Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

“Gelukkig hebben we net kunnen voorkomen dat u opgelicht werd”, maar uur later is Tony (71) 30.000 euro kwijt doo...

HLN
"Gelukkig hebben we net kunnen voorkomen dat u opgelicht werd", maar uur later is Tony (71) 30.000 euro kwijt door valse Card Stop-medewerker
Een mail en één telefoontje: meer hadden criminelen niet nodig om de 71-jarige Tony Taiere en zijn vrouw uit Eppegem 30.000 euro armer te maken. Net na Nieuwjaar ontving de gewezen brandweerman een e-mail van zijn bank. Althans, dat dacht hij. "In de mail stond dat ik een nieuwe kaartlezer kon bestellen", doet Tony zijn verhaal. "Deed ik dat meteen, dan kreeg ik het toestelletje gratis. Wachtte ik tot na 19 januari, dan moest ik er wel voor betalen. Meer dan klikken op een link in de mail moest ik niet doen."
Lees verder

LIVE UK OPEN DARTS. Van den Bergh en Huybrechts treffen elk Brit in vierde ronde
Exit Geert De Vos, Mike De Decker en Brian Raman op de prestigieuze UK Open darts. Kim Huybrechts stootte wél door. Vanavond komt Dimitri Van den Bergh nog in actie. Die avondsessie kan u LIVE bekijken op VTM 2. Uiteraard kan u de belangrijkste prestaties ook op HLN.be volgen!
Lees verder

Onze analist Marc Degryse denkt niet dat opdoffers Club zullen doen twijfelen: "De honger zal nóg groter worden"
En plots zat alles in één week tegen. Weg beker, weg mooie Europese campagne voor Club Brugge. Volgens onze huisanalist Marc Degryse wordt het nog een lang seizoen op Olympia - zeker omdat de titel een formaliteit wordt. Maar die opdoffers zullen Club volgens Degryse alleen nóg hongeriger maken.
Lees verder

Antwerps bestuur maakt analyse na wel érg magere maand: "We verwachten duidelijke reactie"
Puntenverlies tegen Standard, STVV én OH Leuven: dat was niét het plan voor Antwerp. Toch is er van paniek absoluut geen sprake, vertelt Sven Jaecques ons. Situatieschets door de General Manager. "We vatten met vertrouwen het vervolg van de competitie aan, maar verwachten uiteraard een duidelijke reactie."
Lees verder

Meer dan een op de drie Belgische vrouwen werd het afgelopen jaar lastiggevallen
Meer dan een op de drie van alle Belgische vrouwen (35 procent) werd de afgelopen twaalf maanden lastiggevallen. Dat blijkt vandaag uit een studie van het Europees bureau voor de grondrechten (FRA) die werd uitgevoerd naar aanleiding van Internationale Vrouwendag (8 maart). Daarmee doet België het slechter dan het Europees gemiddelde, dat op 28 procent ligt.
Lees verder

Demir wil capaciteitstarief uitstellen: "De mensen hebben het gehad"
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) pleit in een interview met De Tijd voor een uitstel van de invoering van het capaciteitstarief. "Na alles wat we hebben meegemaakt met het arrest van het Grondwettelijk Hof over de zonnepanelen en de terugdraaiende teller denk ik niet dat we er klaar voor zijn."
Lees verder

Eva De Roo: "Niet mijn hele leven moet rock-'n-roll zijn"
Eva De Roo, dat is één brok positiviteit. Een weldadige straal zon, ook wanneer ze niét op uw radio is en zich thuis bekwaamt in de kunst van het prille moederen. "Toen ik dertig werd, dacht ik: oei, nu ga ik mij moeten gedragen als een volwassen vrouw. Intussen weet ik: ik hoéf niet te veranderen. Het is oké om een moeder te zijn die dingen vergeet en gênante dingen zegt."
Lees verder

Guardiola verbiedt City-spelers te vliegen naar rode zones tijdens interlands: "Wil geen spelers in quarantaine"
Opmerkelijk statement van Pep Guardiola: geen enkele speler van Manchester City mag eind deze maand het vliegtuig nemen tijdens de interlandbreak. Het gaat dan om rode zones in Zuid-Amerika, Afrika en Portugal. Zo wil hij vermijden dat zijn spelers in quarantaine moeten bij hun terugkomst. Voor Kevin De Bruyne is er bij de Rode Duivels geen probleem.
Lees verder

Guardiola verbiedt City-spelers te vliegen tijdens interlands: "Wil geen spelers in quarantaine"
Opmerkelijk statement van Pep Guardiola: geen enkele speler van Manchester City mag eind deze maand het vliegtuig nemen tijdens de interlandbreak. Zo wil hij vermijden dat zijn spelers in quarantaine moeten bij hun terugkomst. Of dat ook gevolgen heeft voor Kevin De Bruyne bij de Rode Duivels is niet duidelijk.
Lees verder

