Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 maart 2021

Bereikbaarheid stadhuis | MAART Kunstroute | reservelijst 65+ vaccinaties

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Bereikbaarheid Markt, stadhuis en bpost

De renovatiewerken aan Het Pand draaien op volle toeren. Omdat Het Pand als werfzone helemaal is afgesloten, moet je een omleiding volgen om de Markt, het stadhuis en bpost te bereiken. We hebben de aangewezen wandelroutes aangeduid op een handig kaartje.

Lees verder...


We zoeken nieuwe collega's


Reservelijst vaccinaties voor 65-plussers

Om het vaccinatieproces zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen, legt het vaccinatiecentrum een reservelijst aan. Die is er enkel voor inwoners van Anzegem, Deerlijk, Waregem en Wielsbeke die 65 jaar of ouder zijn (geboortejaar 1956 en ouder) die zich snel kunnen aanpassen en verplaatsen naar Waregem Expo.

Lees verder...


Verkeershinder tijdens voorjaarsklassiekers

Vanaf midden maart passeren er drie wielerwedstrijden door Waregem: Nokere Koerse, de E3-prijs en natuurlijk Dwars Door Vlaanderen met finish in Waregem. Hierdoor zijn enkele straten tijdelijk afgesloten en kan er verkeershinder zijn. Wegens de coronamaatregelen is er geen publiek toegelaten tijdens wielerwedstrijden. Je kan alle wedstrijden volgen op je TV-scherm.

Lees verder...


Heb je financiële steun nodig tijdens de coronacrisis?

Woon jij in Waregem en heb jij of heeft je gezin te kampen met inkomensverlies als gevolg van de coronacrisis? Dan staat het welzijnshuis voor je klaar! Zij bieden financiële ondersteuning aan op maat, onder andere via tussenkomst in de maandelijkse vaste kosten, schoolkosten, kinderopvang, psychosociale ondersteuning, hospitalisatiekosten ... Aarzel niet om te informeren waar jij recht op hebt!

Lees verder...


MAART Kunstroute | 26-27-28 maart

Van 26 tot 28 maart vindt de achtste editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Dit fel gesmaakte kunstparcours verbindt zes locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van hedendaagse kunstexpo's en performances. Via een uitgestippelde route kan je gratis halt houden in CC De Schakel, Kunstacademie Waregem, Claessens Canvas, Bruthausgallery en Be-Part. We garanderen een veilig bezoek!

Lees verder...


Opleiding signaalgever voor BK Wielrennen

Op 20 juni komt het Belgisch Kampioenschap wegwielrennen naar Waregem. Naar aanleiding hiervan is er op donderdag 22 april een gratis opleiding voor signaalgevers. Een gediplomeerd lesgever komt hiervoor naar het Regenboogstadion in Waregem. Wie de sessie volgt, krijgt achteraf een certificaat en wordt opgenomen in de databank die organisatoren van wielerwedstrijden kunnen raadplegen.

Lees verder...


Enquête impact Waregembon

Een student Handelswetenschappen onderzoekt via een enquête de impact  van de Waregembon op onze lokale economie en meerbepaald het effect van de Waregembon van 25 euro die elke inwoner kreeg tijdens de eerste fase van de coronacrisis. De enquête invullen duurt een 5 tot 10-tal minuutjes in beslag.

Lees verder...