Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 maart 2021

EK BELOFTEN. Nmecha brengt Duitsland op voorsprong tegen Hongarije

HLN
EK BELOFTEN. Nmecha brengt Duitsland op voorsprong tegen Hongarije
Anderlecht-spits Nmecha bracht Duitsland na een uur voetballen op voorsprong tegen Hongarije. Hij torende boven de Hongaarse verdedigers uit en kopte de bal tegen de touwen.
Lees verder

EK BELOFTEN. Nmecha trefzeker voor Duitsland - Nederland met Lang niet voorbij Roemenië
In de schaduw van de WK-kwalificatiewedstrijden werd vanavond ook het EK voor beloften op gang getrapt. Dat gebeurde meteen met enkele spelers uit onze Belgische competitie. Hoe zij het er van af gebracht hebben, ontdekt u in dit overzicht.
Lees verder

RECENSIE. 'De Wonderjaren': "Ook als ouder zou ik niet gelukkig worden van houterige filmpjes over opruimen"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'De Wonderjaren', een entertainmentprogramma met Dieter Coppens (43) en Siska Schoeters (38) over opvoeding in de breedste zin van het woord. De eerste aflevering bevatte een sterke getuigenis over een tienermeisje met anorexia nervosa, maar de andere items konden onze recensent minder overtuigen. "'De Wonderjaren' toonde ook aan dat het samenzetten van twee charismatische tv-figuren geen garantie is voor chemie op het scherm."
Lees verder

Maarten Vansteenkiste over paaspauze: "Krachtig signaal, maar afwachten of dit aanvaard wordt"
Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) vindt dat het pakket maatregelen dat is aangekondigd een "krachtig signaal is dat de situatie ernstig is". De meest recente cijfers tonen een stijgend risicobewustzijn en bezorgdheid bij de bevolking. Maar het is afwachten of de motivatie om de nieuwe coronamaatregelen te volgen ook zal opveren, zoals in november is gebeurd. "Want toen heeft men geen beloftes moeten intrekken", klinkt het.
Lees verder

Judoka Roxane Taeymans beëindigt carrière: "Ik heb besloten een ander pad te bewandelen"
Roxane Taeymans zet een punt achter haar judocarrière. Dat deelde de 29-jarige Antwerpse, nummer 37 van de wereld in de klasse tot 70 kilogram, woensdag via haar sociale media mee.
Lees verder

Rode Duivels verspillen ondanks vroege achterstand weinig energie aan Wales en starten perfect aan WK-kwalificaties
België heeft z'n start in de kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar niet gemist. De Rode Duivels rekenden in Leuven al bij al eenvoudig af met Wales, dat wel snel op voorsprong kwam. Kevin De Bruyne, Thorgan Hazard en Romelu Lukaku tekenden voor de Belgische goals.
Lees verder

KIJK LIVE. Rode Duivels starten perfect aan WK-kwalificaties en verspillen weinig energie aan Wales, volg nu de nabeschouwing met Mulder, Degryse en Ceulemans!
België heeft z'n start in de kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar niet gemist. De Rode Duivels rekenden in Leuven al bij al eenvoudig af met Wales, dat wel snel op voorsprong kwam. Kevin De Bruyne, Thorgan Hazard en Romelu Lukaku tekenden voor de Belgische goals.
Lees verder

"De Rode Duivels zijn als een Zwitsers klokje: betrouwbaar, het motortje blijft rustig draaien"
Netjes. Professioneel. Vakkundig. En af en toe zwierig. De Rode Duivels startten prima aan de WK-kwalificatie. Na een vroege achterstand zette 'De bende van De Bruyne' orde op zaken.
Lees verder

WK KWALIFICATIES. Genk-middenvelder Thorstvedt scoort voor Noorwegen - Frankrijk niet voorbij Oekraïne
Dat onze Rode Duivels met 3-1 wonnen van Wales weet u wellicht al, maar op veel andere Europese velden werd vanavond ook gevoetbald. Hieronder vindt u een overzicht van al die actie, met de resultaten van toplanden Frankrijk en Portugal, de uitslag van de andere wedstrijd in de poule van België en hoe het de spelers uit de Belgische competitie is vergaan tijdens hun interlandverplichtingen.
Lees verder

