Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 maart 2021

Franse minderjarigen proberen thuis te komen met gestolen treinlocomotief

HLN
Franse minderjarigen proberen thuis te komen met gestolen treinlocomotief
Vier Franse minderjarigen die naar huis wilden, dachten dat een locomotief het ideale vervoersmiddel zou zijn om thuis te komen. Ze probeerden het spoorvoertuig te stelen, maar kregen het niet aan de praat.
Lees verder

Proces tegen Ikea France gaat van start, mogelijk boetes van meer dan drie miljoen euro
Het proces tegen de Franse tak van Ikea, die terechtstaat voor spionage, is vandaag van start gegaan voor de correctionele rechtbank van Versailles. Ikea France zou geprobeerd hebben om informatie over vertrouwelijke bankgegevens of strafbladen van klanten en werknemers te bemachtigen.
Lees verder

Tienen Vooruit! dagvaardt Conner Rousseau: "Zomaar onze naam inpikken? Dat kunnen we niet aanvaarden"
Tienen Vooruit!, een politieke beweging die in 2017 werd opgericht en bij de gemeenteraadsverkiezingen onmiddellijk vier zetels haalde, gaat Conner Rousseau dagvaarden. Reden? De nieuwe naam van sp.a. Tienen Vooruit! pikt het niet dat een van Vlaanderens grootste partijen zomaar hun naam overneemt. "We eisen de onmiddellijke stopzetting van deze malafide praktijken", zegt voorzitter Els Moyens van Tienen Vooruit!
Lees verder

Ze waren pas hersteld... of dieven gaan weer aan de haal met traptreden voetgangersbrug
Twee maanden na een eerste voorval waarbij er traptreden van de voetgangersbrug in Houtem (Vilvoorde) werden gestolen, is het nu opnieuw prijs. Ditmaal werden er acht treden losgeschroefd en meegenomen.
Lees verder

Volgende maand starten de K3 live-audities
Wie wordt de vervanger of vervangster van Klaasje (27) bij K3? Na 22.690 inschrijvingen is Studio 100 begin vorige week gestart aan het selectieproces. Vanaf eind april/begin mei zullen zowel in Vlaanderen als in Nederland de live-audities voor het nieuwste K3-lid plaatsvinden.
Lees verder

Football Talk. Geen Holzhauser bij Oostenrijk - Duivels moeten Ramsey niet vrezen - "Xabi Alonso coach van Mönchengladbach"
Bij Beerschot werd smaakmaker Raphael Holzhauser dit keer niet opgeroepen voor de Oostenrijkse nationale ploeg. Tijdens de vorige twee interlandperiodes (in oktober en november) maakte Holzhauser wél deel uit van de selectie en verzamelde hij ook zijn eerste twee caps. Nu zat de Kielse draaischijf in de ruime voorselectie, maar viel hij uiteindelijk af.
Lees verder

Speleoloog komt om na val van 17 meter in Zwitserse grot
Een speleoloog heeft zondag het leven verloren bij het verkennen van een grot in de regio Val-de-Travers, in het kanton Neuchâtel. Dat maakte de politie van Neuchâtel maandag bekend.
Lees verder

Hele Nederlandse regering krijgt raad zich te testen na besmetting staatssecretaris
De hele ontslagnemende Nederlandse regering krijgt het advies om zich te laten testen op het coronavirus. Dat advies komt er nadat bij staatssecretaris Mona Keijzer een besmetting is vastgesteld. De regeringsploeg hoeft niet in quarantaine, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vanmorgen. Keijzer was vrijdag bij de wekelijkse ministerraad, maandag liet ze weten positief te hebben getest.
Lees verder

Van Ranst hoopt dat Overlegcomité snel weer samenzit en sluit harde lockdown niet uit
De extra maatregelen tegen het coronavirus die vanaf vandaag in het onderwijs gelden, "zijn welkom", zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in VTM NIEUWS. Maar om de stijgende trend te keren, zal er meer nodig zijn dan de verstrengingen in de scholen, waarschuwt de expert. Van Ranst vermoedt dat er nog deze week extra maatregelen zullen genomen worden.
Lees verder

LIVE. Jonge landgenoot Sylvain Moniquet mee in de vlucht van de dag, Serry moet opgeven na valpartij in openingsetappe Ronde van Catalonië
Vandaag begint de Spaanse rittenkoers, de Ronde van Catalonië. De renners rijden over een heuvelachtig parcours van Calella naar Calella. In 2019 soleerde onze landgenoot en vroege vluchter Thomas De Gendt naar de overwinning in deze rit. Overleven de vluchters vandaag opnieuw het heuvelachtige parcours of laten de sprintersploegen zich deze keer niet verrassen? Volg het hier LIVE.
Lees verder

