Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

Binnenkijken in 3 tiny houses: "We wilden niet harder moeten werken om ons grote huis af te betalen”

HLN
Binnenkijken in 3 tiny houses: "We wilden niet harder moeten werken om ons grote huis af te betalen"
"Weet je dat wij tachtig procent van onze spullen uit ons vorige huis hebben moeten wegdoen?" Gaan we in de toekomst steeds kleiner wonen? 'Tiny houses' schieten alleszins als paddenstoelen uit de grond. Zelfs IKEA sprong eind vorig jaar mee op de kar door een eigen versie te creëren. Ook deze vijf Vlamingen kozen het voorbije jaar resoluut voor zo'n piepklein huisje. Ze besparen geld, stemden hun tiny house nauwkeurig af op hun noden en genieten van de rust die de beperkte hoeveelheid spullen met zich meebrengt. "Het voelde alsof we slaven waren geworden van onze veel te grote woning."
Lees verder

Vasek Pospisil ontploft op Miami Open: "De baas van de ATP is een klootzak"
Hommeles in het herentennis. Vasek Pospisil (ATP 67) schoot tijdens zijn nederlaag in de eerste ronde van de Miami Open flink uit zijn krammen: "De baas van de ATP is een klootzak." Gisteren stuurde hij al excuses de wereld in.
Lees verder

Vasek Pospisil ontploft op Miami Open: "De baas van de ATP is een klootzak"
Hommeles in het herentennis. Vasek Pospisil (ATP 67) schoot tijdens zijn nederlaag in de eerste ronde van de Miami Open flink uit zijn krammen: "De baas van de ATP is een klootzak." Gisteren stuurde hij al excuses de wereld in.
Lees verder

LIVE. Blijven Yates en Ineos heersen in de Ronde van Catalonië?
Naast de E3 Saxo Bank Classic blijft ook de Ronde van Catalonië in alle hevigheid woeden. Adam Yates start als leider aan de vierde etappe in de Spaanse rittenkoers. Op weg naar Manresa volgt een tocht over heuvelachtig terrein. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Wat als we de maatregelen niet of minder opvolgen? Deze drie scenario's in de ziekenhuizen voorzien de experten
Op de persconferentie van Sciensano en het Crisiscentrum heeft viroloog Steven Van Gucht drie scenario's voorgesteld over het verloop van de ziekenhuisbezetting op de afdelingen intensieve zorg. "Elke kleine verandering in ons gedrag kan een grote impact hebben op de curve", aldus Van Gucht. Als we ons strikt aan alle nieuwe maatregelen houden, moet het mogelijk zijn onder de 1.000 bezette bedden op intensieve zorg te blijven. Zonder maatregelen bestond de kans dat we zouden pieken tot 1.500 en zou mogelijk niet iedereen de nodige zorgen hebben kunnen krijgen.
Lees verder

OUDERS HELPEN OUDERS. Hoe gaan jullie om met de sluiting van de scholen? Hebben jullie tips voor andere ouders?
Wat woensdag na afloop van het Overlegcomité nog onduidelijk was, is vandaag zonneklaar. Vanaf maandag zullen zowel de lagere en secundaire scholen als de kleuterscholen de deuren sluiten. Daardoor zitten nog meer ouders met de handen in het haar. Hebben jullie goede tips voor elkaar? Zijn er leuke activiteiten om de kinderen rustig te houden tijdens het telewerken? En hoe hou je het zelf vol als werkende ouder? Vanavond bundelen we jullie beste tips in een nieuw stuk.
Lees verder

Belgische vakantieverblijven ontvingen vorig jaar 70 procent minder buitenlandse toeristen
Vorig jaar boekten 69 procent minder buitenlandse toeristen een overnachting in een Belgisch vakantieverblijf. Dat blijkt vandaag uit cijfers van statistiekbureau Statbel. In het totaal noteerden de vakantieverblijven in ons land vorig jaar 52 procent minder overnachtingen.
Lees verder

Braziliaanse coronacijfers door het dak: "Bolsonaro is schuldig aan grootste genocide uit onze geschiedenis"
De Braziliaanse oud-president Luiz Inacio Lula da Silva (75) vindt dat zijn opvolger Jair Bolsonaro zich moet verontschuldigen voor zijn beheer van de coronacrisis. In een interview dat vandaag in het Duitse weekblad 'Der Spiegel' is verschenen, verwijt Lula het staatshoofd zelfs "de grootste genocide in de geschiedenis van Brazilië".
Lees verder

Hoeveel betaal je voor een appartement in de verschillende provincies? De 10 goedkoopste en duurste gemeenten op een rij
Vorig jaar werd een appartement in Vlaanderen gemiddeld 6,5 % duurder en kostte het 247.562 euro. In Brussel was er zelfs een stijging van 8,1 % tot gemiddeld 274.382 euro. In elke provincie zitten er ook onderling grote verschillen – zo koop je in Roeselare drie flats voor de prijs van één in Knokke. Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt per provincie uit waar je het meeste en het minste betaalt, en wat je voor dat geld krijgt.
Lees verder

