Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 28 maart 2021

BORA-hansgrohe boos dat het niet mag starten: “Volledig onduidelijk welke criteria er gebruikt werden”, Flanders ...

HLN
BORA-hansgrohe boos dat het niet mag starten: "Volledig onduidelijk welke criteria er gebruikt werden", Flanders Classics verdedigt beslissing: "Quarantaine is quarantaine"
Na Trek-Segafredo moest ook BORA-hansgrohe verstek geven voor Gent-Wevelgem na positieve coronatests in de ploeg. Teammanager Ralph Denk reageert boos: "Welke renners in quarantaine moesten en waarom, dat was volledig onduidelijk en leek willekeurig." Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics verdedigt de beslissing: "Quarantaine is quarantaine, als organisator hebben wij daar niets over te zeggen."
Lees verder

Man (23) valt in slaap achter het stuur en knalt tegen boom
Een 23-jarige man uit Meulebeke is zaterdagnacht van de weg afgeraakt en tegen een boom geknald. De man verklaarde dat hij in slaap was gevallen achter het stuur.
Lees verder

Courtois tegen Mulder over mogelijke EK-finale: "Favoriete tegenstander? Maakt niet uit, we winnen"
Aan vertrouwen geen gebrek bij Thibaut Courtois. Onze nationale doelman ging op de koffie bij Jan Mulder en werd daar op de rooster gelegd. Hoe zit het met Eden Hazard? En naar wie gaat zijn voorkeur in een mogelijke EK-finale? "Moesten we in de finale geraken, dan ben ik zeker dat we met deze ploeg zouden winnen. Maar de weg naar de finale is moeilijk." Bekijk het volledige interview op VTM Go.
Lees verder

LIVE. Nu al waaiergeweld in Gent-Wevelgem: Van Aert en Bennett mee in eerste groep, op naar De Moeren!
In Flanders Fields where the poppies blow. Twee dagen na de E3 Saxo Bank Classic kruipt het peloton in Ieper alweer de fiets op voor Gent-Wevelgem. In hun tocht van 248 kilometer moeten de renners elf hellingen, drie plugstreets en de wind in De Moeren bedwingen. Krijgen we net als de voorbije jaren spektakel? Je volgt het allemaal LIVE op deze pagina!
Lees verder

Premier De Croo wil opening scholen op 19 april en heropening horeca op 1 mei veiligstellen
Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is het lockdownbeleid dat deze week is afgekondigd, een "drieledige mislukking". En dat steekt bij premier Alexander De Croo (Open Vld), zo stelt hij in in De Zevende Dag (Eén). Daarnaast wil de premier 19 april (de volledige opening van de scholen) en 1 mei (opening van de horeca) veilig stellen, maar wil hij niets "zwart op wit op papier zetten".
Lees verder

Ngannou deelt titelverdediger Miocic brute knock-out uit en is de nieuwe UFC-kampioen bij de zwaargewichten
Francis Ngannou is de nieuwe UFC-kampioen bij de zwaargewichten. De 34-jarige Kameroener onttroonde titelverdediger Stipe Miocic (38). Dat deed Ngannou in Las Vegas op brute wijze. In de tweede ronde sloeg hij zijn opponent knock-out.
Lees verder

LIVE. Derde ontsnapping lijkt de juiste, kan iemand Yates nog verrassen?
Vandaag kent de Ronde van Catalonië zijn ontknoping. In de slotrit in en rond Barcelona, onder meer met zes beklimmingen op de Alto de Montjuïc, is het wachten op de beslissende aanval. Brengt iemand Adam Yates nog in de problemen? Volg de slotetappe hier LIVE.
Lees verder

LIVE. Kopgroep met enkele grote namen wordt snel teruggehaald in Barcelona
Vandaag kent de Ronde van Catalonië zijn ontknoping. In de slotrit in en rond Barcelona, onder meer met zes beklimmingen op de Alto de Montjuïc, is het wachten op de beslissende aanval. Brengt iemand Adam Yates nog in de problemen? Volg de slotetappe hier LIVE.
Lees verder

'Bad Boys For Life' wint NAACP-award voor 'Beste Film'
'Bad Boys For Life' is bekroond met de NAACP-award voor 'Beste Film'. De NAACP-prijzen worden ook wel eens de Image Awards genoemd, gezien de focus ligt op de representatie van gekleurde mensen in de filmwereld.
Lees verder

Uit deze breinen ontspruiten de waanzinnige proeven in 'De Mol': "Ik heb nu al stress voor volgend jaar"
Er is veel dat van De Mol een fantastisch tv-programma maakt, maar één reden steekt er bovenuit: de waanzinnige opdrachten die de kandidaten voorgeschoteld krijgen. Wie bedenkt die opdrachten? Maar ook, hoe bedénk je dat allemaal, zeker in coronatijden? Vijf breinen, één opdracht: iedereen op het verkeerde been zetten. "Een opdracht moet altijd ofwel nipt gewonnen, ofwel nipt verloren zijn."
Lees verder

