Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 maart 2021

Gemeente Mol: Buitenschoolse kinderopvang en kort schooltoezicht schakelt over naar noodopvang

Buitenschoolse kinderopvang en kort schooltoezicht schakelt over naar noodopvang

Door de sterk stijgende coronacijfers gelden sinds maandag 22 maart strengere maatregelen voor de organisatie van de voor- en naschoolse opvang, zowel voor de buitenschoolse opvang als voor het kort schooltoezicht . Hierdoor is het aantal opvangplaatsen beperkt. De buitenschoolse kinderopvang laat de inschrijvingen voor de week van 22 tot 26 maart doorgaan zoals gepland, maar vraagt ouders om de opvang enkel in te schakelen als het echt niet anders kan. Voor de week van 29 maart tot 2 april annuleren we alle inschrijvingen. Ouders die noodopvang nodig hebben, schrijven opnieuw in via i-school en leggen een attest voor.

Lees verder

Weekprogramma woonzorgcentrum Ten Hove 22 - 26 maart

Onze zorgmedewerkers zorgen wekelijks voor een uitgebreid activiteitenaanbod voor de bewoners. Het nieuwe weekaanbod kan je hier vinden.

Lees verder

Outdoor fototentoonstelling 'Februari Analoog' tot 30 april bij jeugdhuis Tydeeh

Heb je de nieuwe fototentoonstelling al gezien in de Rivierstraat vlak voor jeugdhuis Tydeeh? 10 jongeren, 27 dagen, één wegwerpcamera: dat is het recept van de expo 'Februari Analoog' van Project M. 10 jongeren tussen 16 en 25 jaar maakten in februari elke dag een foto met een analoge wegwerpcamera. Je ziet  van elke jongere één foto uit het leven in februari gegrepen tijdens de coronacrisis. De expo is altijd vrij toegankelijk en loopt nog tot en met 30 april. Het ideale tussendoortje tijdens een wandeling in ons Centrum!

Lees verder

Groen licht voor sociaal woonproject in dorpskern Donk

Het gemeentebestuur leverde een vergunning af voor de realisatie van een sociaal woonproject op de site van het vroegere parochiecentrum in Donk. De plannen omvatten het bouwen van drie gebouwen met in totaal 24 kwalitatieve sociale huurappartementen. Bouwheer is de Molse Bouwmaatschappij. Om de plannen te realiseren, verdwijnen het leegstaande parochiecentrum en de kleuterschool. Het betreft hier fase 2 van een ruimer masterplan. De realisatie van het bouwproject omvat ook de heraanleg van het doodlopende gedeelte van de Sint-Antoniusstraat, tussen de vroegere school (fase 1 van masterplan) en het nieuwe woonproject.

Lees verder