Bekijk hoogtepunten Counter-Strikecompetitie BetFIRST Elite Series
MCon esports blijft ongeslagen na de vierde speeldag van de Counter-Strike: Global Offensive-competitie BetFIRST Elite Series.
Lees verder

Kanye West draagt zijn trouwring nog na scheiding van Kim Kardashian
Ook al is hij al een tijdje uit elkaar met Kim Kardashian (40); rapper Kanye West (42) draagt nog steeds zijn trouwring. Dat konden enkele fotografen deze week vastleggen op straat.
Lees verder

Eerste Belgische piloot behaalt 5.000 vlieguren in F-16
Commandant-vlieger Steven De Vries heeft vannamiddag de kaap van 5.000 vlieguren in een F-16 overschreden. Hij is de eerste piloot bij de Belgische luchtmacht die tot het selecte clubje van F-16-piloten met 5.000 vlieguren toetreedt. "Vrieske" is ineens ook de eerste niet-Amerikaanse piloot die de mijlpaal behaalt, want wereldwijd hebben enkel vijf Amerikaanse piloten de 5.000 uur gerond.
Lees verder

OVERZICHT. Van een grotere buitenbubbel tot de heropening van horeca: dit werd beslist op het Overlegcomité
Na een weekje 'time-out' omdat het de slechte kant leek op te gaan met de coronacijfers, heeft het Overlegcomité vandaag toch beslist om enkele "zo veilig mogelijke" versoepelingen "onder voorwaarden" aan te kondigen. Een overzicht.
Lees verder

Vrienden van Meghan Markle verdedigen hertogin: "Paleis gebruikt gezondheid van Philip als een excuus om haar het zwijgen op te leggen"
Meghan Markle (39) zou het interview met Oprah Winfrey nooit uitstellen, zo beweren vrienden van de hertogin in de Daily Mail. "Meghan vindt het veel te belangrijk om een stem te zijn voor underdogs", klinkt het.
Lees verder

Dit zijn de versoepelingen van het buitenplan
Het Overlegcomité boog zich vandaag over een nieuw 'buitenplan'. Dat treedt gefaseerd in werking. Vanaf aanstaande maandag 8 maart mogen we weer in groepjes van tien personen afspreken in openlucht, mits respect voor de afstandsregels en met mondmasker. Als alles volgens plan verloopt, treden verdere versoepelingen in vanaf april.
Lees verder

Na paasvakantie meer contactonderwijs in secundair onderwijs
Na de paasvakantie schakelt het middelbaar onderwijs over op meer contactonderwijs. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd op de persconferentie van het Overlegcomité. Er werden ook een aantal eerder geplande onderwijsmaatregelen bevestigd.
Lees verder

Drie verdachten in corruptieschandaal De Voorzorg blijven in de cel: een verhaal van corruptie, miljoenendeals en cash geld
"Ik wil mij inzetten voor ethisch ondernemen", zegt de 55-jarige Tony Coonen in een promofilmpje als lijstduwer voor de Kamerlijst van de sp.a in 2019. Een uitspraak waar de topman van de socialistische mutualiteit De Voorzorg in Limburg dezer dagen spijt van zal hebben. Hij is van zijn rode troon gestoten en blijft samen met zijn boekhouder, een vastgoedmakelaar in de cel nadat hij de 'draaischijf' werd in een verhaal van corruptie, miljoenendeals en een hoop cash geld.
Lees verder

Volgens Vandenbroucke kan periode tussen prikjes van Pfizer-vaccin verlengd worden: "Biedt bijkomende versnellingsmogelijkheid"
Het lijkt erop dat de periode tussen de eerste en tweede prik van het Pfizer-vaccin verlengd kan worden. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) na het Overlegcomité.
Lees verder

Van Ranst: "Buitenactiviteiten toelaten is wat experts voorgesteld hadden"
Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist om meer buitenactiviteiten toe te laten. Bedoeling is de bevolking zo weer wat zuurstof te geven in de strijd tegen het coronavirus. Zo kunnen mensen met tien buiten samenkomen, als ze een mondmasker dragen en de nodige afstand bewaren. "Zolang het buiten is en die voorzorgsmaatregelen gerespecteerd worden, dan valt het risico mee", reageerde viroloog Marc Van Ranst al voor de persconferentie bij VTM Nieuws. "Die buitenactiviteiten toelaten was ook wat we als experts voorgesteld hadden."
Lees verder

Van Quickenborne: "Avondklok zal nog hele tijd van kracht zijn, ook als de horeca opent"
Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal de avondklok nog een ruime tijd van kracht blijven. "Ook als de horeca heropent, zal die avondklok er nog zijn. We willen die uiteraard zo snel mogelijk lossen, maar dat kan pas op het juiste ogenblik", zei de vicepremier in VRT NWS.
Lees verder