Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

Courtois nuanceert zwakke prestatie in Tsjechië en is hoopvol over Hazard: “Verwacht dat Eden meegaat naar EK”

HLN
Courtois nuanceert zwakke prestatie in Tsjechië en is hoopvol over Hazard: "Verwacht dat Eden meegaat naar EK"
Thibaut Courtois kwam deze namiddag nog eens terug op de zwakke prestatie van zaterdag in Tsjechië. Hij erkende dat het niet de beste match van de Duivels was, maar nuanceert het allemaal wel. Bovendien verwacht Courtois dat Eden Hazard straks zal meegaan naar het EK. Bondscoach Roberto Martínez bevestigde dan weer dat hij wat zal roteren tegen Wit-Rusland. Zo zullen Lukaku en De Bruyne zeker geen 90 minuten spelen.
Lees verder

Bale twijfelt aan toekomst als Welsh international: "Misschien wel bezig aan laatste campagne"
Gareth Bale is bij Wales mogelijk aan zijn laatste kwalificatiecampagne bezig, zo gaf de aanvaller van Real Madrid, die tot het einde van het seizoen verhuurd is aan zijn ex-club Tottenham Hotspur, toe.
Lees verder

Al dertig tips over moord op Maria Van den Broek na uitzending 'Faroek'
Het item in het VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' over de raadselachtige dood van Maria Van den Broeck uit Tisselt zondagavond heeft al tot dertig tips geleid.
Lees verder

Leuven legt lachgas aan banden met... GAS-boete. En dat is volgens toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) geen dag te vroeg: "Die paar minuten euforie kunnen dodelijk zijn"
Het gebruik van lachgas als roesmiddel neemt een alsmaar hogere vlucht onder jongeren. Het valt bijvoorbeeld op dat agenten bij controles op alcohol en drugs aan het stuur ook steeds vaker mensen betrappen met lachgascapsules in hun auto. De stad Leuven wil die opmars van het legale gas als goedkope drug nu stoppen en wel met een… GAS-sanctie. Ietwat grappige benaming, maar volgens professor en toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) is het bittere ernst, want lachgas 'misbruiken' is lang niet ongevaarlijk. "En het is ook niet opspoorbaar met een speekseltest", klinkt het.
Lees verder

Vooral in Wallonië en Brussel supermarkten gesloten tijdens stakingsdag
Er zijn tijdens de stakingsdag woensdag vooral supermarkten gesloten in Wallonië en Brussel. Dat blijkt uit een rondvraag. In de distributiecentra bleef de hinder maandag beperkt.
Lees verder

Piepklein rekje met gewichten, minder betrouwbare coronatesten, minder geld voor organisatie en promotie: seksisme bij NCAA zorgt voor opschudding in VS
In de Verenigde Staten naderen de playoffs in het NCAA-basketbal stilaan hun ontknoping. Heel sereen ging het er in San Antonio, waar de vrouwen spelen, niet aan toe. Met 'dank' aan het flagrante seksisme binnen de NCAA. Wat begon met ondermaats krachthonken en minder betrouwbare coronatesten, draaide uit op collectieve verontwaardiging.
Lees verder

Zelftest vanaf 6 april verkrijgbaar bij apotheek, bedrijven kunnen gratis sneltesten krijgen
Apothekers krijgen vanaf 6 april zelftests geleverd. Dat maakte minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bekend tijdens een persmoment rond de teststrategie in ons land. Er komen ook gratis sneltesten voor alle bedrijven waar niet getelewerkt kan worden.
Lees verder

Johnson & Johnson start op 19 april met leveringen in Europa
Johnson & Johnson start op 19 april met het leveren van vaccins in Europa. Dat meldt het bedrijf maandag. Ons land rekent op 1,4 miljoen dosissen van het J&J-vaccin, dat ontwikkeld is door zijn Belgische dochter Janssen Pharmaceutica.
Lees verder

Stuyven mag ondanks quarantaine alleen buiten trainen: "Ik heb bewust niets van Gent-Wevelgem gezien, het is zo al frustrerend genoeg"
Het zal je maar overkomen: Milaan-Sanremo winnen, in uitstekende vorm zitten en dan plots niet meer kunnen koersen door twee positieve coronatests in de omkadering van de ploeg. Jasper Stuyven (28) keek gisteren bijgevolg liever niet naar Gent-Wevelgem. "Het is al frustrerend genoeg, ik had er niet echt nood aan."
Lees verder

Intensivist Geert Meyfroidt steelt graag de avonduren: "Tijdens de eerste coronagolf kon ik niet slapen"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Geert Meyfroidt (49). Als intensivist en kliniekhoofd in het UZ Leuven racet hij door de coronacrisis, vaak met maar een paar uren slaap achter de kiezen. "Je moet echt niet wakker liggen van wat occasioneel slaaptekort. Ik zie nogal wat ellende om me heen en dan besef je maar al te goed hoe relatief zo'n nachtje minder goed slapen is."
Lees verder

Intensivist Geert Meyfroidt steelt graag de avonduren: "In de eerste coronagolf kon ik niet slapen"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Geert Meyfroidt (49). Als intensivist en kliniekhoofd in het UZ Leuven racet hij door de coronacrisis, vaak met maar een paar uren slaap achter de kiezen. "Je moet echt niet wakker liggen van wat occasioneel slaaptekort. Ik zie nogal wat ellende om me heen en dan besef je maar al te goed hoe relatief zo'n nachtje minder goed slapen is."
Lees verder

