Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

Deze supporters willen meteen aandeel van Club Brugge: “Financieel risico? Maakt niet uit, het gaat om het eergevoe...

HLN
Deze supporters willen meteen aandeel van Club Brugge: "Financieel risico? Maakt niet uit, het gaat om het eergevoel"
Als eerste Belgische voetbalclub wil Club Brugge naar de beurs (Euronext Brussel). Heel wat supporters beginnen al luidop te dromen van een aandeel. Al heeft dat niks te maken met financiële overwegingen. "Opbrengst? Dat maakt ons niet uit. We willen gewoon nóg meer deel uitmaken van de familie. Club Brugge zit in ons DNA." Acteur Rik Verheye, fervent aanhanger van Club, houdt de boot wél nog even af.
Lees verder

LIVE. Ter Stegen redt penalty! Barcelona houdt kansen op verlengingen gaaf
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE. GOAL! Braithwaite trapt Barcelona virtueel naar finale Copa del Rey
• Aftrap: 21u
Lees verder

Tielemans en Leicester verspelen dure punten tegen laagvlieger Burnley
Leicester City heeft in de Premier League twee punten verspeeld tegen Burnley. De formatie van coach Brendan Rodgers kwam tegen de laaggeklasseerde opponent niet verder dan 1-1. Rode Duivels Youri Tielemans en Timothy Castagne speelden 90 minuten bij Leicester. Tielemans trapte in de slotminuten op de paal.
Lees verder

Na ook in beroep te zijn veroordeeld voor moord: Christian Van Eyken en Sylvia B. stappen naar Cassatie
Voormalig Vlaams parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia B. stappen naar het Hof van Cassatie. Dat heeft Laurent Kennes, een van hun advocaten, bekendgemaakt. Op 16 februari werd het koppel door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot 27 jaar gevangenisstraf voor de moord op de voormalige partner van Sylvia B.
Lees verder

Britse regering opnieuw op ramkoers met EU over grenscontroles
Het zit er opnieuw bovenarms op tussen de Britse regering en de Europese Commissie. Nadat Londen dinsdag bekendgemaakt had dat het eenzijdig de afspraken rond de grenscontroles in de Ierse Zee wil aanpassen, reageert de Commissie dat "het de tweede keer is dat de Britse regering op het punt staat het internationaal recht met de voeten te treden".
Lees verder

South Carolina wil gevangenen in dodencel laten kiezen tussen elektrische stoel en vuurpeloton
De Amerikaanse staat South Carolina wil ter dood veroordeelde gevangenen drie opties voorleggen voor hun executie: een dodelijke injectie, de elektrische stoel of het vuurpeloton. Dat wetsvoorstel - een initiatief van Republikeinse senatoren - komt er omdat in de staat al bijna tien jaar geen executies meer hebben plaatsgevonden, aangezien het middel voor de toediening van dodelijke injecties niet meer beschikbaar is. Critici verwijten de Republikeinen, die zopas een strenge abortuswet invoerden, dat ze er een dubbele moraal op nahouden.
Lees verder

KIJK LIVE. Anderlecht gaat met 1-0 voorsprong rusten tegen Cercle Brugge
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder

Kim Clijsters viert binnen drie weken haar rentree in Miami
Kim Clijsters (37) maakt binnen drie weken haar rentree op de Miami Open (vanaf 22 maart). Dat deelde de organisatie zonet mee.
Lees verder

ASSISEN. Roofmoord op Leo (59) uit Deurne bewezen: "Dit was bruut, buitensporig geweld"
"Wanneer men een slachtoffer op dergelijke wijze knevelt en toetakelt, weet men dat die dit niet kan overleven." Het geweld waarmee Leo Van Rentergem (59) uit Deurne op 20 mei 2018 in zijn eigen woning om het leven werd gebracht, heeft de Antwerpse assisenjury duidelijk doen gruwelen. Zij bevond de drie beschuldigden woensdagavond laat dan ook schuldig aan roofmoord - en niet aan diefstal met geweld zoals de verdediging wilde. Morgen kennen de beschuldigden hun straf. In principe riskeren ze levenslang.
Lees verder

