Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Gemeente Hooglede: Ruim op en... ontvang een geurboompje

Gemeente Hooglede
Ruim op en... ontvang een geurboompje
Zonnetje en aangename temperaturen, dan wil je niet binnen blijven zitten! Trek er op uit en ruim ineens het afval op in je straat of buurt met je (gezins)bubbel.
Lees verder

Jeugdboekenmaand 'Lezen is een feest!'
Zoals altijd zetten we in maart jeugdboeken extra in de kijker. In 2021 viert de Jeugdboekenmaand haar 50ste verjaardag. Een heuse feesteditie dus! Daarom werd het thema dit jaar ook 'Lezen is een feest!'. Natuurlijk zijn we heel erg benieuwd naar welk boek voor jullie een feest is om te lezen.
Lees verder

Infomoment of inschrijven in de Gemeentelijke Basisschool
Het lijkt nu nog ver weg, maar straks mag uw peuter voor het eerst naar school komen. Een grote en spannende stap in de toekomst! Kom zelf de school - coronaproof - verkennen!
Lees verder

Bewilg het landschap: 109 extra knotbomen
Dankzij de samenwerking met Stadlandschap West-Vlaams hart, Geert Cools, de gemeentelijk groendienst maar VOORAL dankzij enkele inwoners werden er 109 wilgenpoten geplant die zullen uitgroeien tot knotbomen.
Lees verder

Oproep tot waakzaamheid na bewezen gevallen van Rhinopneumonie
Zoals u waarschijnlijk al hoorde, zijn de laatste weken op Belgisch grondgebied en in het buitenland gevallen van equine herpesvirus type 1 (EHV1), beter bekend als Rhinopneumonie, vastgesteld (o.a. tijdens de CES van Valencia).
Lees verder