Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 maart 2021

Gemeente Mol: Alle troeven van de Galbergen verzameld op één gloednieuw infobord!

Alle troeven van de Galbergen verzameld op één gloednieuw infobord!

Vanaf nu vind je aan de ingang van domein Galbergen een nieuw infobord met overzichtsplan en wegwijzers. Het bord wijst je de weg naar alle faciliteiten die deze groene long te bieden heeft. Wandelroutes, speeltuin, scholen,… Alles staat erop! Daarbovenop krijg je ook een gedetailleerd plan met een overzicht van waar je bent en waar al die troeven te vinden zijn.

Lees verder

Vrijwilligers gezocht voor begeleiden grabbelpasactiviteiten paasvakantie

De dienst jeugd en sport zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van activiteiten van Grabbelpas tijdens de paasvakantie. Word jij dit jaar 17? Dan kom je in aanmerking. Interesse? Contacteer de dienst jeugd en sport via 014 33 05 10 of vul het e-formulier in. Je krijgt er ongetwijfeld nieuwe vrienden bij. Alle activiteiten worden coronaveilig georganiseerd volgens de actuele coronamaatregelen op dat moment.

Lees verder

Loting Grabbelpas paasvakantie uitgesteld naar woensdag 24 maart

De loting voor de grabbelpasactiviteiten van de paasvakantie wordt een tweede keer uitgesteld en vindt nu plaats op woensdag 24 maart. De beslissing komt er nadat het Overlegcomité op vrijdag 19 maart de coronamaatregelen bijstuurde. De maatregel dat kinderen tot en met 12 jaar slechts met 10 in plaats van 25 personen mogen deelnemen aan georganiseerde activiteiten heeft een grote impact op het voorziene grabbelpasprogramma. De dienst jeugd en sport gaat nu op zoek naar extra locaties en begeleiders om het programma toch – al dan niet in aangepaste vorm - te laten doorgaan. Mochten de coronamaatregelen nog verstrengen, dan komt het programma alsnog in gedrang.

Lees verder

Scholenwerking Jakob Smitsmuseum stopgezet door aangepaste coronamaatregelen

Het Jakob Smitsmuseum moet de scholenwerking jammer genoeg met onmiddellijke ingang stopzetten. Ze staken een kwalitatief, leuk en uitdagend spel in elkaar voor kinderen uit de lagere school. De medewerkers van het museum brengen alle scholen op de hoogte. Maandagochtend 22 maart liet de minister van onderwijs weten dat klasuitstappen alleen nog in de eigen bubbel en buiten mogen. Het Jakob Smitsmuseum bekijkt of ze vanop afstand iets kunnen organiseren voor de scholen. Meer informatie hierover volgt later.

Lees verder