Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

COLUMN. De week van Winnie uit ‘Blind Getrouwd': “Apart slapen als pasgetrouwd koppel is geen goed idee”

HLN
COLUMN. De week van Winnie uit 'Blind Getrouwd': "Apart slapen als pasgetrouwd koppel is geen goed idee"
Winnie Bogaerts (29) is al meer dan een jaar getrouwd met Jonah Hulselmans (30). Zij tellen ongeduldig af naar hun verhuis midden april, na een jaar vol verbouwingswerken. De komende weken geeft Winnie in deze column een update over hun relatie én haar ongezouten mening over de huidige 'Blind Getrouwd'-kandidaten. Het gebrek aan complimenten dat ze bij sommigen bespeurt hoeft volgens haar niets te betekenen. "Geloof me, Jonah gooide in het begin ook meer met complimentjes dan ik."
Lees verder

Jumbo-Visma staat er opnieuw, mede dankzij geprikkelde Van Hooydonck: "Zo zwak is onze ploeg dus niet"
Te weinig geel op straat? Het werkte vrijdag na de E3 als een rode lap op een stier bij Nathan Van Hooydonck (25). In Gent-Wevelgem zette hij in dienst van zijn kopman clichématig de puntjes op de i. "Zo zwak is onze ploeg dan toch niet."
Lees verder

Professor Geert Molenberghs voorzichtig positief over coronacijfers: "Einde deze week bereiken we piek"
Geert Molenberghs, professor biostatistiek aan de UHasselt, ziet in de stijgende coronacijfers toch enkele lichtpuntjes. Dat het stijgingsritme blijft afnemen, is positief, klinkt het bij HLN LIVE. Molenberghs verwacht dat we mogelijk tegen het einde van deze week de piek in het aantal besmettingen zullen bereiken.
Lees verder

Professor Geert Molenberghs voorzichtig positief over coronacijfers: "Einde deze week bereiken we piek"
Geert Molenberghs, professor biostatistiek aan de UHasselt, ziet in de stijgende coronacijfers toch enkele lichtpuntjes. Dat het stijgingsritme blijft afnemen, is positief, klinkt het. Molenberghs verwacht dat we mogelijk tegen het einde van deze week de piek in het aantal besmettingen zullen bereiken.
Lees verder

OPROEP: Bent u leerkracht die deze week toch (creatief) digitaal lesgeeft?
Vandaag start de paasvakantie, een weekje vroeger dan normaal. Maar dat betekent niet dat alle leerkrachten op hun lauweren rusten. Katholiek Onderwijs Vlaanderen zegt dat heel wat secundaire scholen 'digitaal ondersteunende activiteiten' organiseren waar leerlingen vrijwillig aan kunnen deelnemen. Ook scholen van het GO! Onderwijs staan klaar om leerlingen bij te staan. Bent u leerkracht en bent u van plan deze week toch 'les' te geven, een online workshop of een leuke randactiviteit? En wil u daarover getuigen? Stuur uw gegevens naar fien.tondeleir@dpgmedia.be. Bedankt!
Lees verder

De vreugdetaferelen in de volgwagen bij Jumbo-Visma: "Klasse, Wout! Klasse, Nathan!"
Wout van Aert (Jumbo-Visma) zette gisteren Gent-Wevelgem op zijn palmares. Ploegleiders Jan Boven en Arthur van Dongen zagen vanuit de volgwagen hoe 'WvA' naar de zege sprintte. "Yes! Yes! Yes! Klasse, Wout! Klasse, Nathan!"
Lees verder

Stuyven moet zich op de rollen voorbereiden op de Ronde: "Maar je mag de situatie niet vergelijken met die in het voetbal"
Zeven dagen quarantaine: balen is het, voor de renners van BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo. Maar welke complicaties heeft dat nu? Trainen kan...op de rollen. Koersen? Niet in Dwars door Vlaanderen. Wel, als alles goed gaat, zondag in de Ronde van Vlaanderen.
Lees verder

'Tiger King'-gezicht Joe Exotic en zijn man Dillon zetten geen vaart achter hun scheiding
'Tiger King'-gezicht Joe Exotic (58) en zijn man Dillon Passage (26) kondigden afgelopen weekend dan wel hun scheiding aan, maar er is duidelijk geen haast bij. Daarnaast heeft de advocaat van Joe laten weten dat Joe het verkiest om voorlopig toch getrouwd te blijven. "Als ik dit overleef dan zullen we de rest samen uitzoeken", klinkt het in de e-mail die hij van Joe gekregen heeft.
Lees verder

WHO-rapport over oorsprong coronavirus: vleermuizen meest waarschijnlijke bron
Het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar de oorsprong van Covid-19, stelt dat de overdracht van vleermuizen op mensen het meest waarschijnlijke scenario is. Een 'laboratoriumlek' is dan weer "zeer onwaarschijnlijk" volgens het WHO-rapport.
Lees verder

WHO-rapport over oorsprong coronavirus: lek uit labo "zeer onwaarschijnlijk"
Het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar de oorsprong van Covid-19, stelt dat de overdracht van vleermuizen op mensen het meest waarschijnlijke scenario is. Een 'laboratoriumlek' is dan weer "zeer onwaarschijnlijk" volgens het WHO-rapport.
Lees verder

Zandstorm in Peking zorgt voor bijzonder luchttafereel
De zandstorm in de Chinese hoofdstad Peking levert spectaculaire beelden op van de lucht. De stad wordt momenteel bedekt door een gele gloed die de zon blauw kleurt. Op sociale media delen inwoners van Peking foto's van het imposante luchttafereel.
Lees verder

Dimitri Vegas & Like Mike kondigen Sportpaleis-concerten aan: "Het zal een ongezien concept zijn"
"Hou u vast, want we gaan alle schade van het voorbije jaar inhalen." Dimitri Vegas & Like Mike zitten in startformatie voor wat hét feestje van het jaar wordt, op 17 en 18 december in het Sportpaleis. De achtste editie van hun 'next level'-shows wordt pas echt legendarisch, verklapt Dimitri ons. "Het wordt een Tomorrowland-kersteditie waarop we tegelijk de start van ons jubileumjaar inzetten." Al moet hij in tussentijd eerst nog papa worden. "Sowieso ga ik het de eerste maanden na de geboorte wat rustiger aan doen."
Lees verder

Werken in tijden van corona: zijn we nog gelukkig? Onderzoekers willen het graag van u weten
Wat is de impact van corona op ons werk? Voelen we ons nog verbonden met de organisatie waarvoor we werken? Professoren Ans De Vos en Kathleen Vangronsvelt gaan het na in een groot onderzoek.
Lees verder

Man (35) opgepakt na aanrijden verslaggever in Urk na veelbesproken heropening van kerken
Een 35-jarige man uit de Nederlandse gemeente Urk is zondagavond opgepakt naar aanleiding van het geweld tegen de pers eerder die dag. De Nederlander wordt ervan verdacht een journalist bewust te hebben aangereden, zo meldt de politie maandag op Twitter.
Lees verder

Mexico is plotseling tweede land met hoogst aantal coronadoden
Mexico publiceerde nieuwe cijfers waaruit bleek dat het aantal sterfgevallen 60 procent hoger is dan eerder gezegd. Dat meldt de Britse BBC. Hierdoor komt Mexico op plaats twee in de rangschikking van landen met het hoogst aantal coronadoden.
Lees verder

Piers Morgan kreeg doodsbedreigingen na uitspraken over Meghan Markle
Piers Morgan (55) kreeg te maken met heel wat kritiek na zijn uitspraken over Meghan Markle (39). Even dreigde het ook uit de hand te lopen, want Morgan verklaart nu dat hij ondertussen een reeks doodsbedreigingen ontvangen heeft.
Lees verder

Keniaanse stiefgrootmoeder van Barack Obama overleden
Sarah Obama, de derde vrouw van Barack Obama's grootvader, is op 99-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in de Keniaanse stad Kisumu. Dat meldt haar dochter Marsat Onyango. De Amerikaanse ex-president beschouwde 'Mama Sarah' als zijn grootmoeder, hoewel er geen biologische band was tussen de twee.
Lees verder

Valies met 185 schildpadden ontdekt op luchthaven Galapagoseilanden
Tijdens een routinecontrole op de luchthaven van de Galapagoseilanden is een valies aangetroffen met daarin zowat 185 jonge schildpadden. Dat heeft het Ecuadoraanse ministerie van Milieu bekendgemaakt.
Lees verder

Dopingarts Fuentes hielp olympische kampioen op 1.500 meter, maar geeft weinig prijs over rol in voetbal en koers
Het interview werd aangekondigd als spraakmakend, maar voormalig sportarts Eufemiano Fuentes deed bij de Spaanse tv-zender Sexta maar weinig opvallende onthullingen. De Spaanse dopingarts gaf toe voormalig olympisch kampioen op de 1.500 meter Fermin Cacho verboden producten te hebben gegeven, maar over zijn rol in het voetbal en het wielrennen hield hij zich op de vlakte.
Lees verder

Actrice Natali Broods houdt van rechtvaardigheid: "Als kind schreef ik brieven voor Amnesty International. Soms voelt het alsof ik dat kind verraden heb"
Zo'n anderhalf uur spraken we met actrice Natali Broods (44). In die tijd is ze kwaad geworden. "Onrecht maakt me opstandig." Maar kon ze ook uitbundig lachen. "Daar stond ik dan, halfnaakt op een podium." En dankbaar zijn. "Mijn zoontjes staan vrolijk in het leven. Meer dan ik, als kind." In het nieuwe 'Déjà-Vu' op Streamz speelt ze de feministische radiopresentatrice Florence, een moeder die terug in de tijd reist om haar dochter te redden.
Lees verder