Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

Gemeente Beernem: Coronamaatregelen - update 8 maart 2021

Coronamaatregelen - update 8 maart 2021
Het Overlegcomité heeft op vrijdag 5 maart beslist dat je vanaf maandag 8 maart met meer mensen buiten mag. Het oordeelt wel dat voorzichtigheid geboden blijft. Activiteiten in openlucht hebben een beduidend lager virologisch risico. Mensen in iets grotere groep buiten laten bewegen stimuleert ook de verbondenheid tussen mensen. In het bijzonder voor de jongeren is dit belangrijk.
Lees verder

Ontvang je een uitnodiging om je te laten vaccineren? Reageer dan zeker.
Alle Beernemse 65-plussers mogen de komende weken een uitnodiging verwachten om zich te laten vaccineren tegen corona. De uitnodigingen voor onze oudste inwoners zijn ondertussen de deur uit. Wie een uitnodiging krijgt kan de afspraak bevestigen, de afspraak wijzigen of de afspraak annuleren (bv. als je al gevaccineerd bent). Het is belangrijk om zeker te reageren op de uitnodiging.
Lees verder

Beernem en Wingene verdedigen plannen voor fietspad langs oostzijde van de Beernemsteenweg
In december vorig jaar is het fietspad langs de Beernemsteenweg tussen Wingene en Wildenburg geopend. Het doortrekken van dit fietspad tot in Beernem is een logisch en noodzakelijk vervolg om de verkeersveiligheid te verhogen. De gekozen route aan de oostzijde is de meest verkeersveilige manier omdat fietsers de drukke gewestweg dan niet moeten dwarsen. Het is noodzakelijk en belangrijk dat dit fietspad er komt en we hopen dit snel te kunnen realiseren.
Lees verder