Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 maart 2021

De discussies achter de schermen over scholen, buitenbubbels en winkels: “Ik ben boos geworden toen iemand zei dat ...

HLN
De discussies achter de schermen over scholen, buitenbubbels en winkels: "Ik ben boos geworden toen iemand zei dat er door winkelen met twee te veel verplaatsingen zouden zijn"
"Als je met twee kan gaan shoppen, is het tenminste de moeite om een afspraak te maken." Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) heeft er lang op moeten hameren, maar uiteindelijk kreeg ze wel nog een kleine toegeving voor de niet-essentiële winkels. Maar de grote knoop op het overlegcomité was de verlenging van de paasvakantie. "J'assume", zei Jambon uiteindelijk, waarna Weyts en de MR het compromis afbrandden.
Lees verder

Onze huisanalist Marc Degryse over de zege van de Rode Duivels tegen Wales: "Goeie start, maar ook niet meer dan dat"
Ziezo, de Rode Duivels hebben hun eerste opdracht in de WK-kwalificaties tot een goed einde gebracht. De troepen van Roberto Martínez kenden al bij al weinig moeite met Wales, zag ook onze huisanalist Marc Degryse. Toch hecht hij weinig belang aan deze wedstrijd, mede door het niveau van de tegenstander: "Wales zou het sterkste land in de poule moeten zijn. Wel, dan kunnen de tickets voor Qatar al geboekt worden."
Lees verder

"Wales zou het sterkste land in de poule moeten zijn. Wel, dan kunnen de tickets voor Qatar al geboekt worden"
Ziezo, de Rode Duivels hebben hun eerste opdracht in de WK-kwalificaties tot een goed einde gebracht. De troepen van Roberto Martínez kenden al bij al weinig moeite met Wales, zag ook onze huisanalist Marc Degryse. Hij hecht weinig belang aan deze wedstrijd, mede door het niveau van de tegenstander. Maar toch was er ook één ding dat hem stoorde...
Lees verder

Een verlegen huisvader, stoere badboy of verrassende veertiger? Halfweg 'The Bachelorette' zijn dit de favorieten
Precies in de helft zit Elke Clijsters (36) vanavond in haar zoektocht naar de ware. Zeven uit de kluiten gewassen kerels stuurde ze al huiswaarts, acht heren blijven over. Wij plozen elke 'Bachelorette'-minuut nog eens uit en kwamen uit bij vier ultieme kanshebbers in de strijd om haar hart. Van een verlegen huisvader over twee badboys tot een verrassende veertiger.
Lees verder

Nog steeds grote hinder op E313 richting Hasselt in Ranst door brandende vrachtwagen
Op de E313 in Ranst in de richting van Hasselt stond deze ochtend omstreeks kwart voor zes al zowat drie kwartier file vanaf Wommelgem, nadat een vrachtwagen met hooi er gisteravond vuur gevat had. De file groeit zeer snel aan. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat verkeer op lange afstand van Gent naar Hasselt aanraadt om via Brussel om te rijden.
Lees verder

'Flikken BXL' toont spectaculaire inval bij drugsclan in Molenbeek
Met de arrestatie van Europees parlementslid Jozsef Szajer na een seksfeestje haalde Karel Lattrez (35) al het wereldnieuws, maar in de tweede aflevering van 'Flikken BXL' zit nóg een spectaculaire case. De reporter was erbij tijdens de indrukwekkende inval bij een bekende Molenbeekse drugsclan. "Je voelde de adrenaline gieren bij de politie."
Lees verder

ASO blijft zoeken naar oplossingen voor Parijs-Roubaix op 11 april, maar verhuis richting herfst dreigt
Wel? Niet? Eerder niet dan wel, op dat punt zitten we met Parijs-Roubaix. 11 april lijkt, gezien de penibele coronasituatie in Noord-Frankrijk, niet haalbaar. Een verhuis richting herfst dreigt. Al blijft ASO... steenhard zoeken naar een oplossing.
Lees verder

Colruyt richt met volumepromoties nu ook pijlen op uiterst promogevoelige onlineklant
Een korting van 46% op 14 kilo Whiskas-kattenvoer, een toren van 84 rollen Scottex-toiletpapier aan fors minder dan de helft van de prijs, of Dreft Platinum vaatwastabletten 63% goedkoper dan normaal, tenminste voor wie meteen een hoeveelheid voor bijna twee jaar koopt. Colruyt lanceert vandaag Deals!, een onlineplatform uitsluitend met volumepromo's. De retailer hoopt daarmee de steeds groter wordende groep promogevoelige kopers die zich nu via vooral buitenlandse webshops bevoorraadt voor zich te winnen.
Lees verder

