Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Gemeente Mol: “Ziekenhuisopnames stabiliseren, vaccinaties komen op gang”

"Ziekenhuisopnames stabiliseren, vaccinaties komen op gang"

Na de forse stijging afgelopen week van het aantal ziekenhuisopnames, stelden we de laatste dagen een stabilisatie vast. Hopelijk treedt de komende dagen een daling in. De laatste tijd blijven we in onze gemeente gespaard van grote besmettingsclusters in scholen, families of werksituaties. Zo registreerden we de afgelopen 7 dagen in onze gemeente 19 besmettingen (incidentiecijfer 51), een bijzonder laag cijfer in vergelijking met de voorbije maanden. Nu het vaccineren stilaan op tempo komt, moeten we het aantal besmettingen in onze gemeente ook de komende weken zo laag mogelijk houden. Later in het voorjaar plukken we daar met z'n allen de vruchten van. Dit betekent: blijf de maatregelen strikt opvolgen. Hou afstand, draag een mondmasker waar nodig, verzorg je handhygiëne en beperk strikt je fysieke contacten, zeker in slecht geventileerde kleine binnenruimtes.

Lees verder

Jubileumsubsidie van 375 euro voor 75ste verjaardag volksdansgroep Klepperman

Volksdansgroep VVKB-Klepperman krijgt van het gemeentebestuur een subsidie van 375 euro. Deze subsidie wordt toegekend omdat de vereniging dit jaar haar 75ste verjaardag viert. Op basis van het reglement 'subsidie jubilerende vereniging' diende de vereniging een subsidieaanvraag in. Het gemeentebestuur wenst het bestuur en de leden van harte proficiat met deze verjaardag.

Lees verder

Containerpark Millegem vanaf 19 april alleen bereikbaar via Mariëndal

Het containerpark van Millegem is vanaf maandag 19 april alleen bereikbaar via industriezone Mariëndal en niet meer via de Vinkenstraat. De aanrijroute wordt verlegd: bezoekers bereiken het containerpark dan via Hofstede en Mariëndal. De nieuwe route wordt bewegwijzerd. De vroegere toegang via Leeuwerikstraat – Vinkenstraat wordt afgesloten en kan niet langer gebruikt worden. Na een jaar volgt een evaluatie.

Lees verder

Maak vanaf nu online afspraak voor burgerzaken via nieuw afsprakensysteem

Vanaf nu kan je online een afspraak maken voor de meeste dienstverleningen van onze bevolkingsdienst, burgerlijke stand en vreemdelingendienst. Je hoeft hiervoor dus niet meer te bellen. Je boekt je afspraak via een online afsprakensysteem dat geïntegreerd werd in onze website. Selecteer de gewenste dienstverlening, het tijdstip dat jou het best past en geef een aantal persoonsgegevens door. Als je je gsm-nummer of e-mailadres invult, krijg je ook een bevestiging van de afspraak. Opgelet: door de coronamaatregelen vragen we nog altijd om zo veel mogelijk alleen naar de afspraak te komen.

Lees verder