Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Britse medicijnentoezichthouder zet vaart achter vaccins tegen coronavarianten

HLN
Britse medicijnentoezichthouder zet vaart achter vaccins tegen coronavarianten
De Britse geneesmiddelenregulator MHRA gaat er werk van maken om vaccins die aangepast zijn aan de nieuwe virusvarianten versneld goed te keuren, zonder dat er wordt ingeboet aan veiligheid, kwaliteit en doeltreffendheid. Het agentschap kondigde vandaag aan dat het daarvoor de krachten bundelt met Australië, China, Singapore en Zwitserland. De vijf landen vormen samen het zogenaamde ACCESS-consortium.
Lees verder

Negen doden bij crash met Turkse legerhelikopter
Negen Turkse soldaten zijn omgekomen bij een helikoptercrash in het zuidoosten van Turkije, in de buurt van Bitlis. Vier anderen zijn gewond geraakt. Dat heeft het Turkse ministerie van Defensie aangekondigd. Het gaat volgens het ministerie over een ongeluk.
Lees verder

Jay-Z strijkt bijna 300 miljoen op met verkoop streamingdienst
De Amerikaanse rapper en ondernemer Jay-Z heeft een flinke financiële meevaller binnengehaald met de verkoop van het grootste deel van Tidal, zijn streamingdienst voor muziek. Hij verkoopt het bedrijf aan Square, eigendom van Twitter-topman Jack Dorsey. In 2015 legde Jay-Z nog zo'n 56 miljoen dollar neer voor Tidal (ruim 46 miljoen euro), nu krijgt hij er 297 miljoen dollar (ruim 246 miljoen euro) in cash en aandelen in Square voor terug .
Lees verder

Vrachtwagen knalt met te hoge lading tegen brug over de E40 in Drongen
Een vrachtwagen is donderdagnamiddag met een te hoge lading tegen de brug van de Kloosterstraat over de E40 in Drongen gereden. De onderkant van de brug raakte hierbij ernstig beschadigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer is ter plaatse om de schade te onderzoeken.
Lees verder

Na scheiding en burn-out: Marco Borsato kondigt comeback aan
Marco Borsato (54) kondigt via Instagram zijn muzikale comeback aan Althans, daar lijkt het sterk op. Als we het filmpje op zijn Instagram mogen geloven, staat er ons 9 maart iets te wachten.
Lees verder

Kamer keurt uitgebreidere politiesamenwerking binnen de Benelux goed
De Beneluxlanden gaan meer samenwerken op vlak van informatieuitwisseling, grensoverschrijdende achtervolgingen en opsporingen op elkaars grondgebied. De Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor die uitgebreidere politiesamenwerking.
Lees verder

Primeur voor Benelux in UZ Leuven: Covidpatiënten op intensieve krijgen succesvol longtransplantatie
Een team artsen en chirurgen van het UZ Leuven heeft op 1 januari voor het eerst in de Benelux een Covidpatiënt die met onherstelbaar beschadigde longen op intensieve zorgen lag, nieuwe longen gegeven. Een week later volgde een tweede longtransplantatie bij een gelijkaardige patiënt, zo maakte het ziekenhuis gisteren bekend. Beiden stellen het goed. Maar niet iedereen komt in aanmerking voor een stel nieuwe longen. Hoogleraar-pneumoloog Geert Verleden legt uit hoe oud de Covidpatiënt maximaal mag zijn en aan welke voorwaarden kandidaten nog moeten voldoen.
Lees verder

QUIZ. Nu Kanye zijn futuristische Yeezy 450 lanceert, test je kennis over sneakers
De Yeezy 450 (links), de futuristische Adidas-sneaker van rapper Kanye West is vanaf vandaag online te bestellen. Verwacht wordt dat het exclusieve hebbeding in enkele minuten zal zijn uitverkocht.
Lees verder

KIJK LIVE. 2-0 voor Racing Genk! Muñoz kopt voorzet Oyen tegen de netten
• Luminus Arena (18u) • Ref: Nicolas Laforge • De Camargo fit bij Mechelen, Van Damme (adductoren), Kaboré (hamstrings) en Engvall (knie) blijven out • Genk ging op afzondering voor cruciaal duel
Lees verder

KIJK LIVE. Meteen 1-0! Thorstvedt trapt Racing Genk al na dikke minuut op voorsprong
• Luminus Arena (18u) • Ref: Nicolas Laforge • De Camargo fit bij Mechelen, Van Damme (adductoren), Kaboré (hamstrings) en Engvall (knie) blijven out • Genk ging op afzondering voor cruciaal duel
Lees verder

