Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Beke: “Toch tweede kans voor wie niet ingaat op uitnodiging vaccinatie”

HLN
Beke: "Toch tweede kans voor wie niet ingaat op uitnodiging vaccinatie"
Wie niet ingaat op een uitnodiging om zich te laten vaccineren zal toch een tweede kans krijgen, maar zal pas aan bod komen wanneer alle andere groepen de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag gezegd in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Wall Street-icoon Cathie Wood voorspelt gigantische stijging voor Tesla-aandeel tot 3.000 dollar: is dat realistisch? Paul D'Hoore geeft advies
Alle beleggers hangen aan de lippen van Cathie Wood (65). De Amerikaanse vermogensbeheerder voorspelt dat het aandeel van de constructeur van elektrische auto's Tesla tegen 2025 zal stijgen tot 3.000 dollar (omgerekend zo'n 2.528 euro). Dat komt overeen met een stijging van 50% per jaar. Élk jaar. Zowel in 2021, 2022, 2023 als in 2024. Hoe realistisch is dat? En wie is Cathie Wood? Onze geldexpert Paul D'Hoore legt uit.
Lees verder

Extreme upcycling: dit merk maakt unieke lampen van baguettes, croissants en boterhammen
Upcycling is het fenomeen waarbij men een nieuwe functie geeft aan oude materialen. Het Japanse merk Pampshade doet dat op een wel heel creatieve manier. 'Wij verkopen artisanale lampen gemaakt van heerlijk brood', staat er op de website geschreven. En sinds kort maken ze ook lampen in samenwerking met het New Yorkse label Dauphinette, met prachtige decoratiestukken als resultaat. Van een originele toevoeging aan je interieur gesproken!
Lees verder

"Juridische discussie" over ontslagvergoeding ex-CEO bpost
Er is een "juridische discussie" aan de gang tussen de raad van bestuur van bpost en de ontslagen CEO Jean-Paul Van Avermaet over zijn ontslagvoorwaarden en -vergoeding. Het is niet uitgesloten dat die discussie uiteindelijk voor de rechtbank zal worden beslecht. Dat heeft minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Mobiliteit.
Lees verder

Eline De Munck opent brillenwinkel in Gent: "Het leek ons een logische stad om een tweede winkel te openen"
Actrice, zangeres en presentatrice Eline De Munck (33) opent vrijdag een nieuwe winkel in Gent waar je de volledige collectie van haar brillenmerk Odette Lunettes zal vinden. De Munck had al een brillenwinkel in Antwerpen en koos nu Gent uit om een tweede vestiging te openen.
Lees verder

België ziet nog veel wetenschappelijke en ethische vragen bij coronacertificaat
De Europese instellingen willen snel gaan met de goedkeuring van het coronacertificaat, maar er moeten nog veel wetenschappelijke en ethische vragen worden beantwoord. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) na overleg met haar EU-collega's.
Lees verder

Aanhangers Navalny plannen nieuwe massaprotesten in Rusland
Het team van de opgesloten Russische oppositiefiguur Aleksej Navalny plant binnenkort opnieuw massaprotesten in Rusland. "Onze volgende opdracht is een protest in heel Rusland dit voorjaar", luidde het vandaag op het Telegram-kanaal van Navalny. Een precieze datum wordt pas bekendgemaakt wanneer zeker is dat minstens 500.000 manifestanten zullen deelnemen.
Lees verder

Een toilet gemaakt van goud, diamanten schedels en jaarlijks 153.000 euro aan kappersbezoeken: hier geeft Kanye West zijn fortuin van 5,5 miljard euro aan uit
In de liefde gaat het Kanye West (43) momenteel niet voor de wind, maar de Amerikaanse rapper heeft andere zaken die hem gelukkig maken. Denk bijvoorbeeld maar aan zijn goed gevulde bankrekening. Zo wordt het fortuin van de toekomstige ex-man van Kim Kardashian (40) momenteel geschat op 5,5 miljard euro. Geld dat hij maar wat graag uitgeeft en bij voorkeur ook aan absurde zaken. Wat dacht je van een koelkast die bezet is met Swarovski-kristallen of een diamanten schedel ter waarde van 28.000 euro?
Lees verder

Nieuwe ruimte in 'Big Brother': Julie en Jill krijgen geheime opdracht in de 'white room'
De bewoners van 'Big Brother' zitten in de laatste rechte lijn naar de finish. Althans: dat is toch voor Michel, Nick, Naomi en Liese het geval. Voor kandidaten Julie en Jill hoort bij hun mogelijke plek in de halve finale eerst nog een omweg via de white room...
Lees verder

Pas (VB) hekelt "holle woorden" van regering-De Croo over tewerkstelling personen met handicap: "Halen in de verste verte hun eigen streefcijfer van 3% niet"
De ministeriële kabinetten van de paars-groene regering halen in de verste verte hun eigen streefcijfer van 3 procent niet, wanneer het gaat om de tewerkstelling van personen met een handicap. Van de 648 medewerkers op de diverse federale kabinetten zijn er amper vijf – of 0,77 procent - met een beperking. "Eens te meer geldt bij de regering het motto 'luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden'", aldus Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas, die de cijfers verzamelde op basis van een twintigtal parlementaire vragen.
Lees verder

