Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 maart 2021

DEEL 2. Ook leidinggevenden en jeugdtrainers in opspraak: “Zodra iedereen weg is, veranderen ze in tirannen”

HLN
DEEL 2. Ook leidinggevenden en jeugdtrainers in opspraak: "Zodra iedereen weg is, veranderen ze in tirannen"
De turnwereld houdt z'n adem in. Op 31 maart moet het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie, in het leven geroepen door Vlaams Sportminister Ben Weyts (N-VA), naar de wantoestanden in Gent klaar zijn. Tientallen ex-gymnasten en ouders vragen zich af welk gevolg er aan hun klachten en getuigenissen wordt gegeven. Maar wie klagen ze nu precies aan en wat zijn de verwijten? In deel 2 behandelt HLN de leidinggevenden en jeugdtrainers. "Het is niet omdat ze nu weg zijn, dat ze ermee moeten wegkomen."
Lees verder

Van glazen bloemen tot het fotofestival in West-Vlaanderen. Met deze zeven klein gelukskes hou jij je dit weekend bezig
Het zoemt van de creativiteit ten huize Britt Van Marsenille. Dat mag je gerust letterlijk nemen, want de tv-presentatrice is ook een gepassioneerde imker en is meter van Week van de Bij (30 mei tot 6 juni). Nu komt ze op de proppen met een prachtig kinderboek waarmee ze het kleine volkje op een ludieke manier laat kennismaken met de bedreigde honingbij.
Lees verder

Vader van Meghan Markle wil nu ook interview met Oprah: "Hij vroeg het haar in een brief"
Thomas Markle (76), de vader van hertogin Meghan (39), wil ook graag geïnterviewd worden door Oprah Winfrey. Hij leverde een brief af aan haar voordeur, in de hoop dat ook zijn verhaal gehoord mag worden.
Lees verder

Dit verandert op 1 april: KBC trekt tarieven fors op en premiesysteem voor thuisbatterijen wordt bijgestuurd
Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo trekt KBC een aantal van zijn tarieven op en wordt het premiesysteem voor thuisbatterijen bijgestuurd. Hieronder vindt u enkele wijzigingen die vanaf 1 april plaatsvinden.
Lees verder

KBC trekt tarieven fors op: Plusrekening wordt 30 procent duurder
KBC trekt op 1 april een aantal van zijn tarieven op. De KBC-Plusrekening, waarvoor 80 procent van de KBC-klanten kiest, wordt 30 procent duurder en zal dan 3,25 euro per maand kosten. Voor klanten tot 24 jaar blijft die formule gratis.
Lees verder

KOERS KORT. Fernando Gaviria loopt polsbreuk op in E3 Saxo Bank Classic
Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates) heeft aan zijn valpartij van vrijdag in de E3 Saxo Bank Classic (WorldTour) een polsbreuk overgehouden. De 26-jarige Colombiaan postte op Instagram een scan van zijn gehavende pols.
Lees verder

Rusthuizen lopen weer vol: "Dubbel zoveel opnames als normaal"
Een jaar nadat de coronacrisis een ravage aanrichtte in de rusthuizen, met veel leegstand tot gevolg, is sinds kort de omgekeerde beweging aan de gang. De woon-zorgcentra lopen stilaan weer vol. "Wij zien dubbel zoveel opnames als normaal", zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro zaterdag in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Wie geen mondmasker opzet bij poetshulp krijgt tot 5 jaar geen diensten­che­ques meer
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) wil dienstenchequegebruikers die de coronamaatregelen niet respecteren wanneer bijvoorbeeld de poetshulp komt, uitsluiten van het dienstenchequesysteem. Een schorsing zou tot een jaar kunnen duren bij een eerste inbreuk en tot 5 jaar bij herhaalde inbreuken, meldt Crevits zaterdag.
Lees verder

Wie geen mondmasker opzet bij poetshulp krijgt geen dienstencheques meer
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) wil dienstenchequegebruikers die de coronamaatregelen niet respecteren wanneer bijvoorbeeld de poetshulp komt, uitsluiten van het dienstenchequesysteem. Een schorsing zou tot een jaar kunnen duren bij een eerste inbreuk en tot 5 jaar bij herhaalde inbreuken, meldt Crevits zaterdag.
Lees verder

Bert Verbeke is kieskeurig met tv-rollen, maar: "Voor mij is 'Lisa' een reddingsboei"
Hij werd bekend als Bram in 'Thuis', maar nu staat Bert Verbeke (38) opnieuw in de spotlights dankzij z'n rol als slechterik in 'Lisa'. "Ik vind het leuk dat ik mij op een andere manier aan het publiek kan tonen", vertelt hij in een gesprek over zijn carrière, zijn gezin, corona en het verleden. En dat verleden is nog niet helemaal vergeten, mede dankzij een vriendschap met voormalige collega Joy-Anna Thielemans. Ziet hij een terugkeer in 'Thuis' niet zitten?
Lees verder

