Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

Explosie in Borgerhout, en ‘Mounir informant’ op garagepoort gespoten: “Maar ik heb niks met drugs te maken”

HLN
Explosie in Borgerhout, en 'Mounir informant' op garagepoort gespoten: "Maar ik heb niks met drugs te maken"
In de Sterlingerstraat in Borgerhout is er vannacht omstreeks 1 uur een explosie geweest, die schade veroorzaakte aan een geparkeerde wagen en enkele gevels. Ook werd een garagepoort beklad met het opschrift 'Mounir Informant'. Alles lijkt erop te wijzen dat de daders in het drugsmilieu gezocht moeten worden.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen stijgen met meer dan 50 procent in sommige provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft fors verder stijgen. De kaart van ons land kleurt daardoor nog steeds erg rood. In Vlaanderen stijgen de besmettingen in sommige provincies met 40 procent en meer, in Wallonië zelfs met meer dan 50 procent. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Tom Boonen over Vlaamse koersen: "Het verschil tussen Grote Drie en de rest is echt niet zo groot"
In onze HLN SPORTCAST van deze week blikt analist Tom Boonen ook vooruit naar de Vlaamse koersen, met als orgelpunt de Ronde van Vlaanderen. Boonen verwacht veel spanning. "Tien à twintig renners zijn in staat om een klassieker te winnen."
Lees verder

Nederlands tv-spel 'De Verraders' waarschijnlijk ook bij ons te zien
Het psychologische tv-spel 'De Verraders', dat een kijkcijferkanon is in Nederland, komt misschien ook naar Vlaanderen. Volgens het Nederlandse RTL4 zou er interesse zijn vanuit België. SBS, het mediabedrijf achter zender Play4, -5 en -6, zegt alvast het programma 'in het oog te houden'.
Lees verder

IN BEELD: Deze foto's tonen hoe moeilijk de operatie in het Suezkanaal is
Het zal nog minstens tot volgende week woensdag duren om de Ever Given, het vastgelopen containerschip dat het Suezkanaal blokkeert, vrij te krijgen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg.
Lees verder

Vrijmaken vastgelopen schip in Suez-kanaal zal week duren, beelden tonen hoe moeilijk operatie is
Het zal nog minstens tot volgende week woensdag duren om de Ever Given, het vastgelopen containerschip dat het Suezkanaal blokkeert, vrij te krijgen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg.
Lees verder

Lakers, zonder geblesseerde LeBron James, lijden vierde nederlaag op rij
De LA Lakers hebben afgelopen nacht in de NBA hun vierde nederlaag op rij geïncasseerd. Zonder de geblesseerde sterspeler LeBron James moest de regerende kampioen in het eigen Staples Center met 101-109 de duimen leggen voor de Philadelphia 76ers.
Lees verder

Michael Douglas vond drugsverslaving zoon loodzwaar: "Het was echt hartverscheurend"
In een interview met 'Entertainment Tonight' heeft Michael Douglas (76) laten weten dat een van de belangrijkste levenslessen voor hem is geweest om grenzen te stellen als het op je kinderen aankomt. "Of het nu om iets groots of kleins gaat: trek ergens een streep. Tot hier en niet verder."
Lees verder

Republikeinse ex-senator opgepakt wegens kiesfraude
Hij leek ermee weggekomen te zijn, maar door er in het openbaar over op te scheppen, zit een voormalige Republikeinse senator uit Florida sinds donderdag in de cel omdat hij een partijgenote aan de overwinning hielp op een onorthodoxe - en illegale - manier.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Grote uitverkoop van planten bij IKEA: "Iedereen die daar was, had planten vast"
Morgen worden de nieuwe coronamaatregelen van kracht en dat zullen ze ook bij IKEA voelen. Je zal er een maand lang alleen kunnen winkelen op afspraak en er mogen nog maximaal vijftig klanten tegelijk naar binnen. Vandaag houdt de bekende meubelzaak nog snel een uitverkoop van planten. En dat is de leden van de Facebookgroep Promojagers België niet ontgaan.
Lees verder

Zita Wauters, dochter van Koen Wauters, over opgroeien in lockdown: "Ik word dit jaar zeventien en ben nog nooit naar een fuif kunnen gaan"
Kleine meisjes worden groot, ook in lockdown. Zita Wauters (16), dochter van Koen Wauters (53) en Valerie De Booser (41), zag haar sweet sixteen aan haar neus voorbijgaan. Ze wil weer voltijds naar school en ze mist haar vrijheid. "Ik zou op deze leeftijd met mijn ouders moeten discussiëren over hoe laat ik thuis ben na een fuif", zegt ze over wat een bijzonder lastig jaar is.
Lees verder

