Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Gemeente Mol: ‘Tijdelijk’ fiets- en voetpad Turnhoutsebaan voor structurele herstellingen

'Tijdelijk' fiets- en voetpad Turnhoutsebaan voor structurele herstellingen

Om het fietspad langs de Turnhoutsebaan in de richting van Dessel (ter hoogte van Aldi) structureel te herstellen, wordt de parkeerstrook ter hoogte van de werfzone tijdelijk gebruikt als fiets- en voetpad. Om de fietsers en voetgangers extra te beschermen, geldt ter hoogte van de werfzone een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur. De werken duren van maandag 8 maart tot en met woensdag 17 maart. In deze periode wordt een tijdelijke asfaltherstelling van het fietspad vervangen door een nieuw betonvak.

Lees verder

Eén Kunstencampus: de samensmelting tussen Muziek en Woord en Beeldende Kunsten

De gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten en Academie voor Muziek en Woord groeien stapsgewijs naar één Kunstencampus in het historisch gebouwencomplex De Zwaan op de Markt. Uiteraard vertrekt zo'n groot project vanuit een heldere en gedeelde visie. Deze visie ligt na veel overleg op tafel én wordt nu door de leerkrachten, directie en dienst onderwijs aan het grote publiek voorgesteld. Wat zijn de volgende stappen? Een architectenbureau selecteren en aanstellen om de visie te vertalen naar eerste concrete concepten en ontwerpplannen.

Lees verder

Parkeerstrook Nieuwstraat op kruispunt Biststraat ingekort voor veiliger verkeer

In de Nieuwstraat werd ter hoogte van de Biststraat de parkeerstrook met tien meter ingekort. De aanpassing komt er na herhaaldelijke klachten over de slechte zichtbaarheid bij het uitrijden van de Biststraat richting Nieuwstraat. Voor bestuurders komende uit de Biststraat die de Nieuwstraat oprijden, belemmeren auto's links geparkeerd in de Nieuwstraat, het zicht. Zij moeten zich tot over de fietssuggestiestrook bewegen om het aankomend verkeer vanuit Ezaart te zien aankomen. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Het inkorten van de parkeerstrook moet de zichtbaarheid en de verkeersveiligheid op het kruispunt Nieuwstraat – Biststraat verhogen.

Lees verder

Gezocht: word jij een VACMAN/VACVROUW (m/v/x)?

Veel inwoners hebben niet genoeg informatie over corona en de coronavaccinaties. Wil jij hen hierover aanspreken en informeren? Dan ben jij onze VACMAN/VACVROUW (m/v/x). Ben jij actief in een vereniging, wijk, gemeenschap,…? Of heb je veel contact met ouderen, anderstaligen of mensen in armoede,…? Voel je dat er bij hen nog veel vragen zijn? Stel je dan kandidaat als VACMAN/VACVROUW (m/v/x) via www.gemeentemol.be/vacmanvacvrouw of 0474 94 17 16. Met een korte opleiding en de nodige hulpmiddelen bezorgen we je alle info om vragen te beantwoorden.

Lees verder