Aanvaller van Brugse burgemeester wordt geïnterneerd voor moordpoging
De Brugse raadkamer heeft de internering bevolen van Bart G. (35) uit Torhout, de man die vorig jaar de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aanviel met een mes. Aan De fauw moet de dertiger voorlopig 1 euro schadevergoeding betalen. De verdediging had tevergeefs gevraagd om G. vrijuit te laten gaan. Ze beraden zich over een eventueel beroep.
Lees verder

Fietser (13) in levensgevaar na aanrijding in Zelzate
Een 13-jarige fietser is zwaargewond geraakt nadat hij op het kruispunt van de Burgemeester Jos Chalmetlaan en de Burgemeester Camille Leynlaan aangereden werd door een auto. Het jonge slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Over de omstandigheden van het ongeval is voorlopig nog niet veel geweten, maar die worden momenteel onderzocht.
Lees verder

Meghan Markle zet manager die al sinds 'Suits' voor haar werkt, aan de deur
Nick Collins, de manager die al met Meghan Markle (39) werkte voor ze een bekende actrice was, heeft zopas zijn ontslag gekregen. In plaats daarvan gaat de hertogin van Sussex nu voor een nieuw 'dreamteam'.
Lees verder

Wat is de ideale kijkafstand voor jouw televisie?
Als je op zoek bent naar een nieuwe tv, zal je geneigd zijn om vooral naar de grootte te kijken. De fabrikanten hebben ons zo geconditioneerd, om toestellen van 55 tot 65 inch te beschouwen als een 'normale' schermdoorsnede. Maar eigenlijk zijn dat absoluut niet de ideale afmetingen voor iederéén, en al helemaal niet voor wie niet zo groot woont. Onze techredacteur somt een paar vuistregels over de grootte van je televisie én de ideale kijkafstand op.
Lees verder

Frans stokbrood kandidaat om Unesco-erfgoed te worden
Frankrijk heeft de 'baguette' voorgesteld als kandidaat voor de Unesco-erkenning als immaterieel cultureel erfgoed. Het stokbrood haalde het van de zinken daken van Parijs en een wijnfeest in de gemeente Arbois. Dat heeft het ministerie van Cultuur vrijdag bevestigd.
Lees verder

Tandartsen en dierenartsen helpen mee vaccineren in Frankrijk
Ook dierenartsen en tandartsen zullen coronavaccins mogen toedienen in Frankrijk na een advies van de Franse Hoge Gezondheidsautoriteit (HAS). Het advies werd vandaag gepubliceerd en moet nog door de regering bekrachtigd worden. Dit zou tot 252.000 extra handen in de vaccinatiecampagne beschikbaar maken.
Lees verder

LIVE E3. Renners zijn vertrokken, eist de wind een hoofdrol op bij de start?
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Ben Weyts reageert op de sluiting van de kleuterscholen: "Laat ouders alsjeblieft niet in de steek"
Gisteren besliste het Gemeenschapsonderwijs om al zijn kleuterscholen te sluiten. Ook Katholiek Onderwijs Vlaanderen adviseert haar kleuter- en basisscholen om volgende week de lessen in het kleuteronderwijs te schorsen. "Ik begrijp dat kleuterscholen zich fel onder druk gezet voelen, maar wij vragen dat scholen de ouders niet in de steek laten en dan ten minste opvang voorzien", aldus minister Weyts.
Lees verder

NBA door elkaar geschud op laatste dag van de ruilmarkt: wie speelt nu waar?
It's all over. Gisterenavond werd de transfermarkt in de NBA gesloten. Spelers kunnen vanaf nu niet meer geruild worden. Op de valreep zochten en vonden nog heel wat spelers — en hun teams — een andere bestemming. De laatste rechte lijn richting play-offs is daarmee officieel ingezet. Een overzicht van de meest opvallende trades op 'deadline day'.
Lees verder

POLL. Martínez zonder Bundesliga-Belgen, Carrasco en Vermaelen naar Praag, wat nu met Duivelse basiself?
En plots wordt de spoeling wel héél dun voor de WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Tsjechië morgen om 20u45 in Praag. Bundesliga-Belgen Thorgan Hazard, Thomas Meunier, Dedryck Boyata en Koen Casteels zijn er door Duitse coronamaatregelen niet bij en nu haken ook Thomas Vermaelen en Yannick Carrasco af. Hoe moet het nu verder met de basisopstelling van Roberto Martínez? Dokter het vooral zelf even uit en stel hier jouw ideale basiself samen!
Lees verder

Driekwart Vlaamse 85-plussers is nu gevaccineerd, drempel van 10 procent ingeënte Belgen overschreden
De vaccinatiecampagne in Vlaanderen en bij uitbreiding België lijkt nu echt een versnelling hoger te schakelen. Elke dag komen er gemiddeld ongeveer 40.000 spuitjes bij, met op piekdagen meer dan 70.000. Alles bij elkaar is nu meer dan 10 procent van de volledige bevolking minstens deels gevaccineerd. Van de 85-plussers, momenteel de belangrijkste doelgroep in Vlaanderen, is nu 66,6 procent gevaccineerd.
Lees verder