Van SMS-alert tot ontradingscampagne: zo wil NMBS drukte richting kust beter beheren
Het overleg tussen de gouverneur van West-Vlaanderen, enkele kustburgemeesters en de NMBS van woensdagavond was productief. Dat zei gouverneur Carl Decaluwé na afloop. Volgens de gouverneur zal NMBS de nodige maatregelen nemen om de toeristenstroom richting kust beter te beheren. Begin deze week stelde de gouverneur nog minister van Mobiliteit Georges Gilkinet in gebreke na een vruchteloos overleg.
Lees verder

ONS RAPPORT. Degelijk over heel de lijn, uitblinkers heersten op de middenstrook
Opdracht volbracht voor onze Rode Duivels, met de 3-1-zege tegen Wales in de opener van de kwalificatiecampagne voor het WK 2022 in Qatar. Niemand viel door de mand, terwijl het verschil toch vooral werd gemaakt op de middenstrook. Onze punten:
Lees verder

POLL. Iedereen Martínez! Wie moet straks mee naar het EK? Stel zelf uw ideale selectie samen!
De scalp van Wales hebben we beet, later deze week moeten ook die van Tsjechië en Wit-Rusland volgen. De Rode Duivels zijn aan de kwalificatiecampagne voor het WK begonnen en dat is tegelijk ook een laatste test voor het EK van deze zomer. Hoog tijd dus om te peilen naar de ideale mix van 23 spelers die Roberto Martínez binnen dik twee maanden moet meenemen naar het EK. Stem hieronder op uw uitverkorenen!
Lees verder

Coronatestreis naar Rhodos is enorm succes bij onze noorderburen: 5.000 registraties in twee uur
Het regent aanmeldingen in Nederland voor een proefvakantie op het Griekse eiland Rhodos. Binnen twee uur hebben zeker 5.000 belangstellenden zich geregistreerd. Dat meldt reisorganisatie Sunweb. Het is zo druk, dat de website overbelast is.
Lees verder

Julie en Naomi in de gevarenzone bij 'Big Brother': een van hen mist sowieso de halve finale
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Dankzij een spelletje heeft de bende met Michel een nieuwe huismeester. Hij was hierdoor als eerste zeker van de halve finale, maar voor de Belgische kandidates Julie en Naomi is het nog bang afwachten...
Lees verder

VN: Saudische doodsbedreigingen tegen onderzoeker zaak-Khashoggi
Het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties heeft woensdag bevestigd dat een deskundige en onderzoeker die een VN-onderzoek leidde naar de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi met de dood is bedreigd door een hoge Saudische functionaris.
Lees verder

Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af in zee
De twee projectielen die Noord-Korea donderdagochtend lokale tijd heeft afgevuurd, zijn ballistische raketten. Dat zegt de Japanse premier Yoshihide Suga. Volgens de premier veroordeelt Japan de raketlanceringen ten strengste.
Lees verder

Noord-Korea vuurt opnieuw raket af in zee
Noord-Korea heeft opnieuw een "ongeïdentificeerd projectiel" afgevuurd in zee. Dat meldt het Zuid-Koreaanse leger vandaag.Er zijn nog geen details over welk type projectiel is afgevuurd en over hoeveel het juist gaat, meldt de generale staf aan het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap.
Lees verder

LIVE. Brazilië overschrijdt kaap van 300.000 coronadoden
Het Overlegcomité heeft beslist dat kappers en niet-essentiële contactberoepen opnieuw de deuren moeten sluiten. Een bezoek aan niet-essentiële winkels kan enkel op afspraak. Op de kleuterklassen na gaan ook de scholen volgende week dicht, al gaan de examens van volgende week wél nog door. Experts zijn tevreden met de 'paaspauze' van vier weken, maar er klinkt ook veel kritiek. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

Politie pakt man op die met vuurwapens supermarkt in Atlanta binnenstapt
In de Amerikaanse stad Atlanta, in de staat Georgia, is een man opgepakt die met vuurwapens een supermarkt was binnengestapt. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.
Lees verder

20.000 geëvacueerde Australiërs kunnen nog steeds niet naar huis na overstromingen
In de Australische staat New South Wales kunnen vandaag ongeveer 20.000 mensen nog steeds niet naar huis, na hun evacuatie wegens overstromingen. Na dagen van zware regenval verscheen er woensdag een blauwe hemel boven delen van de staat, maar de autoriteiten waarschuwden dat sommige gebieden nog steeds risico lopen op overstromingen.
Lees verder