Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Gemeente Mol: Pimpernieuw vzw neemt zorgboerderij Galbergen over van De Sprong vzw

Pimpernieuw vzw neemt zorgboerderij Galbergen over van De Sprong vzw

Dankzij een gloednieuwe samenwerking met de vzw Pimpernieuw vergroten we deze zomer de aantrekkingskracht van onze gemeentelijke speeltuin op domein Galbergen.  In de loop van mei verhuist de volledige arbeidszorgwerking van De Sprong vzw naar de Sint-Apollonialaan 190b. Hierdoor komt het voormalig café op de site leeg te staan. Het gemeentebestuur verwelkomt er Pimpernieuw vzw. Pimpernieuw vzw vindt er een geschikte locatie om de eigen activiteiten voor sociale activering en het plantenasiel verder te zetten. Ook voor de bezoekers van de speeltuin creëren we zo een win-win situatie. Pimpernieuw schenkt tijdens het toeristisch seizoen alcoholvrije drankjes op een pop-up terras. Ook de toiletten worden binnen bepaalde uren publiek toegankelijk. En vooral: de zorgboerderij met ezel Isabelle en haar vriendjes blijft integraal behouden.  

Lees verder

Extra oplaadpunt elektrische wagens op parking Sint-Pieter en Adolf Reydamslaan

Voortaan kan je voor het opladen van je elektrische wagen ook terecht aan de oplaadpunten in de Adolf Reydamslaan en op parking Sint-Pieter. De drie bestaande oplaadpunten worden uitgebreid met twee nieuwe locaties. Het gemeentebestuur wil zo duurzame mobiliteit stimuleren. Dankzij de elektrische wagen kan je je op een milieuvriendelijke manier gemotoriseerd verplaatsen. Het milieu heeft er dus wel degelijk baat bij.

Lees verder

Gemeentebestuur informeert verenigingen over regels buitenschoolse activiteiten

Op dinsdag 23 maart informeerde het gemeentebestuur de Molse sport- en jeugdverenigingen over de actuele maatregelen voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Met de mailing geven we een overzicht van de belangrijkste regels die een impact hebben op hun werking. Mogelijks volgen er, door de stijgende coronacijfers, in de loop van deze week nog strengere maatregelen door het Overlegcomité. We houden de verenigingen zo snel mogelijk op de hoogte van zodra hierover meer duidelijkheid is.

Lees verder

Half jaar belastingvrijstelling voor toeristische logiesverstrekkers

Door het aanhouden van de coronacrisis voorziet het gemeentebestuur een extra belastingverlaging voor toeristische logiesverstrekkers. Tijdens de gemeenteraadszitting van 7 september 2020 gaven we de logiesverstrekkers al een vermindering van 3 maanden. Met deze beslissing verhogen we de vrijstelling voor 2020 naar een half jaar. Dit betekent dat zij voor het aanslagjaar 2020 nog maar de helft van de normale belasting moeten betalen. De minderinkomsten voor de gemeentekas ramen we op 373.500 euro.

Lees verder