Zita Wouters, dochter van Koen Wouters, over opgroeien in lockdown: "Ik word dit jaar zeventien en ben nog nooit naar een fuif kunnen gaan"
Kleine meisjes worden groot, ook in lockdown. Zita Wauters (16), dochter van Koen Wauters (53) en Valerie De Booser (41), zag haar sweet sixteen aan haar neus voorbijgaan. Ze wil weer voltijds naar school en ze mist haar vrijheid. "Ik zou op deze leeftijd met mijn ouders moeten discussiëren over hoe laat ik thuis ben na een fuif", zegt ze over wat een bijzonder lastig jaar is.
Lees verder

Chinezen roepen na katoenrel op tot boycot van steeds meer kledingmerken
Steeds meer buitenlandse kledingmerken raken verwikkeld in de controverse over katoen afkomstig uit de Chinese regio Xinjiang, waar veel Oeigoeren in 'heropvoedingskampen' leven. Dat verschillende bedrijven hun zorgen uiten over dwangarbeid in de belangrijke katoenregio, heeft bij Chinezen kwaad bloed gezet.
Lees verder

Groen vraagt uitleg over ventilatie en CO2-meters: "Weyts wil zijn politieke gelijk halen op de rug van de scholen"
Groen wil Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) interpelleren over het gebrek aan CO2-meters en ventilatieplannen in de Vlaamse klassen. "Samen met de experts hameren wij al maanden op het belang van ventilatie, luchtverversing en CO2-meters in klassen. De adviezen en aanbevelingen van experts en onze vragen werden keer op keer van tafel geveegd", zegt parlementslid Elisabeth Meuleman. Zij wil dat er na de paasvakantie een plan op tafel ligt.
Lees verder

LIVE E3 SAXO BANK CLASSIC. Wie neemt het kroontje van Stybar over in Harelbeke?
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Waterfactuur gezinnen stijgt door lockdown
Heel wat gezinnen kijken tegen een hogere waterfactuur aan als gevolg van het toenemend waterverbruik wegens de lockdownmaatregelen. Voor sommige gezinnen kunnen de extra kosten oplopen tot 100 euro per jaar of meer. Dat meldt de consumentenorganisatie Test-Aankoop.
Lees verder

Lasagne gardening: de slimme tuinoplossing voor luilakken met groene vingers
Met een derde lockdown in aantocht, ziet het ernaar uit dat we nog een tijdje langer creatief zullen moeten zijn. Misschien is 'Lasagna gardening' of tuinieren voor luierikken wel iets voor jou. Een simpele, beginnersvriendelijke manier van tuinieren die van je gazon een moestuin maakt.
Lees verder

Prins Albert van Monaco heeft kritiek op interview Harry en Meghan: "Dit was niet het juiste platform"
Prins Albert van Monaco (63) heeft zich - net zoals andere wereldleiders - uitgesproken over het interview van Harry (36) en Meghan (39) met Oprah Winfrey. Hoewel hij begrijpt waarom het koppel hun frustraties wilde delen, vond hij dit niet de juiste manier. "Ik vond het wel een beetje ongepast, ja."
Lees verder

Je vaccinatie-uitnodiging online opzoeken? Vlaamse overheid vraagt even geduld door grote toevloed gebruikers
Wie op dit moment niet tot de doelgroep van de te vaccineren inwoners behoort, wordt gevraagd om nog even te wachten met het raadplegen zijn online 'Burgerprofiel'. Gisteren schreven we al dat elke Vlaming zich daar kan op inschrijven om meteen zijn uitnodiging te krijgen als hij of zij aan de beurt is, maar door de grote toevloed van gebruikers kampt het platform nu met technische problemen.
Lees verder

Louise moet uit 'The Voice' stappen na zware val: "Gaan slapen en op de grond wakker geworden met overal bloed"
Voor Louise Goedefroy (23) uit Ternat was 2020 een serieus pechjaar, en niet alleen door corona. Ze zette eindelijk de stap om deel te nemen aan 'The Voice' én kon drie coaches overtuigen om te draaien, maar een zware val - met een dubbele kaakbreuk tot gevolg - strooide roet in het eten. Ze vertelt wat er precies gebeurde die bewuste ochtend, wat de gevolgen waren en hoe het nu met haar gaat. "Sowieso doe ik volgend jaar opnieuw mee, want ik wil echt weten tot waar ik kan komen in de wedstrijd."
Lees verder