Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

Gemeente Mol: “Buiten mag meer, zodat we binnen streng kunnen blijven”

"Buiten mag meer, zodat we binnen streng kunnen blijven"

Na een week time-out analyseert het Overlegcomité de actuele situatie als voldoende veilig om eerste versoepelingen door te voeren. Deze richten zich volledig op het lagere besmettingsrisico buiten. "Buiten mag meer, zodat we de mentale kracht behouden om binnen zeer streng te blijven. De extra vrijheid vereist ook meer verantwoordelijkheid", zo klonk het. De versoepelingen verlopen in drie stappen. De eerste - meest concrete - stap zetten we op maandag 8 maart met de mogelijkheid om met tien buiten samen te komen. De verplichting om afstand te houden en – wanneer dit niet lukt – om een mondmasker te dragen, blijft ook buiten gelden. In april en mei worden de volgende stappen gezet, volgens een 'buitenplan' dat nog een gedetailleerde uitwerking vraagt. Elke verdere stap blijft afhankelijk van de actuele ziekenhuisopnames.

Lees verder

Gebinte originele Kempische dwarsschuur ontdekt, authentieke heropbouw gestart

Begin januari startte de lokale groep vrijwilligers 'Schuur in beweging - De Luyckenaar herleeft!' met werken om een originele Kempische dwarsschuur in Mol-Sluis in haar oorspronkelijke glorie te herstellen. In oktober 2019 ontdekte Jonas Van Craenendonck bij toeval het gebinte van de schuur op de hoek van de Brandstraat en de Boerestraat. Hij brak de historische constructie voorzichtig af en labelde het materiaal zorgvuldig om de schuur op een authentieke manier her op te bouwen in de Diepestraat. De heropbouw startte in januari met voorbereidende werken. In de buurt van de schuur – gelegen op privéterrein – komt een publiek rustpunt met informatie over het project. Hiervoor vroegen de initiatiefnemers een omgevingsvergunning aan. Daarnaast werken de vrijwilligers samen met het Jakob Smitsmuseum aan een informatieve wandeling die eveneens langs het rustpunt zal passeren. Op specifieke momenten, waaronder Erfgoeddag en Dag van de Landbouw, zal je de schuur kunnen bezoeken. Ten slotte worden er ook educatieve klasbezoeken, voorleesmomenten en andere belevingsmomenten gepland. Het gemeentebestuur is bijzonder enthousiast over dit initiatief. De heropbouw van de schuur herstelt een belangrijk stukje erfgoed in ere en smeedt hechte banden in de lokale gemeenschap van Sluis. Onze diensten toerisme, landbouw, erfgoed en de Kamer van Heemkunde ondersteunen het project op tal van manieren. We wensen de vrijwilligers alle succes met hun lovenswaardig project!

Lees verder

Weekprogramma woonzorgcentrum Ten Hove 8 - 12 maart

Onze zorgmedewerkers zorgen wekelijks voor een uitgebreid activiteitenaanbod voor de bewoners. Het nieuwe weekaanbod kan je hier vinden.

Lees verder

Nieuw in België en tussen 12 en 18 jaar? Schrijf in voor gratis Chillweek!

Ben je tussen 12 en 18 jaar en nieuw in België? Doe dan mee aan de gratis Chillweek. Van 6 tot 8 april organiseren we in de tuin van jeugdhuis Tydeeh drie dagen vol spel en plezier. Je maakt kennis met de sportclubs en jeugdverenigingen in onze gemeente, gaat op zoek naar leuke hobby's of sporten, vrijwilligers- of vakantiewerk. Tussendoor geniet je van workshops en spellen. Interesse? Schrijf voor 31 maart in via www.gemeentemol.be/chillweek of bel Katrien Boonen op het nummer 0473 12 37 87.

Lees verder