Harvey Weinstein opnieuw aangeklaagd voor misbruikpoging in hotel
Voormalig filmproducent Harvey Weinstein (69) wordt weer voor de rechter gesleept door een vrouw die hem van misbruik beschuldigt. Model Hayley Gripp zegt dat Weinstein in 2012 probeerde haar te verkrachten in een hotelkamer. Ze zou hem toen met een gebroken nagel in zijn scrotum hebben gestoken, berichten Amerikaanse media. Weinstein spreekt de beschuldiging tegen en zegt dat de vrouw uit is op geld.
Lees verder

Rode Duivels werken wedstrijd tegen Wit-Rusland ondanks slechte grasmat gewoon af in Leuven
De Rode Duivels zullen Wit-Rusland dan toch gewoon bekampen op Den Dreef in Leuven. De Belgische voetbalbond blijft zo trouw aan loyale partner OHL, waar ook de Red Flames telkens hun wedstrijden afwerken. De optie om te verhuizen lag op tafel nadat enkele Duivels en de bondscoach kritiek uitten op de toestand van het veld.
Lees verder

Begrafenisstoeten in Myanmar na bloederige "massamoord"
In heel Myanmar zijn er vandaag rouwstoeten, daags na de bloederige dag van protest tegen de militaire junta waarbij meer dan honderd mensen het leven lieten. De speciale gezant van de Verenigde Naties voor de mensenrechten in Myanmar, Tom Andrews, bestempelt de situatie intussen als een "massamoord" tegen de eigen bevolking.
Lees verder

Jongeren betalen vanaf juli 12 euro voor jaarabonnement MIVB
De Brusselse regering heeft beslist om vanaf 1 juli een voordelig jongerentarief bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB in te voeren. Scholieren en studenten betalen 12 euro per jaar. Voor niet-studerende jongeren van 18 tot 24 jaar gaat de maatregel in vanaf februari 2022.
Lees verder

Silvia vreest Floris te verliezen aan zijn collega: "fysiek gaat hij niet vreemd, maar emotioneel wel." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies
Silvia (27) en Floris (28) zijn getrouwd in goede en kwade tijden. Een overlijden in de familie, een dochtertje met zware gezondheidsproblemen: ze slaan er zich samen door. Tot Floris het iets té goed kan vinden met een vrouwelijke collega. "Hij heeft gevoelens voor haar", zucht Silvia. "Hoe moet het nu verder met ons huwelijk?"
Lees verder

Stephaan (55) en Tania (54) zitten in hun zetel televisie te kijken als bestuurster gevel van hun woning ramt: "Enkele meters verder en we konden het wellicht niet navertellen"
"We hoorden een enorme klap en dan was er die grote stofwolk." Stephaan Noë (55) en Tania Blomtrock (54) zaten zaterdagavond rustig televisie te kijken, toen een 30-jarige vrouw uit Roeselare met haar Mercedes de gevel van hun woning ramde in Ruddervoorde. Het koppel beseft een dag later aan wat ze ontsnapt zijn. "Dat hier geen doden zijn gevallen is een wonder", vertellen ze.
Lees verder

LIVE. Waaiergeweld in Gent-Wevelgem: Van Aert en Bennett mee in eerste groep, het peloton breekt verder in stukken
In Flanders Fields where the poppies blow. Twee dagen na de E3 Saxo Bank Classic kruipt het peloton in Ieper alweer de fiets op voor Gent-Wevelgem. In hun tocht van 248 kilometer moeten de renners elf hellingen, drie plugstreets en de wind in De Moeren bedwingen. Krijgen we net als de voorbije jaren spektakel? Je volgt het allemaal LIVE op deze pagina!
Lees verder

Werkzaamheden bij loskrijgen schip in Suezkanaal gaan door: containers worden gelost om gewicht te verminderen
De werkzaamheden om het vastgelopen containerschip de Ever Given in het Suezkanaal los te krijgen gaan onverminderd door, met zelfs enige vooruitgang. Met behulp van sleepboten kon het enorme schip iets in beweging worden gebracht en de scheepsschroeven zijn door baggeraars vrijgemaakt uit de modder in het Suezkanaal.
Lees verder

Gezocht voor de heropbouw van de Notre-Dame: 2.000 eiken met de precies de juiste lengte en dikte
De Notre-Dame wordt herbouwd. Eén Fransman zoekt daarvoor tweeduizend bomen. Makkelijk? Nee. ,,We hebben 17 miljoen hectare aan bos in Frankrijk.''
Lees verder

Het mysterie van Tisselt: wie heeft 'ons moeke' vermoord? En waarom liet de dader haar portefeuille liggen, maar nam hij wel een lamp en een tv-decoder mee?
Op het eerste gezicht leek het een stom ongeval. "Een ongelukkige val", dacht de politie afgelopen zomer, toen Maria Van den Broeck (77) hevig bloedend werd aangetroffen in haar woonkamer in Tisselt. Vandaag weten ze beter. De gepensioneerde bankdirectrice werd thuis aangerand en geslagen, en stierf een maand later in het ziekenhuis. In het VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' doen haar kinderen en kleinkinderen vanavond een ultieme oproep naar getuigen. Wie heeft 'ons moeke' vermoord? En waarom liet de dader haar portefeuille liggen, maar nam hij wel een lamp en een tv-decoder mee?
Lees verder