Thuiswonende 85-plussers zijn volgende die 'rijk der vrijheid' al kunnen ruiken: "We zagen onze kaartvrienden al een jaar niet meer"
Zo'n 33.000 uitnodigingsbrieven voor 85-plussers gaan op de post, en daarmee is er een nieuwe groep voor wie het 'rijk der vrijheid' nu wel heel dichtbij komt. Vanaf 15 maart zouden ze naar de vaccinatiecentra mogen. "Wie niet reageert, zal een telefoontje krijgen met de vraag wat er scheelt. De centra bieden oplossingen voor wie niet op hulp van familie of buren kan rekenen."
Lees verder

Geen mondmaskerplicht meer in Texas en Mississippi, Biden scherp: "Het laatste dat we nodig hebben is Neanderthal-denken"
Het besluit van de staten Texas en Mississippi om de mondmaskerplicht te laten vallen kan rekenen op harde kritiek van president Joe Biden. "Het laatste dat we nodig hebben is Neanderthal-denken", zei hij in het Witte Huis tegen journalisten. Mondmaskers doen er nog steeds toe, is zijn boodschap aan de zuidelijke staten.
Lees verder

RECENSIE. 'Huis Gemaakt': "Te weinig kleurrijke figuren en een bos krullen waar Guido Belcanto alleen maar van kan dromen"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag fileert Bram De Brabander 'Huis Gemaakt', waarin negen koppels drie vervallen panden renoveren. De eerste aflevering loste niet alle verwachtingen in, al bracht krullebol Harry wel soelaas. "'Fucking bjistig', da's West-Vlaams voor 'erg geweldig', riep hij continu bij een eerste rondleiding door het krot. Een optimist pur sang, want de eerste gedachtes die in mijn hoofd opkwamen waren vooral 'da's veel schimmel' en 'oei, gaat dat niet instorten'."
Lees verder

RECENSIE. 'Huis Gemaakt': "Te weinig kleurrijke figuren en heel optimistische West-Vlamingen"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag fileert Bram De Brabander 'Huis Gemaakt', waarin negen koppels drie vervallen panden renoveren. De eerste aflevering loste niet alle verwachtingen in, al bracht krullebol Harry wel soelaas. "'Fucking bjistig', - da's West-Vlaams voor 'erg geweldig' - riep hij continu bij een eerste rondleiding door het krot. Een optimist pur sang, want de eerste gedachtes die in mijn hoofd opkwamen waren vooral 'da's veel schimmel' en 'oei, gaat dat niet instorten'."
Lees verder

KIJK LIVE. Cercle Brugge komt dicht bij gelijkmaker, Anderlecht leidt nog steeds met 1-0
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder

Motorrijder overleden bij ongeval in Heusden-Zolder, buurtbewoner tracht slachtoffer nog te redden: "Was ongelijke strijd"
Deze avond omstreeks 20.30 vond er een dodelijk ongeval plaats op grondgebied Heusden-Zolder. Een motorrijder is om het leven gekomen. Dat bevestigt burgemeester Mario Borremans (GOED). De feiten speelden zich af in Rekhovenstraat, op de grens tussen Viversel en Rekhoven.
Lees verder

Motorrijder overleden bij ongeval aan Rekhovenstraat. Buurtbewoner Eddy tracht slachtoffer nog te redden: "Was ongelijke strijd"
Deze avond omstreeks 20.30 vond er een dodelijk ongeval plaats op grondgebied Heusden-Zolder. Een motorrijder is om het leven gekomen. Dat bevestigt burgemeester Mario Borremans (GOED). De feiten speelden zich af in Rekhovenstraat, op de grens tussen Viversel en Rekhoven.
Lees verder

Porsche van Diego Maradona is te koop (en hij staat in... Vichte)
De grijze Porsche 911 die stervoetballer Diego Maradona in de jaren '90 kocht om door de straten van het Spaanse Sevilla rijden, staat momenteel te koop bij het Britse veilinghuis Bonhams. In afwachting van het winnende bod, wordt de wagen veilig bewaard in een loods in het West-Vlaamse Vichte.
Lees verder

Eerste koppel moet 'Huis Gemaakt' al meteen verlaten
Na amper één aflevering is het eerste duo in het verbouwprogramma 'Huis Gemaakt' al gesneuveld. Charlotte en Thibaut konden juryleden Cerina Marchetta en Gert Voorjans het minst overtuigen met hun maquette.
Lees verder

KIJK LIVE. Kan Cercle Brugge Anderlecht nog bedreigen in de slotfase?
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder