Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

COLUMN. ‘Fasten seatbelts. We gaan versnellen. Onze vaccinatiedrang is niet te stuiten. Belgian Tornados!’

HLN
COLUMN. 'Fasten seatbelts. We gaan versnellen. Onze vaccinatiedrang is niet te stuiten. Belgian Tornados!'
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Vlaanderen gaf al 3,3 miljard uit om crisis het hoofd te bieden
In totaal heeft de Vlaamse regering vorig jaar 3,3 miljard euro uitgegeven om de coronacrisis het hoofd te bieden. Het leeuwendeel van dat bedrag was bestemd voor ondernemingen die er een rotjaar op nahielden. De regering houdt er rekening mee dit jaar opnieuw diep in de buidel te moeten tasten - ook al slaan die inspanningen een immens gat in de begroting.
Lees verder

Liefdesbreuk voor Jitske Van de Veire: "Niet huilen was mijn overlevingsmechanisme de voorbije weken"
Het heeft niet mogen zijn. Hoewel Jitske Van de Veire (27) begin mei nog vol trots haar relatie met badmintonspeelster Flore Vandenhoucke (25) bekend maakte, blijkt de liefde ondertussen op. "Er is niets gebeurd, het is gewoon misgelopen."
Lees verder

Liefdesbreuk voor Jitske Van de Veire: "Er is niets gebeurd, het is gewoon misgelopen"
Het heeft niet mogen zijn. Hoewel Jitske Van de Veire (27) begin mei nog vol trots haar relatie met badmintonspeelster Flore Vandenhoucke (25) bekend maakte, blijkt de liefde ondertussen op. "Niet huilen was mijn overlevingsmechanisme de voorbije weken."
Lees verder

Deliveroo en Uber Eats maken zich niet schuldig aan oneerlijke praktijken
Maaltijdkoeriers Deliveroo en Uber Eats maken zich niet schuldig aan oneerlijke praktijken. Dat heeft de economische inspectie vastgesteld na een onderzoek, zo meldt De Tijd vandaag.
Lees verder

Microsoft waarschuwt voor veiligheidslek in e-mail-software Exchange
Microsoft heeft veiligheidslekken in zijn e-mail-software Exchange gedicht. Hackers die werkten vanuit China, hebben er volgens het Amerikaanse softwarebedrijf misbruik van gemaakt. De cybercriminelen richtten zich volgens Microsoft op verschillende Amerikaanse instanties, waaronder onderzoekers, advocaten, onderwijsinstellingen en ngo's.
Lees verder

Lang genoeg binnen gezeten: Lang en Vanaken willen orde op zaken stellen tegen Standard
Tijdens Club-Dinamo Kiev braken ze nog net hun woonkamer niet af. Noa Lang en Hans Vanaken – éindelijk verlost van die ellendige quarantaine, volgens intimi erop gebrand om blauw-zwart langs Standard te loodsen.
Lees verder

Dina Tersago gaat met nieuw verbouwprogramma 'Huis Gemaakt' mee in de hype: "Anderen zien klungelen, dat trekt aan"
Wij zouden het zelf niet beter kunnen verwoorden dan Dina Tersago: "Anderen zien klungelen, dat trekt aan." Vanaf vanavond presenteert ze VTM's nieuwe verbouwprogramma 'Huis Gemaakt', waarin het winnende koppel na een harde afvallingsrace een eigen huis in de wacht sleept. "Een jackpot, al is samen verbouwen ook de allergrootste relatietest."
Lees verder

21-jarige Nomi uit de kleren op de Meir tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
Nomi Wynen (21) is studente Sociaal-Cultureel Werk in Antwerpen. Drie jaar geleden kwam ze in contact met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vandaag vertelt ze wat ze meemaakte en wil ze het taboe doorbreken. Nomi laat zich daarom halfnaakt fotograferen op de Antwerpse Meir.
Lees verder

Lidewij Nuitten vindt haar jeugdlief Mark.... die Rafaël blijkt te heten: "Ik herkende haar bij Danira"
Hij bleek uiteindelijk niet Mark, maar Rafaël te heten. Drie afleveringen lang zocht reporter Lidewij Nuitten in 'Waar is Mark?' naar haar allereerste jeugdliefje en uiteindelijk vond ze hem. Hij reageerde na een oproep in 'Vandaag' en herkende haar meteen.
Lees verder

Amper vier op de tien bedrijven zetten structureel in op welzijn op het werk
Slechts 43 procent van de bedrijven in België heeft een structureel plan om het welzijn van het personeel te bevorderen. Bijna een op de vijf bedrijven (18 procent) onderneemt, ondanks de coronacrisis, nog geen concrete acties om het welzijn van de werknemers te verbeteren. Dat blijkt woensdag uit de resultaten van een bevraging van Acerta, de Vrije Universiteit Brussel en HR Square. Een derde van de bedrijven die wél maatregelen nemen rond welzijn, doet dat puur op buikgevoel en niet op relevante cijfers en data.
Lees verder

Dominique Van Malder en Joris Hessels maken radio als bedankje voor de zorg
Eigenlijk was het in 2017, na drie seizoenen, al over en uit voor 'Radio Gaga', maar speciaal voor de zorgsector besloten Joris Hessels (40) en Dominique Van Malder (45) om hun ouwe getrouwe caravan nog eens vanonder het stof te halen.
Lees verder

Voetbalbond-CEO Peter Bossaert over actieplan tegen racisme: "Een maatschappij hoort te werken zoals de Rode Duivels"
Een verzuchting van Romelu Lukaku en Vincent Kompany bleef niet in dovemansoren: de voetbalbond zal in een actieplan tegen racisme en discriminatie zélf zijn bestuur diverser invullen. Ook een meldpunt en strengere straffen in een aparte disciplinaire Kamer moeten racisme helpen bannen.
Lees verder

OVERZICHT. Zelfde trend in cijfers: stijging besmettingen vertraagt verder
De trends in de besmettingen met het coronavirus en de daaruit voortkomende ziekenhuisopnames blijven stijgend in België. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers op de website van gezondheidsinstituut Sciensano. De snelheid van de stijging van het gemiddelde aantal besmettingen neemt wel verder af.
Lees verder

Zonnige dag met temperaturen tot 16 graden, nadien opnieuw kouder
Vandaag wordt het zeer zacht en meestal droog met af en toe wolkenvelden, maar ook nog mooie zonnige perioden. Een lokaal buitje is niet uitgesloten. Aan zee is er kans op lage wolkenvelden en mist. De temperaturen halen 12 tot 14 graden in de Ardennen en in de kuststreek, en 14 tot 16 graden in de andere streken, verwacht het KMI.
Lees verder

Laatste lentedag van de week: "Mogelijk opnieuw dagrecord"
Vandaag wordt het zeer zacht en meestal droog met af en toe wolkenvelden, maar ook nog mooie zonnige perioden. De temperaturen halen 12 tot 14 graden in de Ardennen en in de kuststreek, lokaal kunnen we zelfs een temperatuur van 18 graden halen. "Het is de laatste lentedag van de week. Mogelijk is er vandaag opnieuw een dagrecord", zegt onze weerman Frank Duboccage.
Lees verder

Al meer dan 20.000 kandidaat-Klaasjes: "De zoektocht kan niet uitgesteld worden door corona, nee"
De kaap van 20.000 inschrijvingen is overschreden. Liefst 24% is 'm', 13% 'x' en 63% 'v', maar allemaal met dezelfde drive om Klaasje Meijer (26) bij K3 op te volgen. Voor het eerst praten Hanne Verbruggen (27) en Marthe De Pillecyn (24) over de toekomst, na Klaasjes afscheid. "Toen Klaasje ons kwam vertellen dat ze wilde stoppen, hebben we goed nagedacht. Gaan we dan met twee verder of zoeken we naar een opvolger?"
Lees verder

Football Talk. Pelé is gevaccineerd: "Onvergetelijke dag" - Dury ziet De Bock en Govea uitvallen
Pelé (80) is dinsdag gevaccineerd tegen Covid-19. De Braziliaanse voetballegende heeft het over een "onvergetelijke dag". De drievoudige wereldkampioen riep zijn landgenoten op hun waakzaamheid niet te laten verslappen tegenover de coronapandemie, die momenteel meer dan 1.100 levens per dag eist in Brazilië. "Vandaag was een onvergetelijke dag. Ik ben gevaccineerd!", schreef Pelé op zijn Instagrampagina. Op een foto is hij met mondmasker te zien, met zijn duim omhoog terwijl iemand hem het vaccin toedient.
Lees verder

Schumacher voorbij en dan op pensioen? Onze F1-watcher ontleedt de nieuwe wagen van Mercedes, wellicht de laatste met Hamilton achter het stuur
Mercedes haalde gisteren het doek weg van de nieuwe Mercedes W12. De machine waarmee Lewis Hamilton op jacht trekt naar zijn achtste wereldtitel – absoluut record zou dat zijn. Of dat lukt, valt af te wachten. Maar vooral: waarom ons buikgevoel zegt dat dit de laatste Mercedes is met de naam 'Hamilton' op de zijkant.
Lees verder

ANNO 2021. Marleen Vanderpoorten (66): "Ik repte me van de ene vergadering naar de andere, waanzin was dat"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Marleen Vanderpoorten (66), ex-minister (Open Vld) en ex-burgemeester van Lier. Ze neemt later dit jaar afscheid van de politiek.
Lees verder