Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

Gemeente Mol: Moeilijke situatie jeugd- en sportverenigingen: ‘Begrip voor elke beslissing!’

Moeilijke situatie jeugd- en sportverenigingen: 'Begrip voor elke beslissing!'

Het gemeentebestuur begrijpt de uiterst moeilijke situatie waarin onze jeugdverenigingen en sportclubs zich momenteel bevinden. Enerzijds paste het Overlegcomité de richtlijnen voor buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren niet aan, anderzijds worden we momenteel - ook in onze gemeente - geconfronteerd met stijgende besmettings- en opnamecijfers. Het gemeentebestuur besliste om het eigen vrijetijdsprogramma van de Grabbelpas te vervangen door noodopvang, maar respecteert elke beslissing van verenigingen om de komende weken al dan niet een coronaveilig aanbod te voorzien. Wél benadrukken we het strikt opvolgen van de richtlijnen en hopen we dat ouders zich aan de 1-hobby-regel houden. Het drastisch beperken van de fysieke sociale contacten - ook bij kinderen - is nodig als we kans willen maken op een fysieke heropening van de scholen op maandag 19 april.

Lees verder

Weekprogramma woonzorgcentrum Ten Hove 29 maart - 2 april

Onze zorgmedewerkers zorgen wekelijks voor een uitgebreid activiteitenaanbod voor de bewoners. Het nieuwe weekaanbod kan je hier vinden.

Lees verder

Geen Grabbelpas als vrijetijdsprogramma, capaciteit noodopvang wordt uitgebreid

Het gemeentebestuur annuleert met spijt in het hart de aangekondigde Grabbelpasloting voor het gecommuniceerde aanbod. In de huidige acute crisissituatie waarbij het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames ook in onze gemeente fors stijgt, vinden we het als gemeentelijke crisiscel niet langer verantwoord om onze Grabbelpas als vrijetijdsprogramma aan te bieden. Samen met deze moeilijke beslissing creëren we meteen ook extra capaciteit voor de noodopvang tijdens de paasvakantie voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs.

Lees verder

Koop in april compost of potgrond op containerpark en krijg tuinhandschoenen

Wie in april Vlaco-compost of -potgrond koopt in de containerparken van Gompel of Millegem krijgt een paar tuinhandschoenen cadeau. Met de actie 'Ik draag compost op handen' wil Vlaco de verkoop van compost op de containerparken stimuleren en compost met al zijn eigenschappen in de kijker zetten. Opgelet: je krijgt één paar handschoenen per klant, zo lang de voorraad strekt.

Lees verder