Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Gemeente Mol: Bekijk presentatie parkeerapps van installatie tot gebruik

Bekijk presentatie parkeerapps van installatie tot gebruik

Op donderdag 4 maart gaf onze verkeersdienst een online presentatie over de parkeerapps. Een vijftigtal personen volgde de presentatie en downloadde samen een parkeerapp en kreeg uitleg over hoe die te gebruiken. Je kan de presentatie hier bekijken.

Lees verder

Vaccinatierondes woonzorgcentra Balen, Dessel, Mol en Retie afgerond

Beide vaccinatierondes voor bewoners en medewerkers van de negen woonzorgcentra in Balen, Dessel, Mol en Retie zijn achter de rug. Voor de betrokken woonzorgcentra betekent dit een enorme opluchting in hun strijd tegen corona. Uiteraard blijft voorzichtigheid geboden tot minstens 46.535 inwoners uit onze regio gevaccineerd zijn en we de beoogde vaccinatiegraad van 70% behalen. Met een grote banner aan de ingang tonen de woonzorgcentra dat ze een eerste belangrijke steentje bijdragen in het behalen van de beoogde vaccinatiegraad. Zij zijn alvast één uit de 46.535. Jij ook?

Lees verder

Opnieuw extra ruimte voor veilige terrassen na heropening horeca

Ook dit voorjaar en tijdens de zomer wil het gemeentebestuur onze horecazaken de kans geven om hun terras uit te breiden. Ondanks de onzekerheid over de heropening, bieden we onze horecazaken al perspectief door de maatregel van de terrasuitbreiding net zoals in 2020 in te voeren. De maatregel zal ingaan vanaf de heropening van de horeca tot 31 oktober 2021. Wil je je terras uitbreiden? Vul dan het formulier in op www.gemeentemol.be/uitbreidinghoreca. Als je in 2020 al een uitgebreid terras had en dit nu op dezelfde manier wil organiseren, geef je dat aan in het formulier.

Lees verder

Aantal verkeersslachtoffers daalde in 2020 met zeven procent

In 2020 werden in de politiezone Balen - Dessel - Mol 138 verkeersongevallen met lichamelijk letsel vastgesteld. Dat is het laagste cijfer ooit! De dalende trend van de laatste jaren zet zich duidelijk voort. Jammer genoeg registreerden we het afgelopen jaar ook vijf dodelijke verkeersongevallen.

Lees verder