Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 30 maart 2021

“Eerste en meteen beste babycadeau”: Dominique en Jolien krijgen elk 6 maanden ouderschapsverlof van Volvo, voor ...

HLN
"Eerste en meteen beste babycadeau": Dominique en Jolien krijgen elk 6 maanden ouderschapsverlof van Volvo, voor het kindje dat ze in oktober verwachten
"Het beste nieuws dat we vandaag al gehoord hebben", noemen ouders in spe Jolien Persijn (35) en Dominique De Wilde (37) het. Als werknemers van Volvo Car Gent mogen ze, net als alle personeelsleden van de Zweedse autobouwer die na 1 april een kindje krijgen, elk zes maanden ouderschapsverlof opnemen.
Lees verder

Tomas Van den Spiegel in de HLN SPORTCAST: "Als ik de situatie interpreteer, dan heb ik het gevoel dat Parijs-Roubaix gereden wordt"
In de aflevering van onze HLN SPORTCAST van deze week was ook Tomas Van den Spiegel even te gast. De CEO van Flanders Classics sprak onder meer over de eigenheid van Gent-Wevelgem, een nieuwe startplaats voor de Ronde van Vlaanderen én over een mogelijk doorgaan van Parijs-Roubaix.
Lees verder

Lasterzaak tegen Donald Trump van vrouw die zegt dat ze door hem is aangerand kan doorgaan
De rechtszaak die een vrouw tegen Donald Trump had aangespannen wegens laster kan doorgaan. De hoogste rechtbank in New York oordeelde dinsdag dat de zaak verder kan nu Trump geen president meer is.
Lees verder

Netflix wil tegen eind 2022 klimaatneutraal zijn
De videostreamingdienst Netflix wil tegen het einde van volgend jaar klimaatneutraal zijn. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

IMF: "Vooruitzichten wereldeconomie beter door coronasteun Biden"
"De vooruitzichten voor de wereldeconomie zijn verbeterd door het Amerikaanse coronasteunpakket van president Joe Biden en de voortgang met de vaccinatiecampagnes in diverse landen". Dat heeft topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd in een speech. Volgens haar zal het fonds daarom zijn ramingen voor de wereldeconomie opwaarts bijstellen.
Lees verder

Juntaleider Myanmar organiseert uitbundig feest terwijl zijn troepen meer dan 100 burgers doden op straat
Zaterdagavond organiseerde de militaire juntaleider, Min Aung Hlaing, een uitbundig feest terwijl zijn troepen die dag volgens sommige bronnen meer dan 100 burgers hadden doodgeschoten in de straten van Myanmar. Het was de dodelijkste dag sinds de staatsgreep van 1 februari én uitgerekend dan werd met veel vertoon de 'Dag van de Strijdkrachten' gevierd.
Lees verder

Ook Nederlands festival Pinkpop uitgesteld naar 2022: "Amerikaanse acts willen nog niet op tournee"
De 51ste editie van het Nederlandse festival Pinkpop zal ook dit jaar niet plaatsvinden. Dat laat de organisatie weten in een statement. Doordat grote acts hun deelname aan het festival annuleerden, zal Pinkpop pas weer in 2022 plaatsvinden. Pearl Jam is al bevestigd als headliner.
Lees verder

Ook Nederlandse festival Pinkpop uitgesteld naar 2022: "Amerikaanse acts willen nog niet op tournee"
De 51ste editie van het Nederlandse festival Pinkpop zal ook dit jaar niet plaatsvinden. Dat laat de organisatie weten in een statement. Doordat grote acts hun deelname aan het festival annuleerden, zal Pinkpop pas weer in 2022 plaatsvinden. Pearl Jam is al bevestigd als headliner.
Lees verder

Jasper Stuyven start morgen met Trek-Segafredo in Dwars door Vlaanderen
Jasper Stuyven start woensdag in de 75ste Dwars door Vlaanderen. Zijn team Trek-Segafredo had zich afgelopen weekend nochtans teruggetrokken uit Gent-Wevelgem, omdat er een positief coronageval was binnen de ploeg.
Lees verder

'Game Of Thrones' wordt theaterstuk op Broadway en in Londense West End
De succesvolle HBO-reeks 'Game Of Thrones' staat niet op het punt om een stille dood te sterven. Naast verschillende spin off-reeksen die in de maak zijn bij de zender, zal de serie ook worden omgevormd tot een theaterstuk. Dat zal te zien zijn op Broadway in New York, en later ook in de Londense West End-theaters.
Lees verder

Netflix kondigt onverwachts nieuwe afleveringen 'Lucifer' aan
Fans van de Netflix-serie 'Lucifer' hebben er lang op moeten wachten, maar gisteren kondigde de streamingdienst eindelijk de releasedatum voor het vervolg van seizoen 5 aan. Eind mei kunnen we nieuwe afleveringen op de streamingsdienst verwachten.
Lees verder