De volledige uitrol van plan B, of meteen naar 'lockdown-achtige' plan C?
De roep tot een vorm van lockdown klinkt luider en luider nu het aantal coronabesmettingen en hospitalisaties fors de hoogte inschieten. Adviesorgaan GEMS dacht eerder al een zogenaamd plan A, B en C uit. Momenteel zijn een aantal maatregelen die voorzien zijn in plan B al door het Overlegcomité genomen, maar niet allemaal.
Lees verder

Herbeleef hoe Martínez en De Bruyne vooruit blikten op de belangrijke confrontatie met Wales
Morgen starten onze Rode Duivels hun kwalificatiecampagne voor het WK 2022 in Qatar met een thuiswedstrijd tegen Wales. Dat wordt een interessante partij, de recente confrontaties met de Welshmen indachtig. Hoe bondscoach Roberto Martínez en spelmaker Kevin De Bruyne ernaar vooruit blikten, kunt u hieronder herlezen.
Lees verder

Prandelli neemt met opmerkelijke brief afscheid van Fiorentina (en van het voetbal?): "Deze wereld is niet langer iets voor mij"
Cesare Prandelli heeft om persoonlijke redenen ontslag genomen als hoofdcoach van Fiorentina. De voormalig bondscoach van Italië liet in een open brief doorschemeren dat het wel eens het einde van zijn trainerscarrière kan betekenen.
Lees verder

Foto's van overvolle detentiecentra brengen Biden in verlegenheid
De Amerikaanse president Biden is in verlegenheid gebracht door foto's van een overvol detentiecentrum in Texas. Verzoeken van nieuwsorganisaties om toegang tot de centra te krijgen zijn herhaaldelijk afgewezen, maar een Democratisch Congreslid heeft foto's kunnen maken en doorgespeeld naar het persbureau Reuters.
Lees verder

Uitgestorven 'hobbits' mogelijk verwant met moderne mens via neanderthaler en denisovamens
De homo floresiensis - beter bekend als uitgestorven 'hobbits' - en homo luzonensis - vernoemd naar het Filipijnse eiland Luzon - leefden meer dan 50.000 jaar geleden op eilanden in Zuidoost-Azië. Hun afkomst is niet bekend, maar nieuw onderzoek suggereert nu een nauwere verwantschap met neanderthalers en denisovamensen dan aanvankelijk gedacht. Of nog: de oude hobbits zijn mogelijk verwant met de moderne mens.
Lees verder

Football Talk. Kroos mist WK-kwalificatieduels door blessure aan aductoren - Wales ziet nog twee pionnen afhaken
Duitsland zal Toni Kroos de komende drie WK-kwalificatiewedstrijden moeten missen. De middenvelder van Real Madrid heeft zich geblesseerd aan de adductoren. Dat meldt de Duitse voetbalbond (DFB). De DFB bevestigt ook dat Kroos het nationale team al heeft verlaten en is teruggekeerd naar Madrid.
Lees verder

ASSISEN. Had Pattyn het leven van zijn vrouw nog kunnen redden? Jury hoort de duidelijke visie van wetsdokter Werner Jacobs
"We hebben een 'accidentje' gehad. Berenice is gewond, ja. In de borststreek." Met die droge mededeling belde Tom Pattyn de ochtend van dinsdag 9 januari 2018 rustigjes naar zijn baas, terwijl zijn vrouw enkele meters verderop gereanimeerd werd. Tevergeefse poging om haar leven te redden?
Lees verder

"Geen sprake van vervroegde avondklok"
Her en der gingen de afgelopen dagen stemmen op om de avondklok te vervroegen, maar uit verschillende regeringsbronnen verneemt onze redactie dat een dergelijke verstrenging niet op tafel ligt tijdens het Overlegcomité, dat morgen vervroegd bijeenkomt.
Lees verder

COLUMN. Willy Sommers legt uit waarom hij deel wilde nemen aan 'Liefde voor Muziek': "Ik wou scoren"
Hij heeft er lang op moeten wachten, maar dit seizoen is Willy Sommers (68) als éminence grise het stralende middelpunt van 'Liefde Voor Muziek'. Speciaal voor de lezers van Dag Allemaal noteert Willy z'n indrukken in een wekelijkse column, waarin hij u een blik achter de schermen gunt. Deze week vertelt hij over zijn connectie met Geike Arnaert. "Als Geike iets vertelde, moest je ook goed je oren spitsen, want ze spreekt heel zacht. Wat een contrast met hoe ze is als ze op een podium staat."
Lees verder

Meer dan vijftien kandidaat-overnemers voor Boekenbeurs
Al meer dan vijftien partijen hebben zich de voorbije maand gemeld als kandidaat om de Antwerpse Boekenbeurs over te nemen. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 30 maart om middernacht aanmelden.
Lees verder