Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

Bestuurder (22) wordt verpletterd door Dodge Ram en sterft ter plaatse, aanrijder vlucht te voet weg: “Ik wist éch...

HLN
Bestuurder (22) wordt verpletterd door Dodge Ram en sterft ter plaatse, aanrijder vlucht te voet weg: "Ik wist écht niet dat er een ongeval was gebeurd..."
"Hij nam de domme beslissing om met de auto van zijn kameraad naar huis te rijden", stelde de advocaat van K.G. (29) maandag in de politierechtbank. De Nieuwpoortenaar pleegde een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf langs de E40 in Middelkerke. In de geleende Dodge Ram reed hij veel te snel én onder invloed achteraan in op een Renault Twingo. De 22-jarige bestuurder daarvan overleefde de crash niet. "Ik hoor u hier alleen maar over 'ik' praten. Niet over het slachtoffer of de nabestaanden", sneerde de politierechter.
Lees verder

Football Talk. 28 Red Flames voor oefenmatchen - CEO Dortmund verlengt toch contract - Saintfiet langer bondscoach van Gambia
Bondscoach Ives Serneels heeft een selectie met 28 Red Flames bekendgemaakt voor de oefenwedstrijden tegen Noorwegen (8 april, 18u) en Ierland (11 april, 19u30) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Beide wedstrijden dienen als voorbereiding richting de start van de WK-kwalificatiecampagne in september.
Lees verder

Jonge bestuurder (22) wordt verpletterd door Dodge Ram en sterft ter plaatse, aanrijder vlucht te voet weg: "Ik wist écht niet dat ik iemand had aangereden ..."
"Ik wist écht niet dat er een slachtoffer was. Anders was ik nooit weggevlucht." Dat verklaarde K.D. (29) maandag in de politierechtbank. De man uit Nieuwpoort moest er zich verantwoorden voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf langs de E40 in Middelkerke. Met een geleende Dodge Ram reed hij met veel te hoge snelheid én onder invloed achteraan in op een Renault Twingo. De 22-jarige bestuurder overleefde de crash niet. "Ik hoor u hier alleen maar over 'ik' praten. Niet over het slachtoffer of de nabestaanden", sneerde de politierechter.
Lees verder

Trump gebruikt speech op bruiloft om eerst te klagen over Biden en de Mexicaanse grens... en twee minuten later om koppel te feliciteren
Ex-president Donald Trump gaf zaterdagavond tijdens een bruiloft in zijn resort in Florida een nogal onvergetelijke speech. Niet vanwege zijn mooie woorden voor het pasgetrouwde koppel, wel om zijn klaagzang over de situatie aan de grens met Mexico en het beleid van huidig Amerikaans president Joe Biden. Dat is te zien op amateurbeelden die de nieuwssite TMZ in handen kreeg.
Lees verder

20 jaar na de hit 'Lady Marmalade': dit is de reden waarom Pink en Christina Aguilera destijds niet door dezelfde deur konden
"Voulez-vous coucher avec moi, ce soir?" Ook twintig jaar na datum zorgt die zin ervoor dat je instant met de song 'Lady Marmalade' in je hoofd zit. Het nummer had destijds alle ingrediënten om een wereldhit te worden: een goede en dansbare beat, een herkenbare tekst en dé grootste diva's achter de microfoon. Maar hoe zoet de hit ook klinkt, zo bitter ging het er achter de schermen aan toe...
Lees verder

De Ronde van Vrouwenvoetballand, deel 5: AA Gent heeft alles om vicekampioen te worden
Vrouwenvoetbal-watcher Dirk Deferme trekt naar Luik voor zijn Ronde van Vrouwenvoetballand. Op de vijfde stopplaats ziet hij de Gentse Mean Machine perfect positie kiezen voor plaats twee.
Lees verder

Duizenden burgers gevangen genomen of op de vlucht door jihadistisch geweld in Mozambique
Duizenden mensen ontvluchten de havenstad Palma, in het noorden van Mozambique, nadat die vorig weekend in handen was gevallen van gewapende jihadisten. Hulporganisaties en de VN proberen de vluchtelingen te helpen.
Lees verder

Advocaat familie George Floyd: "Hij stierf aan overdosis van buitensporig politiegeweld"
De advocaat van de familie van George Floyd heeft opnieuw het geweld van de politie tegen de vermoorde Afro-Amerikaan veroordeeld. "Een overdosis buitensporig politiegeweld heeft George Floyd gedood", zei Ben Crump aan CNN. Het proces tegen de beklaagde Derek Chauvin start vandaag in Minneapolis, in de staat Minnesota.
Lees verder

Minister-presidenten Duitse deelstaten verdedigen versoepelingen coronamaatregelen
Een aantal minister-presidenten van Duitse deelstaten hebben vandaag de plannen om de coronamaatregelen te versoepelen verdedigd. Duits bondskanselier Angela Merkel nam de versoepelingen zondag nog op de korrel en voegde eraan toe dat het federale niveau zich genoodzaakt zou kunnen zien om hen te overrulen.
Lees verder

