Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 30 maart 2021

Gemeente Herent: Actie: Leen 10 Fundels tijdens de verlengde paasvakantie

Gemeente Herent
Actie: Leen 10 Fundels tijdens de verlengde paasvakantie
De paasvakantie start een week vroeger dan normaal. Dat brengt weer wat organisatie en coronastress met zich mee: hoe hou je je kinderen educatief bezig? Wie aanmeldt met een Mijn Bibliotheek-profiel krijgt vanaf maandag 29 maart tot zondag 18 april liefst 10 vakantie-uitleningen.
Lees verder

Einde aanmeldperiode, inschrijven in het kleuter- en lager onderwijs in Herent
Sinds begin 2020 moeten ouders hun kind digitaal aanmelden voor de instap in het kleuter- en lager onderwijs in Herent. Denk eraan: op 30 maart 2021 eindigt de aanmeldperiode.
Lees verder

Subsidie voor bijenvriendelijke acties
De gemeente Herent wil de leefomstandigheden van bijen verbeteren en burgers, landbouwers en ondernemingen sensibiliseren over de belangrijke rol die deze kleine beestjes spelen. Met een gloednieuwe subsidie ondersteunt de gemeente Herent burgers en verenigingen die bijenacties organiseren.
Lees verder

Herent kermis
De kermis in Herent die normaal plaatsvindt tijdens het paasweekend gaat ook in 2021 niet door. Net zoals vorig jaar steekt het coronavirus opnieuw stokken in de wielen.
Lees verder

Gratis online infoavond voor wie gaat verbouwen
Woensdag 5 mei van 19.30 tot 21.30 uur. Inschrijven vóór zaterdag 1 mei! Onze woningen kunnen energiezuiniger. De provinciale groepsaankopen, de inzet van een benovatiecoach, de provincie Vlaams-Brabant, IGO, Klimaatpunt, 3W-Plus, de Kringwinkel Hageland en de gemeente helpen u graag vooruit.
Lees verder