Football Talk. Lewandowski 4 weken out met knieblessure - Ito heeft aandeel in Japanse monsterzege
Streep door de rekening van Bayern München. Robert Lewandowski (32) heeft een verrekking aan de ligamenten van de rechterknie opgelopen. De topschutter is vier weken out, zo bevestigt de 'Rekordmeister'. "Na de 3-0 overwinning van de Poolse nationale ploeg in Andorra reisde Lewandowski voortijdig terug naar München, waar de diagnose werd gesteld door de medische afdeling." Lewandowski scoorde zondag de eerste twee doelpunten. Na 60 minuten moest hij van het veld. Door de knieblessure mist hij al zeker de Champions League-clash tegen PSG en ook in de competitie zal hij niet kunnen aantreden in de toppers tegen Leipzig en Wolfsburg.
Lees verder

Frans rapport waarschuwt: "Deze zomer wordt misschien strenger dan vorig jaar"
De maatregelen zouden deze zomer wel eens strenger kunnen zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. Daar waarschuwt een rapport van de Franse Wetenschappelijke Raad voor. De voornaamste reden is dat de viruscirculatie allicht hoger zal liggen dan toen.
Lees verder

Kleinzoon van de Queen ondervraagd na reis van 740 kilometer
In het Schotse stadje St. Cyrus was er dit weekend lichte ophef. Enkele lokale inwoners hadden namelijk Peter Phillips, de kleinzoon van de Queen, in hun dorp gespot. Volgens sommige inwoners zou Peter in Schotland op reis zijn. Een reis waardoor het Britse koningshuis weer in the picture komt te staan.
Lees verder

Onze obsessie met borsten blootgelegd: "Waarom wil ik mijn stijve tepels verbergen bij de koeltoog, maar niet het kippenvel op mijn arm?"
Het is een bron van genot, voeding én onvrede. In A Boob's Life schetst journaliste Leslie Lehr onze ingewikkelde relatie met borsten. Waarom is iedereen zo in de ban van een stel opgezwollen melkklieren? Journalist Katrin Swartenbroux gaat op onderzoek uit en maakt enkele verrassende ontdekkingen. Wist jij dat de gemiddelde borst 500 gram weegt en dat onze seksuele obsessie met borsten allesbehalve universeel is?
Lees verder

In de ban van de borst: waarom we het zo moeilijk vinden om neutraal te zijn over vrouwenborsten
Het is een bron van genot, voeding én onvrede. In A Boob's Life schetst journaliste Leslie Lehr onze ingewikkelde relatie met borsten. Waarom is iedereen zo in de ban van een stel opgezwollen melkklieren? Journalist Katrin Swartenbroux gaat op onderzoek uit en maakt enkele verrassende ontdekking. Wist jij dat de gemiddelde borst 500 gram weegt en dat onze seksuele obsessie met borsten allesbehalve universeel is?
Lees verder

Patserig gedrag tegen politieagenten komt verdachte duur te staan
De politie heeft dinsdag een 28-jarige man uit het Zeeuwse Lamswaarde aangehouden op verdenking van witwassen. Hij had eind vorig jaar de aandacht getrokken door tegenover agenten op te scheppen over zijn dure horloge. De man had gezegd dat zijn horloge duurder was dan het jaarsalaris van de agenten. Daarop begon de politie een onderzoek naar de man.
Lees verder

Pearl Jam eerste headliner voor Rock Werchter 2022
Rock Werchter heeft z'n eerste grote naam voor de editie van volgend jaar bekendgemaakt. Pearl Jam wordt de headliner op de openingsdag van het festival, op donderdag 30 juni 2022. Dat heeft de band zelf bekendgemaakt.
Lees verder

Einde seizoen voor Anderlecht-doelman Van Crombrugge? "Doel is om hem fit te krijgen voor voorbereiding op volgend seizoen"
Pech voor Anderlecht. Doelman Hendrik Van Crombrugge (27) zal langer dan verwacht onbeschikbaar zijn na "een kleine terugval in de opbouwfase" van zijn revalidatie.
Lees verder

Waarom het zo belangrijk is om ziekenhuizen niet te laten vollopen: hoe drukker op intensieve, hoe minder Belgen corona overleven
De kans dat het aantal coronadoden de komende weken opnieuw toeneemt, is reëel. Dat heeft alles te maken met het tempo waaraan de IC-bedden zich vullen. Vanaf volgende dinsdag moeten alle ziekenhuizen weer meer capaciteit vrijmaken en moeten ze zich zelfs klaar houden om nieuwe bedden te creëren. Dat zal nefast zijn voor de overlevingskansen van Covid-19-patiënten.
Lees verder