Vreemdgaande slechtvalk Cor zorgt voor pure soap in Kortrijk
Kortrijk raakt niet uitgepraat over scheve schaats rijdende Cor op de Sint-Maartenstoren. De slechtvalk en zijn vrouwelijke soortgenoten, die allen live via de webcam te volgen zijn, zijn verantwoordelijk voor een soap waar de scenaristen van Sturm der Liebe nog een puntje aan kunnen zuigen.
Lees verder

"Het is onmogelijk om maar op één bepaalde plek vet te verbranden": Lieven Maesschalck vertelt hoe je dat buikje toch weg krijgt
Als je gaat bewegen en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Nu de zomer steeds dichterbij komt en we al van de eerste mooie lentedagen mogen genieten, geven topkinesist Lieven Maesschalck en zijn team advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Nieuwe stek, nieuwe start: in deze appartementen wonen de koppels uit 'Blind Getrouwd'
Candice (31) en Marijn (36) zijn na een passionele huwelijksreis helemaal klaar voor de volgende stap in hun relatie: samenwonen. Ook de andere koppels uit 'Blind Getrouwd' beginnen aan deze nieuwe fase, zij het een pak onwenniger. Gelukkig zorgen de op maat ingerichte appartementen waarin ze gaan samenwonen voor neutraal terrein. Gluur gezellig mee in hun interieur.
Lees verder

Meisje (6) in levensgevaar na dramatisch ongeval op landbouwbedrijf
Een meisje van 6 jaar oud is maandagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt op een landbouwbedrijf aan de Loenhoutseweg in Hoogstraten. Het slachtoffer werd geraakt door een heftruck tijdens het overladen van hout.
Lees verder

5.000 voetbalfans supporteren voor Oranje in Amsterdam: "Maandenlang is ons ingeramd afstand te houden, maar nu worden we bij elkaar gedreven"
De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Letland was zaterdagavond Fieldlab nummer 9: een serie testevenementen waarbij het gedrag van de toeschouwers wordt gemeten. Hoelang blijven ze waar, hoeveel andere fans komen ze tegen? Het moet leiden tot een blauwdruk voor de komende maanden zodat er coronaproof evenementen gehouden kunnen worden. Collega Cyril Rosman van het Algemeen Dagblad tekende afgelopen weekend present in Amsterdam. Dit is zijn verslag.
Lees verder

Koploper Hongarije keurt twee nieuwe coronavaccins goed en kan nu kiezen uit zeven producenten
Hongarije is binnen de Europese Unie op het kleine eiland Malta na de absolute koploper wat coronavaccinaties betreft. Door ook massaal vaccins uit China en Rusland in te kopen, heeft het land meer inwoners kunnen inenten dan bijna elk ander EU-land. Afgelopen week gaf Hongarije daarbovenop nog eens twee nieuwe vaccins noodgoedkeuring, Convidecia uit China en Covishield uit India, waardoor er nu zeven zijn toegelaten.
Lees verder

Charles Michel en Ursula von der Leyen reizen naar Turkije voor ontmoeting met president Erdogan
Charles Michel en Ursula von der Leyen, de voorzitters van de Europese Raad en de Europese Commissie, reizen volgende week dinsdag naar Ankara voor een gesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dat hebben hun woordvoerders vandaag bekendgemaakt. Het bezoek past in een poging de relaties tussen de EU en Turkije te verbeteren.
Lees verder

Blitse auto's genoeg: pas na 270 dagen haalt Paul Pogba z'n Rolls-Royce van 350.000 euro op bij politiebureau
Paul Pogba heeft na 270 dagen eindelijk zijn Rolls-Royce van 350.000 euro terug. De peperdure wagen werd door de politie in beslag genomen, omdat de Franse sterspeler met een nummerplaat uit Monaco rondreed. Waarom Pogba zolang wachtte om de auto op te pikken? Blitse bolides genoeg...
Lees verder

WHO-rapport over oorsprong coronavirus: "Zonnedas of civetkat diende mogelijk als schakel tussen vleermuis en mens"
Experten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verdenken de zonnedas of de civetkat ervan een van de mogelijke tussensoorten te zijn bij de transmissie van het coronavirus van de vleermuis naar de mens.
Lees verder

IMF vreest voor vastgoedmarkt na coronacrisis
De coronapandemie heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de vraag naar commercieel vastgoed, zoals kantoorruimtes en winkelpanden. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat er ook op wijst dat dit de algemene financiële stabiliteit in de wereld zou kunnen aantasten.
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix en Deceuninck-Quick.Step met sterk zevental in Dwars door Vlaanderen - Ronde van Noorwegen uitgesteld
Mathieu van der Poel start woensdag als uittredend winnaar in Dwars door Vlaanderen. De Nederlander, komende zondag één van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen, kan tussen Roeselare en Waregem op een sterke ploeg rekenen.
Lees verder