Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Cavendish grijpt net naast zege in openingsetappe Settimana Coppi e Bartali, Mareczko wint

HLN
Cavendish grijpt net naast zege in openingsetappe Settimana Coppi e Bartali, Mareczko wint
Jakub Mareczko heeft de ochtendrit in de Settimana Coppi e Bartali gewonnen. De 26-jarige Italiaan was de beste in een massasprint. De renner van Vini Zabù is meteen ook de nieuwe leider. Mark Cavendish moest vrede nemen met een tweede plaats. Deze middag staat er een ploegentijdrit op het programma.
Lees verder

Tom Boonen in HLN SPORTCAST: "Op zich is Sanremo de saaiste klassieker van allemaal"
In de derde aflevering van HLN SPORTCAST ging het vanzelfsprekend uitgebreid over de zege van Jasper Stuyven in Milaan-Sanremo. La Primavera was ook dit jaar weer de koers van het eeuwige wachten, zag ook Tom Boonen.
Lees verder

Fiets kwijt? Vlaams provincies lanceren nieuwe databank
De vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars door middel van de website gevondenfietsen.be. In die nieuwe databank staan intussen al 3.984 fietsen geregistreerd die op zoek zijn naar hun baasje. Je kan er ook je eigen fiets registreren om de kans te vergroten dat die wordt herkend als hij ergens wordt gevonden.
Lees verder

Football Talk. Wales ziet nog twee pionnen afhaken - Heynen (Genk) onzeker voor OH Leuven - D'Haene (KVK) na 5 maanden weer op het veld
Wales kan woensdag (20.45 uur) in Leuven niet rekenen op verdedigers Ben Davies en Tom Lockyer in zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Rode Duivels. Zij zijn geblesseerd. Dat heeft de Welshe voetbalbond dinsdag bekendgemaakt op Twitter.
Lees verder

Fiets kwijt? Vlaamse provincies lanceren nieuwe databank
De vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars door middel van de website gevondenfietsen.be. In die nieuwe databank staan intussen al 3.984 fietsen geregistreerd die op zoek zijn naar hun baasje. Je kan er ook je eigen fiets registreren om de kans te vergroten dat die wordt herkend als hij ergens wordt gevonden.
Lees verder

Derde seizoen van 'Dertigers' vanaf april te zien op televisie
Goed nieuws voor fans van de serie 'Dertigers'. Het derde seizoen van de reeks is vanaf april weer te zien op televisie en de befaamde vriendengroep uit Antwerpen krijgt het meteen moeilijk. De terugkeer van Saartje (Kim Van Oncen) zorgt namelijk voor wat strubbelingen.
Lees verder

Helft Vlaamse 85-plussers is gevaccineerd, maar moesten ze dat niet allemaal zijn ondertussen?
Ongeveer de helft van de Vlaamse 85-plussers heeft momenteel minstens een eerste prik van het coronavaccin gekregen. Nochtans bleek uit het schema dat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) twee weken geleden deelde, dat álle 85-plussers nu al ingeënt moesten zijn. Maar dat leek toch een iets te voortvarend vooruitzicht.
Lees verder

Bom in 1B? Seraing zou coronatests vervalst hebben om spelers beschikbaar te houden voor cruciale match, voetbalbond onderzoekt de zaak
Heeft 1B-club Seraing zich in aanloop naar het bekerduel in de zestiende finales tegen Standard schuldig gemaakt aan fraude met coronatests? De Belgische voetbalbond (KBVB) is het in elk geval aan het onderzoeken.
Lees verder

Duitsland neemt Mallorca-maatregel, maar als het van Merkel afhangt, wordt er dit jaar gewoonweg niet gereisd
De lockdown in Duitsland wordt verlengd tot zeker 18 april. Dat hebben de regering en de deelstaten gisteren beslist, zo verklaarde bondskanselier Angela Merker afgelopen nacht tijdens een persconferentie. Aanleiding voor de verlenging is de sterke stijging van de coronabesmettingen als gevolg van de Britse virusvariant. Van 1 tot 5 april, tijdens het paasweekend, zal het openbare leven in het land grotendeels stilgelegd worden. De regering veranderde ook haar teststrategie, om te voorkomen dat Duitse toeristen de pandemie in eigen land na een vakantie in het buitenland verder aanwakkeren.
Lees verder

Duitsland neemt Mallorca-maatregel, maar als het van Merkel afhangt, wordt er dit jaar helemaal niet gereisd
De lockdown in Duitsland wordt verlengd tot zeker 18 april. Dat hebben de regering en de deelstaten gisteren beslist, zo verklaarde bondskanselier Angela Merker afgelopen nacht tijdens een persconferentie. Aanleiding voor de verlenging is de sterke stijging van de coronabesmettingen als gevolg van de Britse virusvariant. Van 1 tot 5 april, tijdens het paasweekend, zal het openbare leven in het land grotendeels stilgelegd worden. De regering veranderde ook haar teststrategie. Dit om te voorkomen dat Duitse toeristen de pandemie in eigen land na een vakantie in het buitenland verder aanwakkeren.
Lees verder

