Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 maart 2021

Drugsmaffia beraamt mogelijk aanslag: Bart De Wever permanent bewaakt

HLN
Drugsmaffia beraamt mogelijk aanslag: Bart De Wever permanent bewaakt
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wordt sinds vorige week permanent bewaakt omdat drugscriminelen mogelijk een aanslag beramen.
Lees verder

"Wie aandelen bezit, mag rekenen op een waslijst van belastingen": hoe vermijd je dat je te veel betaalt? Pascal Paepen geeft advies
Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je in onze reeks Starten met beleggen door de jungle. Vandaag: welke belastingen betaal je als belegger? En vooral: hoe kan je je belastingfactuur verlagen? "Vorig jaar betaalden Belgische beleggers ruim 3,8 miljard euro aan roerende voorheffing en beurstaks."
Lees verder

Marc Noppen (UZ Brussel) ziet aantal patiënten stijgen richting belangrijke grens: "We houden ons hart vast"
CEO Marc Noppen van het UZ Brussel maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal patiënten in zijn ziekenhuis. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live. Bijna de helft van het aantal bedden op intensieve zorg ligt intussen vol en dan zou overgeschakeld moeten worden naar een volgende fase, die gevolgen zal hebben voor de niet-kritieke zorg. "We houden ons hart vast", klinkt het.
Lees verder

Marc Noppen (UZ Brussel) ziet aantal patiënten stijgen richting grens: "We houden ons hart vast"
CEO Marc Noppen van het UZ Brussel maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal patiënten in zijn ziekenhuis. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live. Bijna de helft van het aantal bedden op intensieve zorg ligt intussen vol en dan zou overgeschakeld moeten worden naar een volgende fase, die gevolgen zal hebben voor de niet-kritieke zorg. "We houden ons hart vast", klinkt het.
Lees verder

Disney stelt Armie Hammer-film uit wegens kannibalismeschandaal
Eigenlijk had de Disneyfilm 'Death On The Nile' al in december 2019 moeten uitkomen, maar de makers lijken voor het ongeluk geboren. Eerst was er de coronacrisis die roet in het eten gooide. Nu moeten ze ook rekening houden met het kannibalismeschandaal rondom hoofdrolspeler Armie Hammer (34).
Lees verder

Football Talk. Talent van KV Mechelen trekt naar Anderlecht - Geen licentiezorgen voor Standard?
Daniel Singh, een 15-jarige middenvelder van KV Mechelen, trekt naar Anderlecht. Dat maakte hij zelf bekend op Instragram. "Ik ben blij dat ik voor Anderlecht heb getekend", klinkt het. Bij Malinwa stond Singh bekend als een talent. Hij maakte deel uit van de 'high potentials'.
Lees verder

"Videovergaderingen kunnen deel zakenreizen blijvend vervangen"
Er is een grote kans dat videovergaderingen een deel van de zakenreizen blijvend vervangen. Ook kostenbesparingen van bedrijven en de impact van luchtvaart op het klimaat kunnen een rem zetten op het herstel van het aantal zakenreizen, schrijft kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de luchtvaartsector. Moody's acht het onwaarschijnlijk dat die voor 2024 volledig is hersteld van de coronacrisis.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Strengere maatregelen kunnen na week al effect hebben"
Volgens biostatisticus Geert Molenberghs zitten we met de stijging van de huidige coronacijfers binnenkort aan 10.000 besmettingen per dag. "Maar strenge maatregelen kunnen na een week al effect hebben", zegt Molenberghs ook.
Lees verder

Haaland en Noorse ploegmaats maken vandaag een statement: "We willen druk uitoefenen op FIFA"
De Noorse voetballers gaan vandaag bij de start van de WK-kwalificatie een statement maken, als steunbetuiging aan de gastarbeiders in Qatar. Bondscoach Staale Solbakken wilde op de persconferentie niet verklappen wat zijn spelers van plan zijn.
Lees verder

Het wachten beu: 'Black Widow' vanaf juli tegelijkertijd in zalen en op Disney+
Disney is, net zoals vele fans, het wachten beu. De langverwachte Marvel-film 'Black Widow', met Scarlett Johansson in de titelrol, verschijnt in juli. Of de bioscopen nu open zijn of niet, zo kondigt de studio aan.
Lees verder

Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste: "Het is fout om te veronderstellen dat strenge maatregelen per definitie demotiveren"
"Het is fout om te veronderstellen dat strenge maatregelen per definitie demotiveren. Kadering en timing is bepalend zodat we vrijwillig vrijheid inruilen voor veiligheid en mentale gezondheid." Dat zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) bij de publicatie van een nieuw rapport van de motivatiebarometer.
Lees verder

Elon Musk op Twitter: "Je kan nu een Tesla kopen met bitcoin"
Amerikanen hebben voortaan de mogelijkheid om bij autofabrikant Tesla af te rekenen met bitcoins. Dat maakte topman Elon Musk via Twitter bekend. Klanten buiten de Verenigde Staten moeten nog even wachten voordat ze elektrische auto's van het merk kunnen kopen met de cryptomunt.
Lees verder

'Schandaalprins' Ernst August krijgt voorwaardelijke straf
'Schandaalprins' Ernst August van Hannover (67) heeft een straf van tien maanden cel met uitstel gekregen van de rechtbank. De man was onder invloed van drank en medicatie toen hij in juli vorig jaar een politieagent verwondde.
Lees verder

Theuns in HLN SPORTCAST over ploegmaat Stuyven: "Er was heel veel druk toen hij overstapte naar de profs"
In de aflevering van onze HLN SPORTCAST van deze week is behalve Tom Boonen ook Edward Theuns te gast. De renner van Trek-Segafredo heeft het tijdens een videogesprek uiteraard over zijn ploegmakker en vriend Jasper Stuyven.
Lees verder

Buschauffeurs ruziën over voorrang, blokkeren half uur lang verkeer in New York
Twee buschauffeurs die in New York tegelijkertijd bij een kruispunt aankwamen, hebben geweigerd elkaar voorrang te verlenen. Daardoor was het verkeer in een wijk in stadsdeel Brooklyn een half uur lang geblokkeerd.
Lees verder

Lakers gaan zonder LeBron James fors onderuit in New Orleans
Regerend kampioen Los Angeles Lakers is op bezoek bij New Orleans Pelicans tegen een forse 128-111 nederlaag aangelopen in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA.
Lees verder

"Nog bijna 50 jaar wachten op gelijk loon tussen vrouwen en mannen"
De loonkloof tussen vrouwen en mannen verkleint, maar bedraagt nog altijd 23 procent. Dat betekent dat vrouwen 84 dagen langer moeten werken om evenveel te verdienen als mannen op een jaar tijd. 'Equal Pay Day', de jaarlijkse campagne van de progressieve vrouwenbeweging zij-kant, valt dit jaar dan ook op de 84ste dag van het jaar, 25 maart.
Lees verder

Gewezen postbaas heeft recht op vertrekpremie van 500.000 euro volgens zijn contract: "Voer voor juridische discussie"
Gewezen CEO van bpost Jean-Paul Van Avermaet heeft volgens zijn contract "recht op een vertrekpremie van 500.000 euro ingeval bpost zijn mandaat voortijdig verbreekt omwille van een andere reden dan een ernstige contractbreuk". Of hij die premie ook effectief zal krijgen, is nog maar de vraag. De interpretatie van de clausule is volgens minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) voer voor een juridische discussie.
Lees verder

Lothar en Nick uit 'Blind Getrouwd' werken nu ook samen: "Zonder zijn medeweten gesolliciteerd"
Sinds ze allebei - weliswaar apart - deelnamen aan 'Blind Getrouwd' zijn Lothar Callaerts (27) en Nick Laenen (39) goeie vrienden geworden... die intussen ook voor hetzelfde bedrijf werken. Tijd voor een gesprek over hun job, coronakilo's en hun hechte vriendschap, die tijdens een weekendje weg ontstond. "Na het beslissingsmoment in 'Blind Getrouwd' zijn we allebei in een zwart gat gevallen."
Lees verder

De 14 gedaantes van Cruijff, vandaag 5 jaar overleden: vader van Barça, kettingroker, máár bovenal een genie
Vijf jaar geleden moesten we afscheid nemen van voetbalgrootheid Johan Cruijff. Sinds zijn debuut in 1964 kleurde de Amsterdammer het voetbal en drukte hij zijn stempel op een spelletje dat miljoenen mensen boeit. Cruijff inspireerde, schonk de wereld een archief aan briljante doelpunten en hertekende het voetbal. Eén man. Eén leven. Veertien gedaantes. Van godenzoon over kettingroker tot boelzoeker die in de clinch ging met Van Gaal en co.
Lees verder