Bij negatieve coronatest mag Romelu Lukaku straks naar België reizen, maar mag hij wel spelen?
De regionale gezondheidsautoriteit ATS zal niet dwarsliggen. Als de laatste COVID-test van Romelu Lukaku negatief is, mag hij naar België afreizen. Vraag is: mag hij wel spelen? Inter interpreteert de regels op zijn manier.
Lees verder

Het Masterplan Vercauteren ontleed: Club Brugge verdween in de Antwerpse Bermudadriehoek
Een vijfmansdefensie die de nul hield. En voorin Refaelov en Lamkel Zé, die elk scoorden. Twee factoren die cruciaal waren voor de zege van Antwerp gistermiddag. Hét geheim van Franky's Masterplan lag echter in het midden. Het trio Haroun, Hongla en Verstraete had de sleutel van de 0-2 in handen. En van zo'n drie pitbulls pak je die niet makkelijk af. Een analyse.
Lees verder

Binnen en buiten worden één: zo maak je van je terras een extra leefruimte
Droom je van een interieur dat naadloos doorloopt naar je terras en tuin? Met deze tips van bouwsite Livios maak je van je terras een verlengstuk van je woonkamer. Zo geniet je het hele jaar door van een vakantiegevoel in huis.
Lees verder

Een luxe privéverblijf in plaats van een doorsnee hotelkamer: zo brengen celebrities hun 14-daagse quarantaine door
Veel geld maakt niet per se gelukkiger, maar het vergemakkelijkt je leven soms wel. Kijk maar naar deze celebrities die gretig gebruik maken van hun fortuinen om hun verplichte quarantaine in luxe door te brengen. Geen doorsnee hotel voor hen, wel een luxe alternatief dat tot 500.000 euro kan oplopen, inclusief privépolitiebewaking.
Lees verder

Een luxe privé-verblijf in plaats van een doorsnee hotelkamer: zo brengen celebrities hun 14-daagse quarantaine door
Veel geld maakt niet per se gelukkiger, maar het vergemakkelijkt je leven soms wel. Kijk maar naar deze celebrities die gretig gebruik maken van hun fortuinen om hun verplichte quarantaine in luxe door te brengen. Geen doorsnee hotel voor hen, wel een luxe privé-alternatief dat tot 500.000 euro kan oplopen, inclusief privé-politiebewaking.
Lees verder

Reuzenpanda's zien er schattig en knuffelbaar uit: zo agressief zijn ze in werkelijkheid
Ze zien er reuzeschattig uit met hun wit en zwarte vacht en zitten doorgaans rustig rond te kijken terwijl ze op een bamboescheut knabbelen. Maar toch zijn reuzenpanda's niet zo knuffelbaar als ze wel lijken. Dat ondervond een verzorger van dierenpark Pairi Daiza afgelopen weekend nog toen hij te dicht bij de 4-jarige reuzenpanda Tian Bao kwam. Maar hoe agressief zijn deze dieren nu echt?
Lees verder

Is het zinvol om je kraanwater nog meer te filteren? En wat betaal je voor een goede waterfilter?
Recht van de tap of na tussenkomst van een filterkan: iedereen heeft zo zijn voorkeur, maar hoe consumeer je kraanwater nu het best? Is ons kraanwater gezond genoeg om er zo van te drinken of heb je een filtersysteem nodig? Twee experts aan het woord. "Let op met de bereiding van babyvoeding."
Lees verder

De grote emoties van Lieve Blancquaert: "Ik was zo kwaad toen m'n dochter onterecht in de cel zat"
"Vroeger associeerde ik Zaventem met iets positiefs, sinds de aanslagen kan ik er niet snel genoeg weg zijn." In de driedelige docureeks 'En toen was het stil' blikt fotografe Lieve Blancquaert (57) samen met 'Beau Séjour'-regisseur Nathalie Basteyns terug op de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. In het programma had ze intense gesprekken met getuigen, maar in dit interview kijkt ze naar de grote emoties in haar eigen leven. "Toen mijn zoon enkele dagen na zijn geboorte heel erg ziek werd, keerde ik mij van hem af."
Lees verder

Romelu Lukaku test negatief en mag naar België reizen, maar mag hij wel spelen?
Romelu Lukaku testte ook bij zijn laatste Covidtest negatief. Omdat de regionale gezondheidsautoriteit ATS niet dwarsligt, mag hij naar België afreizen. Vraag is: mag hij wel spelen? Inter interpreteert de regels op zijn manier.
Lees verder

Blitse wagens spotten in Tubeke: Rode Duivels verzamelen voor WK-kwalificatieduels
De Rode Duivels zijn 'back in town'. Onze nationale ploeg verzamelt vandaag in Tubeke voor de WK-kwalificatieduels tegen Wales (24/3), Tsjechië (27/3) en Wit-Rusland (30/3).
Lees verder