen van zich af tegen Sevilla?
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE. Dembélé zorgt met heerlijke goal voor snelle voorsprong Barcelona
• Aftrap: 21u
Lees verder

"65-plussers twee weken sneller ingeënt", ondanks verminderde levering AstraZeneca
Door het AstraZeneca-vaccin in te zetten voor 65-plussers, kan deze doelgroep twee weken sneller dan voorzien uitgenodigd en gevaccineerd worden in de vaccinatiecentra. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. In Vlaanderen kunnen op die manier 18.900 65-plussers gevaccineerd worden in de week van 15 maart, te beginnen met de oudsten. Net vandaag kondigde AstraZeneca aan dat het deze week 13.900 vaccins minder zal leveren voor Vlaanderen.
Lees verder