Je fiets aan een flitspaal vastmaken? Niet zo'n goed idee
In Gent zet je je fiets maar beter op slot omdat de kans op diefstal anders groot is. Dat kan op veel plaatsen, maar aan een flitspaal je fiets vastmaken is toch niet het beste plan, zo blijkt uit een foto die de Gentse Flikken delen.
Lees verder

Het kan dan toch: Lakers winnen voor het eerst zonder LeBron James
De Lakers kunnen het toch ook zonder LeBron James. Na vier nederlagen op rij in de NBA boekte de uittredende kampioen zaterdag tegen de Cleveland Cavaliers eindelijk weer een overwinning. Het werd in het Staples Center 100-86. De 36-jarige James liep vorige week een enkelblessure op in het duel met de Atlanta Hawks en staat voor onbepaalde tijd aan de kant.
Lees verder

Ook tweede inzending Wit-Rusland voor songfestival afgekeurd, land gediskwalificeerd
Slecht nieuws voor Wit-Rusland: ook de tweede inzending voor het songfestival is afgekeurd door de The European Broadcasting Union (EBU). Het lied voldeed niet aan de regels. Wit-Rusland is hierdoor volledig uitgeschakeld voor het liedjesfestijn.
Lees verder

Vanaf maandag wordt het even lente, met temperaturen tot 20 graden
Vandaag wordt het wisselend bewolkt met enkele fikse buien die kunnen gepaard gaan met korrelhagel en een donderslag. In de Hoge Ardennen kan er ook tijdelijk (smeltende) sneeuw vallen. Vanaf maandag wordt het even lente, met temperaturen tot twintig graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

POLL. Martínez vanavond zonder Bundesliga-Belgen, Carrasco en Vermaelen in Praag, hoe ziet uw Duivelse basiself eruit?
En plots wordt de spoeling wel héél dun voor de WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Tsjechië vanavond om 20u45 in Praag. Bundesliga-Belgen Thorgan Hazard, Thomas Meunier, Dedryck Boyata en Koen Casteels zijn er door Duitse coronamaatregelen niet bij en nu haken ook Thomas Vermaelen en Yannick Carrasco af. Hoe moet het nu verder met de basisopstelling van Roberto Martínez? Dokter het vooral zelf even uit en stel hier jouw ideale basiself samen!
Lees verder

'Tiger King'-ster Joe Exotic en man Dillon gaan scheiden
Joe Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic, gaat scheiden. Na drie jaar huwelijk is de koek op voor Joe, die vorig jaar dankzij de Netflix-documentaireserie 'Tiger King' wereldwijd bekend werd, en zijn man Dillon Passage.
Lees verder

Kerstspecial 'F.C. De Kampioenen' krijgt DVD-editie met puzzel
De allerlaatste aflevering van 'F.C. De Kampioenen' komt op 1 april uit op DVD. De kerstspecial werd een ode aan de overleden Johnny Voners, en daarna besloot de cast dat ze niet meer verder wilden gaan met het programma zonder hem aan hun zijde.
Lees verder

"Vastgelopen schip in Suezkanaal mogelijk vanavond al los"
De hoop groeit dat de Ever Given, het vastgelopen containerschip dat het Suezkanaal blokkeert, vanavond al losgetrokken kan worden. Dat zei Yukito Higaki, de voorzitter van het schipleasebedrijf Shoei Kisen Kaisha, in een persconferentie voor Japanse media.
Lees verder

Football Talk. Keylor Navas en Bryan Ruiz (ex-Gent) verliezen lasterzaak - EK in gevaar voor Henderson
De Engelse middenvelder Jordan Henderson moet het EK voetbal van komende zomer mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De aanvoerder van Liverpool is volgens bondscoach Gareth Southgate bezig aan een race tegen de klok. Henderson (30) staat al ruim een maand aan de kant met een liesblessure.
Lees verder

Beautyredactrice Sophie test make-upfulness: "Het geeft niet alleen je knappe koppie, maar ook de inhoud ervan een opfrisbeurt"
Hoe zit het eigenlijk nog met make-up in tijden van thuiswerk en mondkapjes? Bleven de poederdozen een tijdlang toe, dan zijn we nu weer massaal op zoek naar kleur. Met als nieuwste hype: make-upfulness, een manier om eentonige tijden wat meer fleur te geven. "Ik word blij van een waasje oogschaduw en subtiel aangebrachte eyeliner. Dat heeft niets met ijdelheid of onzekerheid te maken, wel met een beetje leven in die grijze coronadagen brengen."
Lees verder