Al jaren chouchou van topartiesten, maar nu pas doorbraak voor Metejoor: "Ik train om mijn faalangst los te laten"
"'Uw carrière beperkt zich tot Radio 2', lachten mijn maten eerst nog." Maar wie laatst lacht... Als een 'Metejoor' vliegt hij de radio's binnen met zijn single '1 op een miljoen'. Op de Vlaamse zenders, maar net zo goed bij onze noorderburen: iederéén draait het duet van Joris Van Rossem (30) met de Nederlandse Babet. Het is zijn eerste nummer 1-hit, pas drie jaar na de start van zijn muziekcarrière. Jaren geleden al rook Bart Peeters zijn talent, en lieten Clouseau en Niels Destadsbader hem hun voorprogramma spelen. Maar zelf blijft de zanger met beide voetjes op de grond. "'Ben ik nu Metejoor of meester Joris?', denk ik soms."
Lees verder

Al jaren chouchou van topartiesten, maar nu pas doorbraak voor Metejoor: "Mijn maten lachten: 'Uw carrière vertrekt precies maar niet'"
Als een 'Metejoor' vliegt hij de radio's binnen met zijn single '1 op een miljoen'. Op de Vlaamse zenders, maar net zo goed bij onze noorderburen: iederéén draait het duet van Joris Van Rossem (30) met de Nederlandse Babet. Het is zijn eerste nummer 1-hit, pas drie jaar na de start van zijn muziekcarrière. Jaren geleden al rook Bart Peeters zijn talent, en lieten Clouseau en Niels Destadsbader hem hun voorprogramma spelen. "'Uw carrière beperkt zich tot Radio 2', lachten mijn maten eerst nog."
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen en aantal ziekenhuisopnames blijven stijgen, maar iets minder snel
Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen door Covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. De stijgingen versnellen wel niet.
Lees verder

OVERZICHT. Nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames blijven stijgen, maar iets minder snel
Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen door Covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. De stijgingen versnellen wel niet.
Lees verder

"Verdachte broers hadden beiden relatie met overleden Lotte (14)"
De twee minderjarige broers die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Nederlandse Lotte uit Almelo (provincie Overijssel), hebben beiden onafhankelijk van elkaar een relatie met het meisje gehad, meldt de regionale zender RTV Oost.
Lees verder

Waarom Tesla-rijders de 'geheime' camera in hun auto maar beter kunnen afplakken
Tesla's onboard camera's geven aanleiding tot bezorgdheid over de privacy. Consumer Reports, de Amerikaanse evenknie van Test-Aankoop, vreest dat de beelden gebruikt kunnen worden door verzekeraars, politie en hackers.
Lees verder

Onze F1-watcher overschouwt de troepen voor 2021
Zondag is het zover. Dan trekt het Formule 1-circus zich op gang in Bahrein. Stuift Lewis Hamilton dit seizoen naar een achtste wereldtitel? Of zorgt Max Verstappen na de veelbelovende wintertests voor de verrassing? Onze F1-watcher neemt voor u alle teams en hun piloten onder de loep.
Lees verder

En of 2021 boeiend wordt: Hamilton op recordjacht, de terugkeer van Alonso en de stap vooruit van Red Bull en Verstappen
Covid-19 zorgde ervoor dat de technische evolutie op een waakvlam werd gezet. En toch: 2021 wordt geen kopie van 2020. Omdat veel vers bloed meerijdt. Omdat kleine technische ingrepen grote gevolgen kunnen hebben, ook. En of 2021 best boeiend kan worden.
Lees verder

Vrouwelijke zelfstandige verdient 10.000 euro minder
Vrouwelijke zelfstandigen in hoofdberoep verdienen op jaarbasis bijna 10.000 euro minder dan hun mannelijke tegenhangers, berekende de socialedienstengroep Liantis. Deels omdat de mannen meer uren presteren, maar dat verklaart lang niet alles.
Lees verder

Logistieke problemen voor Oscars: sterren willen niet in quarantaine
De keuze van de organisatie van de Oscars om het prijzengala volgende maand niet via een videoverbinding uit te reiken, zorgt voor de nodige kopzorgen bij genomineerden en studio's. Vooral sterren die vanuit andere landen naar Los Angeles moeten komen voor de ceremonie zijn huiverig.
Lees verder

Bornauw lag 24 uur in coma door zeldzame erfelijke aandoening: "De vrees van elke anesthesist"
Een plotse stijging van de lichaamstemperatuur tot 41 graden waarop hij 24 uur in coma werd gehouden. Dat overkwam Sebastiaan Bornauw vorige maand, toen hij voor een rugoperatie verdoofd werd. Het was schrikken. Maar intussen is het levensgevaarlijke probleem duidelijk én behandelbaar.
Lees verder

Lazio-voetballer Daniel Guerini (19) komt om het leven bij frontale botsing
Italië rouwt om het overlijden van Daniel Guerini, een 19-jarige voetballer van topclub Lazio. Guerini kwam gisteravond bij een frontale botsing om het leven. Twee vrienden van de gewezen jeugdinternational werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder