Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 maart 2021

Gemeente Mol: Medisch verslag: “Virusvarianten verspreiden zich sneller én maken meer ziek”

Medisch verslag: "Virusvarianten verspreiden zich sneller én maken meer ziek"

Tijdens het medisch coördinatieoverleg van 25 maart werd eens te meer duidelijk waarom ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn en een paaspauze absoluut aan de orde is. Onze incidentiegraad steeg op één week tijd naar 245,8 besmettingen op 100.000 inwoners (laatste 7 dagen). Dit is meer dan een verdubbeling in vergelijking met de week voordien. Binnen de besmettingscijfers domineren op dit moment de jonge leeftijdscategorieën: 25% zit in de categorie van 0 – 9 jaar, 15% tussen de leeftijden van 10 – 19 jaar.

Lees verder

Gluren bij de buren uitgesteld naar mei 2022 door coronamaatregelen

Door de huidige coronamaatregelen en de hoge coronacijfers wordt Gluren bij de Buren uitgesteld naar volgend jaar. Normaal gezien is Gluren bij de Buren een tweejaarlijks evenement. In mei 2022 organiseren de gemeentes Mol, Arendonk, Dessel, Laakdal, Lommel en Retie toch een extra vervangeditie. Begin volgend jaar lanceren we een nieuwe oproep voor groepen en huiskamers. Tijdens Gluren bij de Buren steken lokale podiumkunstenaars uit verschillende disciplines hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin.

Lees verder

Opnieuw inzaaien kerkplein Rauw op maandag 29 maart

Op maandag 29 maart zal een aannemer het kerkplein in Rauw opnieuw frezen en inzaaien. Bij de heraanleg van het kerkplein in 2018 werd het plein al eens ingezaaid. Bij de voorlopige oplevering van de werken werd een evaluatie van het grasplein opgenomen. Nu, bij de definitieve oplevering, blijkt het grasplein niet het gewenste resultaat te hebben. De aannemer moet dit daarom alsnog in orde brengen. Na het inzaaien vragen we om het kerkplein gedurende ongeveer zes weken niet te betreden. Zo krijgt het gras de kans om te kiemen.

Lees verder

Eerstelijnszone Baldemore zoekt freelancer Bewegen Op Verwijzing-coach

Eerstelijnszone Baldemore zoekt een tweede Bewegen Op Verwijzing-coach op zelfstandige basis om de regio Dessel en Retie te coachen. Deze vacature behoort tot het project Bewegen Op Verwijzing, waarbij we mensen op doktersvoorschrift aansporen om meer te bewegen. Solliciteer via e-mail naar birgit.massage@gemeentemol.be voor 25 april.

Lees verder