Hoog bezoek: Brad Pitt landt met privéjet in Brussel
Ons land heeft een superster op bezoek. Brad Pitt (57) is maandag met een privéjet in Brussel geland, vergezeld door twee architecten. Wat de topacteur precies op Belgische bodem te zoeken heeft, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Duncan Laurence mocht aantreden in 'The Today Show': "Bizar wat voor impact zo'n ochtendshow uit Amerika heeft op de rest van de wereld"
In 2019 won Duncan Laurence (26) met zijn nummer 'Arcade' het Eurovisiesongfestival. Nu, maar liefst twee jaar na datum, verovert zijn hit ook de Verenigde Staten. Het gaat zelfs zo hard dat de Nederlandse artiest afgelopen woensdag te zien was in de ochtendshow 'The Today Show'. In dit gesprek blikt hij terug op zijn Amerikaanse televisiedebuut, hoe het zover kwam en wat de toekomst hem brengt. "Dat een artiest uit zo'n klein land als Nederland dit mag meemaken, is gewoonweg bizar."
Lees verder

Duncan Laurence mocht aantreden in de Today Show: "Bizar wat voor impact zo'n ochtendshow uit Amerika heeft op de rest van de wereld"
In 2019 won Duncan Laurence (26) met zijn nummer 'Arcade' het Eurovisiesongfestival. Nu, maar liefst twee jaar na datum, verovert zijn hit ook de Verenigde Staten. Het gaat zelfs zo hard dat de Nederlandse artiest afgelopen woensdag te zien was in de ochtendshow 'The Today Show'. In dit gesprek blikt hij terug op zijn Amerikaanse televisiedebuut, hoe het zover kwam en wat de toekomst brengt. "Dat een artiest uit zo'n klein land als Nederland dit mag meemaken, is gewoonweg bizar."
Lees verder

"Het wordt zondag nog spannender dan we al dachten": bekijk of beluister hier de volledige aflevering van HLN SPORTCAST
Een nieuwe koersweek (en wat voor een), een nieuwe HLN SPORTCAST. Met twee absolute wielericonen als Tom Boonen en Johan Museeuw aan tafel bij gastheer Stijn Vlaeminck staat onze web- of podcast opnieuw garant voor een uurtje puur koersplezier. 'Hoezo, 'de Grote Drie' is onklopbaar?' Zowel Boonen als Museeuw stellen vast dat na een fantastische editie van Gent-Wevelgem de top toch weer naar elkaar aan het toekruipen is en zien een tiental kandidaat-winnaars voor de Ronde van Vlaanderen zondag. Nog op tafel bij Vlaeminck: de malaise bij Philippe Gilbert, er zijn videocalls met Nathan Van Hooydonck, plots de superploegmaat van Wout van Aert, met Ronde-organisator Thomas Van Den Spiegel en Stijn Vlaeminck spreekt ook met Patrick Lefevere, de meer dan ooit door de wol geverfde manager van Deceuninck-Quick.Step.
Lees verder

Veertiger krijgt 25 jaar cel voor dubbele moord en brandstichting, babyzoontje van koppel stierf door CO-intoxicatie rook
Het hof van assisen van Henegouwen heeft Jean-Charles Van Lierde (42) veroordeeld tot 25 jaar cel voor tweevoudige moord en dodelijke brandstichting. In de prille uren van 1 augustus 2011 vermoordde de veertiger Jimmy De Paepe en Oriana Iannuzzi. Het koppel kreeg met een stomp voorwerp dodelijke slagen op het hoofd. De beschulgdigde stak na de moorden de woning in Arquennes (Seneffe) in brand. Hun 18 maanden oude zoontje Mattéo raakte bevangen door de rook en overleed aan een CO-vergiftiging.
Lees verder

Onrust op Wall Street nadat hefboomfonds voor miljarden aandelen verkoopt
Er was maandag wat onrust op de financiële markten, in het bijzonder op Wall Street, nu blijkt dat het hefboomfonds Archegos Capital Management afgelopen vrijdag voor miljarden activa van de hand heeft gedaan.
Lees verder

Aantal patiënten op intensieve zorg in Frankrijk hoger dan tijdens piek tweede golf
Op dit moment hebben in Frankrijk 4.974 patiënten intensieve verzorging nodig. Dat aantal ligt hoger dan tijdens de piek van de tweede golf. Op 16 november waren er 4.903 bedden op intensieve zorg bezet. Dat meldt het Franse ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Waarom we de ziekenhuizen niet mogen vergeten: totale ic-bezetting was nooit zo hoog als nu
De derde golf is nog maar net begonnen, of er zijn al 700 bedden op intensieve zorg ingenomen. Met de niet-covidbedden erbij ligt alles al zo goed als vol. "Als we weer ic-bedden moeten bijzetten op andere afdelingen, dan gaat de sterfte omhoog."
Lees verder

Buitenlandse media zagen "episch" duel: "Hamilton reed misschien wel zijn beste verdedigende race ooit"
Een thriller in de Formule 1. Daar was in de buitenlandse media iedereen het wel over eens. Het boeiende gevecht tussen regerend kampioen Lewis Hamilton en uitdager Max Verstappen werd breed uitgemeten."Formule 1 leeft. De seizoensopener leverde een episch en controversieel duel tussen supersterren op", schrijft Sky Sports.
Lees verder