Pim uit 'Star Academy' beleefde bange uren tijdens de bevalling: "Rebecca had zwangerschapsvergiftiging"
Pim Symoens (37) - ex-meisjesidool en de chouchou van 'Star Academy' uit 2005 - is papa geworden. Zijn vriendin Rebecca (35), met wie hij twee jaar samen is, beviel op 21 februari van een meisje: Renée. Een gloriemoment, vindt hij zelf, al gingen daar wel enkele bange uren aan vooraf.
Lees verder

YouTuber James Charles onder vuur omdat hij naaktfoto's stuurt naar minderjarigen: "Ik zei hem dat ik 16 was, maar hij stopte niet"
Beautyvlogger James Charles (21) is erg populair bij minderjarigen, maar daar maakt hij misbruik van, zo beweren enkele voormalige fans. De YouTube-ster zou naaktfoto's naar enkele tienerjongens hebben gestuurd, met de vraag om hetzelfde te doen. "Ik heb het nooit geloofd tot het mij zelf overkwam", aldus een 16-jarig slachtoffer.
Lees verder

SHOWBITS. Jarige Lize Feryn zet de bloemetjes buiten en Oscar and the Wolf zit opnieuw in de studio
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

De tieners die klaarstaan om Schild en Vrienden op te volgen: even racistisch en nog méér belust op geweld
De zaak van Schild en Vrienden moet nog voor de rechtbank komen, maar de opvolging staat al klaar. Een journalist van Telefacts NU - te zien donderdagavond om 21.55 uur op VTM - ging undercover in extreem-rechtse chatgroepen en leerde daar een nieuwe generatie kennen. Niet meer gedomineerd door universiteitsstudenten, maar door middelbare scholieren. Die zijn minstens even racistisch en nog méér belust op geweld. Zo wordt er ook hier al getraind met vuurwapens en gejubeld over terreur waarbij er moslims sterven.
Lees verder

Voorlopig geen voorrang voor Olympische atleten in de vaccinatiecampagne, Vandenbroucke: "Kwetsbare bevolking en zorgverstrekkers eerst"
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil een eventueel verzoek om voorrang in de vaccinatiecampagne voor de Belgische Olympische atleten pas bespreken wanneer alle kwetsbare groepen gevaccineerd zijn. Dat antwoordde hij vandaag in de Kamer op vraag van onafhankelijk volksvertegenwoordiger Jean-Marie Dedecker.
Lees verder

België dient Europese Commissie van repliek over reisverbod
Het verbod op niet-essentiële reizen is een proportionele en tijdelijke maatregel die kadert in een breder beleid dat een derde golf van coronabesmettingen moet afweren. Dat antwoordt de Belgische overheid op de kritiek van de Europese Commissie.
Lees verder

KIJK LIVE. Racing Genk leidt met 2-0 tegen onmondig KV Mechelen
• Luminus Arena (18u) • Ref: Nicolas Laforge • De Camargo fit bij Mechelen, Van Damme (adductoren), Kaboré (hamstrings) en Engvall (knie) blijven out • Genk ging op afzondering voor cruciaal duel
Lees verder

"Nieuwe versie Nintendo Switch met groter scherm, 4K op televisie"
Een nieuwe versie van de Nintendo Switch, die nog dit jaar moet uitkomen, heeft een oledscherm van 7 inch. Ook zou de nieuwe Switch via de televisie games kunnen spelen in 4K-resolutie, meldt financieel persbureau Bloomberg.
Lees verder

Vlaamse energiewaakhond vindt uitstel slimme meter bij zonnepaneleneigenaars "onrechtvaardig"
De Vlaamse energiewaakhond (VREG) wil niet dat er tot de laatste jaren van de uitrolplanning van de digitale meters gewacht wordt om de toestellen ook bij eigenaars van zonnepanelen te installeren. Dat zegt de regulator in een advies over een ontwerpbesluit van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Die had midden februari aangekondigd dat zogenaamde prosumenten tot 2025 uitstel konden vragen, nadat het Grondwettelijk Hof de regeling rond de virtueel terugdraaiende tellers had vernietigd.
Lees verder

LIVE (21u15). Clash tussen Liverpool en Chelsea
• Anfield Road
Lees verder