Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 maart 2021

Dertiger sterft bij steekpartij in Tielt: dader nog op de vlucht

HLN
Dertiger sterft bij steekpartij in Tielt: dader nog op de vlucht
Bij een steekpartij in de Felix D'Hoopstraat in het West-Vlaamse Tielt is zaterdagavond laat een man om het leven gekomen. "Er zijn nog geen verdachten opgepakt", bevestigt het parket.
Lees verder

Collega's starten petitie voor Joris (59), die niet in aanmerking komt voor longtransplantatie
Medewerkers van fietsbedrijf Cool Electro Cycles zijn een petitie begonnen voor Joris Deconinck (59), de man die geen kans meer maakt op nieuwe longen na een coronabesmetting. "We hopen hiermee nog iets te kunnen doen voor onze collega."
Lees verder

Politie legt verjaardagsfeest met zeven aanwezigen stil in woning in Gent
De Gentse politie heeft zaterdagavond een verjaardagsfeest met 6 volwassenen en een minderjarige stilgelegd. De meerderjarige aanwezigen krijgen een boete voor samenscholing.
Lees verder

Politie legt verjaardagsfeest met 7 aanwezigen stil in woning in Gent
De Gentse politie heeft zaterdagavond een verjaardagsfeest met 6 volwassenen en een minderjarige stilgelegd. De meerderjarige aanwezigen krijgen een boete voor samenscholing.
Lees verder

EK INDOOR. Rani Rosius snelt naar halve finale op 60m, Berings test positief voor covid 19 en miste halve finales
België staat aan de leiding in de medaillestand op het EK indoor na het verrassende goud van Elise Vanderelst gisteren op de 1.500m en het goud en zilver van Nafi Thiam en Noor Vidts vrijdag in de vijfkamp. Hoe vergaat het de Belgen vandaag in het Poolse Torun?
Lees verder

200 bewoners geëvacueerd na brand in asielcentrum Lanaken
Iets voor 10 uur zondagochtend is brand ontstaan in het asielcentrum aan Molenbergstraat in Lanaken. Zo'n 200 bewoners werden uit veiligheid geëvacueerd.
Lees verder

OVERZICHT. Nieuwe coronamaatregelen in ministerieel besluit gegoten: dit zijn de regels die vanaf morgen gelden
In het Staatsblad zijn zonet de gewijzigde coronamaatregelen gepubliceerd die vanaf morgen ingaan. Zo mogen we buiten tot tien mensen zien, mogen er meer mensen naar begrafenissen en mogen de ijskarren weer uitrijden. We zetten de nieuwe maatregelen nog eens op een rij.
Lees verder

LIVE GP MONSERÉ. Kopgroep is weg, Cavendish op zoek naar eerste zege in drie jaar
Eén dag na de Strade Bianche staat in ons land de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré op het programma. Goed voor 202 kilometer in en rond Hooglede en Roeselare. Vorig jaar won Fabio Jakobsen, die vandaag niet aan de start staat. Mag er dit jaar opnieuw een spurter vieren? Met onder meer Merlier, Cavendish en Dupont staan er alvast een pak snelle mannen aan de start. Volg de GP Monseré hier LIVE!
Lees verder

Vaccinatieteller België: zo ver staat ons land met de vaccins, en hier staan we in vergelijking met het buitenland
De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
Lees verder

Wolfsburg-verdediger trekt aan noodrem met hallucinante tackle, Casteels moet zich na 673 minuten nog eens omdraaien
Koen Casteels heeft zich zaterdag na 673 minuten zonder tegendoelpunt nog eens moeten omdraaien, op bezoek bij Hoffenheim. Maar na de wedstrijd ging vooral de rode kaart van Wolfsburg-ploegmaat Paulo Otavio over de tongen. De Braziliaan trok in de slotminuten aan de noodrem met een vliegende tackle.
Lees verder

Lichaam aangetroffen in Leie in Menen
Langs de Noordkaai in Menen werd zondag een levenloos lichaam in de Leie aangetroffen. Dat gebeurde op zo'n 500 meter van de N32. De brandweer en politie kwamen ter plaatse, maar hulp voor het slachtoffer kon niet meer baten.
Lees verder

Berings legt positieve coronatest af op EK indoor: "Kapot van dit nieuws"
Eline Berings heeft zaterdag in het Poolse Torun een positieve coronatest afgelegd en mag daardoor zondagmiddag op het EK atletiek indoor niet aantreden in de halve finales van de 60m horden bij de vrouwen, zo maakte Berings zondag bekend op Twitter.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Wie snelt naar eerste gele trui op licht hellende aankomst?
Vandaag gaat in Frankrijk Parijs-Nice van start. In en rond Saint-Cyr-l'École krijgen de renners enkele hellingen voor de wielen geschoven, maar een massasprint lijkt in de maak. Wie snelt op de licht hellende aankomst naar de eerste gele trui in de 'Koers naar de Zon'? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

De man van Sofie (35) voelt zich verstikt en wil meer vrijheid. Relatietherapeut Wim Slabbinck: "Dit hoeft niet negatief te eindigen"
Het kon niet rap genoeg gaan in het begin: trouwen, huisje bouwen en drie kinderen om van te houden. Maar vijftien jaar later staat het huwelijk van Sofie (35) en Dennis (36) plots op de helling. "Dennis heeft het telkens over 'vrij zijn'. Maar als ik dan vraag wat hij juist wil, kan hij daar geen antwoord op geven. Hij voelt zich verstikt", vertelt Sofie ons. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies. "Mannen kunnen een verstikkend gevoel krijgen als ze regelmatig emotioneel geladen gesprekken moeten voeren."
Lees verder

Dit staat er vandaag op het spel bij de presidentsverkiezingen van FC Barcelona
Bijna 110.000 socio's van FC Barcelona mogen vandaag kiezen wie de komende vijf jaar hun nieuwe voorzitter zal zijn. Ronald Koeman kan vooralsnog gerust zijn; geen van de drie kandidaten overweegt een onmiddellijke trainerswissel.
Lees verder

Kunnen wilde dieren ervoor zorgen dat corona nooit meer van deze planeet verdwijnt?
De Universiteit Antwerpen onderzoekt welke dieren in ons land vatbaar zijn voor SARS-CoV-2, het virus dat corona veroorzaakt. De ratten in de Antwerpse riolen werden al onder loep genomen. In de zoo wordt nagegaan of verzorgers of bezoekers zoogdieren besmet hebben. Maar waarom willen we dit zo graag weten? En als wilde dieren geïnfecteerd raken met corona, betekent dit dan dat dit virus nooit meer van onze planeet zal verdwijnen?
Lees verder

"Als ik over Lien praat, moet ik vaak nog huilen. Een moeder hoort haar dochter niet te begraven": 'Leef!' brengt aangrijpend portret van Lien (36), zelf mama van Jasmijn (7)
Lien D'Alleine (36) kreeg in 2019 te horen dat ze een zeldzame vorm van galwegkanker heeft. In 'Leef!' op Play4 volgt James Cooke de laatste maanden van haar leven, tot twee dagen voor ze sterft. De kracht, positiviteit en het relativeringsvermogen van de sterke vrouw uit Brugge spatten van het scherm. "Ze had alles voorbereid, zoals ze ons tijdens haar leven ook altijd wist te verrassen", zegt haar mama Dorien.
Lees verder

Jean-Marie Dedecker blijft strijden voor paasvakantie mét horeca aan zee: "In Middelkerke zullen we terrassen opstellen. Dan mogen politici komen kijken dat het veilig kan"
Jean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. "De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren", zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. Hij herhaalde daarmee zijn oproep van vrijdag.
Lees verder

MR-voorzitter Bouchez wil dat avondklok al in april opgeheven wordt: "Ten laatste bij opening horeca"
Voor Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van meerderheidspartij MR, moet de avondklok zo snel als mogelijk afgeschaft worden in België. Hij wil het verbod om tussen middernacht en 5 uur op straat te komen, in april weer opbergen, en ten laatste op het moment dat de horeca opengaat op 1 mei. Dat zei hij in De Zevende Dag. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat de avondklok op elk volgend Overlegcomité geëvalueerd zal worden.
Lees verder

UFC-wereld ontstemd nadat Rus zijn opponent "walgelijke" kniestoot in gezicht geeft tijdens titelmatch in Vegas
Ongezien tafereel in de UFC. In een van de drie titelgevechten gisteravond in Las Vegas is Bantamgewichtkampioen Petr Yan (28) gediskwalificeerd. De Rus deed zijn bijnaam 'No Mercy' alle eer aan door zijn opponent Aljamain Sterling (31) een kniestoot in het gezicht te geven, wat verboden is. Achteraf gaf Yan toe dat hij in de fout ging.
Lees verder