Frankie, de vergeten vierde Jonas Brother, worstelde met verslavingen: "Ik wilde niet meer leven in hun schaduw"
Iedereen kent Kevin (33), Joe (31) en Nick Jonas (28) als het muzikale collectief The Jonas Brothers. Maar wat niet iedereen weet is dat de drie nog een jonger broertje hebben: Frankie. Terwijl zij genoten van de glitter en glamour zonk Frankie (20), die heel zijn leven in hun schaduw doorbracht, weg in een depressie. "Ik raakte verslaafd aan alcohol en drugs, want ik wilde hier gewoon niet meer zijn."
Lees verder

Frankie, de onbekende vierde Jonas Brother, worstelde met verslavingen: "Ik wilde niet meer leven in hun schaduw"
Iedereen kent Kevin (33), Joe (31) en Nick Jonas (28) als het muzikale collectief The Jonas Brothers. Maar wat niet iedereen weet is dat de drie nog een jonger broertje hebben: Frankie. Terwijl zij genoten van de glitter en glamour zonk Frankie (20), die heel zijn leven in hun schaduw spendeerde, weg in een depressie. "Ik raakte verslaafd aan alcohol en drugs, want ik wilde hier gewoon niet meer zijn."
Lees verder

EMA bevestigt missie naar Rusland voor inspectie productiesites Spoetnik V
Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) bereidt een missie naar Rusland voor om er de productiefaciliteiten van het coronavaccin Spoetnik V te inspecteren. Dat heeft EMA-directeur Emer Cooke dinsdag bevestigd in het Europees Parlement. Ook plaatsen waar het Russische vaccin wordt toegediend, zullen worden bezocht.
Lees verder

Zes doden en 50.000 mensen dakloos na grootste brand ooit in Rohingya-kamp in Bangladesh
Minstens zes mensen zijn gisteren omgekomen bij een brand in een Rohingya-vluchtelingenkamp in het zuidoosten van Bangladesh. Zeker 50.000 mensen zijn op de vlucht geslagen en bijna 10.000 schuilplaatsen zijn verwoest. Dat melden lokale ambtenaren en hulpverleners vandaag. De oorzaak zou een gasfornuis zijn.
Lees verder

Vlaamse klassiekers zijn voorlopig niet in gevaar: "Wielerwedstrijden kunnen veilig doorgaan"
De coronacijfers in ons land gaan weer steeds meer de verkeerde richting uit. En dan rijst natuurlijk de vraag: wat met de Vlaamse wielerwedstrijden die eraan komen? Volgens Tomas Van Den Spiegel is er nog geen reden tot paniek. De CEO van Flanders Classics is ervan overtuigd dat de koersen veilig georganiseerd kunnen worden. Viroloog Steven Van Gucht deelt die mening. "Een wielerwedstrijd is minder riskant dan een voetbalmatch."
Lees verder

Zeeman verkoopt nu ook opzichtige sokken voor haar grootste fans
Zeeman pakt weer uit met een nieuwe fancollectie, deze keer met sokken. Sommigen zijn voorzien van een groot logo van de discounter, op anderen staat de prijs gedrukt. Stijlvol? Niet echt. Maar het is wel enorm hip.
Lees verder

Dit is wat er gebeurt als je coronavirus gang laat gaan: "Een nachtmerrie"
Afgelopen weekend werd wereldwijd gedemonstreerd tegen coronamaatregelen. Maar wat zou er gebeuren mochten we de natuur gewoon haar gang laten gaan? Niet veel goeds, als we intensivist Geert Meyfroidt mogen geloven. En hij verwijst naar de dramatische situatie in Brazilië.
Lees verder

Hoe een kleine Marokkaanse jongen uitgroeide tot de meest beruchte drugsbaron van Nederland
In Nederland staat Ridouan Taghi als hoofdverdachte terecht in het monsterproces Marengo. Taghi wordt verdacht van een eindeloze reeks liquidaties in het drugsmilieu. Gek genoeg was hij in 2015, op enkele snelheidsovertredingen na, nauwelijks bekend bij de politie. Hoe groeide Taghi uit tot de meest gezochte drugsbaron van Nederland?
Lees verder

LIVE RONDE VAN CATALONIË. Bakelants start niet in tijdrit door gezwollen knie
Vandaag staat in de Ronde van Catalonië een individuele tijdrit van 18,5 kilometer op het programma. Rohan Dennis is op papier de topfavoriet, al is de concurrentie met onder meer Rémi Cavagna niet van de poes. Wie pakt de dagzege en welke klassementsman doet de beste zaak? U volgt het hier LIVE.
Lees verder

Premier De Croo schakelt versnelling hoger, Overlegcomité mogelijk al morgenvoormiddag
Premier Alexander De Croo (Open Vld) overlegt dinsdag met de ministers-presidenten over de stijgende coronacijfers. Dinsdagavond komen de topministers van de federale regering bijeen. Wellicht komt het Overlegcomité ook vroeger samen, mogelijk zelfs al woensdagvoormiddag. Dat is dinsdag vernomen in de omgeving van de eerste minister.
Lees verder